|
Cvp:TEMAD TÜZÜK MADDELERİ DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİMİZ !.. 14 Yıl, 8 Ay önce
|
|
Değerli Meslektaşım Sayın Karaöz kafa karışıklığı konusunda söyledikleriniz çok doğru. Gerçek olan bu. Tek konu üzerinde herkesin kendine göre görüşü var. Sanırım güzellik bu duruma rağmen tek amaç etrafında toplayabilmekte.
Ben diyorum ki, kuruluşu bile devletin yasaları ile tarif edilen bir derneğin tüzüğü, dernek yöneticisine, böyle ben yaptım oldu, "yalaka sanal üye kim" diye sorulduğunda, sanal üyeyi ortaya çıkarmak yerine "üyelerleri dernekten soğutuyorsun" türü eften püften gerekçelerle üyeyi sorgusuz sualsiz dernekten atma yetkisi vermemeli.
Benim sorum, bu medeni yasaya, insan haklarına uymayan, despot yönetim anlayışına fırsat veren tüzüğü sıradan bir üye, iptal için doğrudan Danıştay'a götürebilir mi?
|
|
|
|
|
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
|
|
|
|
Doğan Kardeşim;
Gözün aydın Selçuk İçer'e TEMAD sahip çıkıyor çünki hakareti yayınladığı için suça ortaktır; Bu sitede hiçbir hakaret yayınlanmadığı halde Temad şube başkanlarına ve arkadaşlarımıza yapılan birçok hakareti onaylıyarak yayınlıyan TEMAD yönetimi yazısında başkanı ima etti diyerek bir üyesini ihraç ediyor ve bunun adı adalet oluyor;
Sn.Savcının kararına saygı duyuyorum; Dava açma kişisel bir haktır bazen susmak konuşma hakkından daha etkilidir;
TEMAD antidemokratik bir tüzük ve antidemokratik bir uygulama ile ihraç işlemini gerçekleştiriyor.
Gönüllülük esasına göre üye olanlar elbette hak eden ihraç edilebilir, ihraç edilme gerekçeleri açıklandığında toplum vicdanı ihracı arzu etmesede ihraç edene hak vermelidir.
Sn.Hüseyin Savcı hepimizi rahatsız eden bir hususta endişelerini düşüncelerini yazdığı için TEMAD'ın ispatla yükümlü olduğu bir konuyu ispatlamadı diye gayri hukuki bir gerekçe ile ihraç edildi ihraca tepkiler var peki bir tek Allahın kulu bu ihraç gerekliydi diyerek TEMAD yönetimine hak veriyormu?
Akla mantığa hukuka aykırı bu ihraçla assubayların dertlerine çare oldunuzmu, neyi halletmeyi amaçladınız?
Ben üç kuruşluk hukuk bilgimle ahkam kesmiyeyim ama ASSUBAYLARIN HAKLARINI SAVUNMAKTAN ZİYADE ASSUBAYLARI BİR ARADA TUTUP SUSTURMAYI AMAÇLIYAN BU TÜZÜĞÜN İPTALİ İÇİN ELBETTE DAVA AÇILABİLİR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dernekler özel hukuk ve tüzel kişiliktir. Danıştayda dava açılamaz.
Dernekten çıkarılmış olan üye,
a. Dernekten çıkarma sebebi haksız ise
b. Dernekten çıkarma (ihraç) kararını Derneğin Yetkili Organı vermemişse
c. Dernek Tüzüğünde çıkarma sebepleri gösterilmemişse,
d. Dernek Tüzüğünde gösterilen çıkarma sebebi ile üye aleyhinde verilen karardaki çıkarma sebebi uyuşmuyorsa
e. Dernekten çıkarma kararı kanuna ve Dernek tüzüğüne aykırı olarak düzenlenmişse
Çıkarma kararı aleyhinde dava açılabilir
Çıkarma kararı aleyhinde dava açabilmek için önce çıkarma kararının iptali için derneğe başvurmuş olmak fakat başvurunun kabul edilmemiş olması gereklidir.
Dernek Üyeliğinden Çıkarılma Kararına Karşı Ne Zamana kadar Dava Açılabilir
Çıkarma kararının öğrenilmesinden itibaren 1 ay içerisinde dava açılması gerekir.
Bu zamanaşımı süresinin geçmesinden sonra açılacak dava red edilir.
Dernek Üyeliğinden Çıkarılma Kararına Karşı Nerede Dava Açılır
Derneğin kayıtlı olduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesinde açılır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doğan Kardeşim Dernekten ihraç edilenlerin nasıl ve nereye dava açacaklarını dün Sn.İsmail TURAN ağabeyimiz bu formda yazmıştı; Bugün sizde ayni konuları birkez daha hatırlatmışsınız teşekkürler ancak ben yanlış anlamadıysam dernek üyeliğinden ihraca itirazden ziyade bu antidemokratik TÜZÜĞUN İPTALİ için dava açılıp açılmıyacağını arkadaşlarımız sormuşlar TÜZÜK hükümleri üye olarak bizlere uygulandığı için dava açabiliriz diye düşüncemi belirtmiştim;
Umarız TEMAD seçimlerden önce Tüzük komisyonunun kararlarını tartışmaya açar,bilgilendirir ve TÜZÜK kurultayını topluyarak bu antidemokratik tüzüğü değiştirerek tarihi sorumluluğunu yerine getirir.
Not.İsteyen tekeden süt çıkarır derler bana göre bu tüzük antidemokratik olsada haklarınızın savunulmasında engel değil
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TEMAD tüzüğü askeri dernekler kanununa uygundur. Ancak askeri dernekler kanunu anayasaya aykırıdır. Bu kanun iptal ettirildikten sonra tüzük de zaten kendiliğinden yürürlükten kalkar. Bunun için,
En az 7 kişi bir tüzük hazırlayarak emekli assubaylar derneğini kurmak için valiliğe müracaat edecek. Valilik bu dernek kuruluşunu askeri dernekler kanununa uygun olmadığı için izin vermeyecek. Daha sonra idare mahkemesinde, verilmeyen izin belgesinin iptali ve 2847 sayılı askeri dernekler kanununun anayasaya aykırılığı ileri sürülerek dava açılacak.
Bu dava sonuçlandığı takdirde hem bu günkü TEMAD, dernekler kanununa göre yeni tüzük hazırlayarak kuruluşunu yenileyebilir ve ayrıca yeni dernekler kurulabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teşekkürler Sayın İsmail Turan Ağabey
Aydınlatmalarınız için çok teşekkürler. Yani Temad sıradan bir dernek değil, özel bir yasaya göre kurulan dernek olduğu için konumu sıradan, Kanatlı Kümes Hayvanları Sevenler Derneği gibi bir dernekten farklı. Durum anlaşılmıştır..
|
|
|
|
|
|
|