Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü(TEMAD bu miting planına önceleri karşı çıkarken, niye birden bire karar verdi.)Hiç olmazsa sevdasını birazcık olsun gösterebilirdi.(Eylem kararını tartışır, bir konsensus ile geniş destek sağlayabilirdi).Olsun demekki iyi bir niyeti var deyip bozmadık niyeti;Açıkladık kendi hayellerimizi bekledik sonradan gelecek ciddi teklifleri.(Derin bir sessizlik alternatif eylem planlarını duymamak,değerlendirmemek kendi planlarını açıklamamak, ısrarla susma karşısında şaşırıp kaldık).Bir şey sorma sadece kayıtsız şartsız destek ver dedi.Desteğimiz devam etti.Neredeyse eylem günü geldi çattı hala mitinğ in organizasyonu,eylem planları ile ilgili birşey yok bir-iki şube dışında doğru dürüst ses yok.Hareket yok.Bir arkadaşımın dediği gibi;Ölüm sessizliği var.
Kaçtır sesleniyorum:" Hey kimse yok mu?".................. Bakın bunada cevap yok.
Sahi siz bu mitinği düzenlerken/düzenleyicisi iken en başta kendiniz, Böyle davranarak, gerçekten başarılı olunacağına inanıyormusunuz ???????
Bazı arkadaşlarım bu derin sessizliğe anlam veremeyip "fırtına öncesi sessizlik " gibi yakıştırmalar yapıp kendini rahatlatmaya çalışıyor.Lakin bizim durumumuza daha uygun düşen başka bir söz daha var:"Cumartesinin gelişi cumadan belli olur"
Bazı arkadaşlarım acaba benim bilmediğim birşeylermi var ? Diye yazarken;Sözün sahibi sessiz kalınca dedikoducular boş durmuyor.Bu eylem bir yerlerden istendi ve onun için yapılacak deniyor.
Eğerki öyleyse bu eylemle benim onurum öne sürülürken; Kim, kimin onuruna veya haklarına sahip çıkacak ?
Eğer yinede doğru düzgün bir cevap vermiyecek olursanız;Demek ki siz "başarısız" bir Assubay eylemine koşullusunuz yada Assubay eylemi arkasından başka amaçlar kotarma peşindesiniz demektir.
Böylede olursa, hiç olmazsa kendisine saygısını korumaya çalışan bir Assubay emeklisi olarak: Benim ne olduğunu bilmediğim bir eyleme destek vermem mümkün değil.saygılarımla.
|