MİTİNG DEYİPTE SUSMAK
Ben 23 Mayıs’ta yapılması planlanan mitingden umutlu değilim. Bu umutsuzluğum hükümetin ya da Genelkurmay’ın tutumundan dolayı değil. Maalesef ve maalesef miting kelimesine uzak olduğumuz için daha önce deneyimimiz olmadığı için (en son 34 yıl önce olmuş) TEMAD başta olmak üzere bir çok emekli astsubay aşırı temkinli yaklaşımından.
İnşallah yanılırım da mitingimiz ses getirir. Aksi taktirde medya aynen şöyle haber yapar. “…Abdi İpekçi parkına toplanan bir grup emekli astsubay Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyete bağlılılarını bildirdiler…”
Ayrıca böyle az kalabalık bir ortamda ben TEMAD başkanı olsam ve Timur’un karşısına çıkan Nasrettin Hoca gibi arkamda kimse yoksa bir fil de ben isterim.
Neden böyle düşündüm?
-Arı kovanı olması gereken TEMAD ve Emekli astsubay siteleri maalesef ölüm sessizliğinde. Bilmediğim bir şey mi var acaba?
-Dövizleri ve sloganları tartışacağımız ve teşkilatlanacağımız yerde, hala daha emekli assubaylar sitesi ve TEMAD sitesinde karşılıklı suçlamalar ve yergi dolu sözler devam ediyor.
-Hiç kimse organizatör olmuyor. Herkes topu TEMAD başkanına atıyor.
- TEMAD oldukça ürkek gereksiz yere kılı kırk yarıyor. Gündem doluymuş, başka miting ve yürüyüşler varmış o nedenle sesimiz duyulmazmış gibi… Gündem her zaman doludur. Emekli Assubayların mitingi kararlaştırılan tarihte yapılmalıdır. Sulandırılmamalıdır. Acilen koordinasyon sağlanmalıdır.
- Yapacağımız miting “hayırlısıysa kazasız belasız bitse” mantığıyla değil coşkuyla, göz karartılarak, içten haykırarak geçmelidir.
- Artık vaktimizi okey masalarında değil konferans ve koordinasyon toplantılarıyla geçirmeliyiz.
- Unutmayalım ki bu çağrıya uyarak meydana gelecek bireysel savunuculara karşı da sorumluluğumuz vardır. Onlar meydana geldiklerinde güçlü bir dernek, güçlü bir teşkilat ve güçlü bir dayanışma ruhu görmelidirler.
- Dernek kalabalığın gereksiz dağılmasını engellemek için yeteri kadar simit ve su alarak organizasyonu kuvvetli tutmalıdır.
- Taşıyacağımız dövizler TEMAD tarafından temin edilmeli ve kişisel yazılmış dövizlere izin verilmemelidir.
- Aramıza provakatörlerin girmemesi ve girdikleri taktirde çıkarılması için örgütlü bir eğitim almalıyız.
-Herhangi bir assubaya mikrofon tutulduğunda söyleyecekleri kelimeleri dernek belirlemeli gerekirse küçük el notları dağıtılmalıdır.
-Yürüyüş nizamımız çok muntazam olmalı. Herhangi bir polisin gereksiz güç kullanmasına karşı çil yavrusu gibi dağılacağımıza, almış olduğumuz yanaşık düzen eğitimine göre hareket etmeliyiz.
-Joplara ve hertürlü tacizlere hazırlıklı olmalıyız.
-Yapacağımız eylemin Cumhuriyete, demokrasiye, insan haklarına ve onun kazanımlarına hizmet edeceğini unutmamalıyız.
Ve aklıma gelmeyen bir sürü ayrıntı…..
Maalesef hiçbirinden eser yok. Varsa yoksa sadece toplanacağız. O da lafta kalmazsa. O kadar.
Saygılarımla…
|