cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:MİTİNGE DAVET... (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 5
BAŞLIK: Cvp:MİTİNGE DAVET...
#882
Cvp:MİTİNGE DAVET... 15 Yıl önce Karma: 6  
Yapılması planlanan miting için geri sayım başlamış bulunmaktadır. belirlenen an için 35 gün kalmıştır. Zaman uzun gibi görünsede aslında böyle bir organizasyon için pek de uzun sayılmaz bir bakmışsın gün gelivermiş. Bu nedenle TEMAD ın hazırlıklı olması gerektiği kanaatindeyim. Bu maksatla yapılacak olan mitingin kesinleşmesiyle birlikte öncelikle TEMAD bünyesinde acilen bir Miting Koordinasyon Merkezi (MKM) oluşturulmalıdır. Oluşturulacak olan komisyonun yapacağı çalışmalarla içinde B ve C planlarının da bulunduğu eksiksiz bir organizasyon hazırlığı tamamlanmalı, kurul bu kapsamda; öncelikle katılımın yüksek olması amacıyla ülkenin dört bir yanında bulunan şubeler ile koordine ederek bir durum tespiti yapmalıdır. Şubelerden en kısa sürede katılım sayılarını tespit etmeleri istenmeli ve tüm kuruluşlarımızca katılım için meslektaşlarımız teşvik ve haberdar edilmelidir. Ankara ya gelecek olan katılımcıların kalacakları yerler organize edilmeli gerekirse Ankara da ikamet eden gönüllü arkadaşlarımız gelecek arkadaşlarımızı evlerinde misafir edebilmelilerdir. TEMAD Ankara da ikamet eden arkadaşlardan gönüllülük esasına göre misafir kabul edebilecek arkadaşlara çağrıda bulunmalı ve bu sayı tespit edilmelidir. Dış illerden gelecek arkadaşlar öncelikle uygun olan ordu evleri veya misafirhanelerden istifade ettirilmeli bu yetersiz kaldığı takdirde gönüllü arkadaşarın evlerinde misafir ettirilebilmelidir. bunun da ancak iyi bir organizasyon ile gerçekleştirilebileceği ortadadır. Öte yandan bir arkadaşımızın da belirttiği gibi gerekirse Ankara-Eskişehir arasında çalışan Yüksek Hızlı Trenin 22 Mayıs gününe ait bir kaç seferi tamamen kapatılmalı ve bu girişiminde basına yansıtılarak bir reklam oluşumu içine gidilmelidir. bu ve bunun gibi bir çok husus için başta katılım sayısının yüksek olmasının yanında, güvenlik ve emniyet konuları miting alanında görevlendirilecek kişiler miting esnasında kullanılacak dövizler ve söylemler önceden tespit edilmeli bazı arkadaşlarımızın da belirttiği gibi anlamsız slogan ve girişimlerden uzak durulmalıdır. Eylemin B ve C planları hazır edilmelidir. Miting için izin alınabildiği takdirde toplum olarak elimize geçecek fırsat en iyi şekilde etkin ve ses getirecek tarzda kullanılmalıdır. TEMAD ca oluşturulacak olan MKM nin yukarıda bahsedilen hususları bir an önce planlayarak aksaklığa ve olumsuz gelişmelere meydan verilmemeli ve bugünden tezi yok kişisel kavgalar bırakılarak tüm gücümüzle ve tüm ülkede bu organizasyona hazırlanmalıyız. Haklarımızı alacağımız umuduyla Allah yardımcımız olsun yolumuz açık yüreklerimiz bir olsun. Allah utandırmasın.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#883
Cvp:MİTİNGE DAVET... 15 Yıl önce Karma: 1  
Arkadaşlar, lütfen, bir atımlık barutum var.Tüm gücümle sıkarım oldu oldu.Olmadı kapar kapıyı çeker giderim havasına girmeyelim.Uzun soluklu karşılığı alınmayan mücadelelerde böyle duygular olması normal.Bu duygular eylem sonunda doruğa çıkar.Onun içindir ki eylem sürecinin hemen sonuç beklenen kısa ve tek atış havasından çıkartılması gerekiyor.Muhalif gibi görünen yazımıda bunun için yazdım.
Tabi ki tüm gücümüzle 23 mayıs da Ankaradayız.Lakin:
Temad yönetimi tüm şubelere yazı yazsa (örneğin) 24 Nisan da sabah 0900 da bütün şubeler bulundukları şehirlerde Atatürk anıtlarına çelenk bırakacak dese.Bunu ulusal basına duyursa, şubelerde yerel basınla irtibat kursa,gelen basın mensuplarına verilmeyen haklarımız ile ilgili bir eylem süreci başlatıyoruz.Bundan sonra da 23 mayıs da Ankaradayız deyip genel merkez tarafından hazırlanan basın bültenleri dağıtılsa fena mı olur.Bu çok mu zor ?
Bu sadece bir örnek bunun gibi masrafsız bir yığın eylem çeşidi gerçekleştirilebilir iken niçin yapılmaz yada yapmayalım?
sadece vicdanımızı rahatlatmak için yada örselenen gururumuzu okşamak için hareket etmeyelim.
Bu aşamada bu eylem fikrinin tartışılmaya ve geliştirilmeye çok daha fazla ihtiyacı var. Saygılarımla...
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#895
Cvp:MİTİNGE DAVET... 15 Yıl önce Karma: 56  
Değerli Arkadaşlarım
Sürekli ayni konuyu yazıyorum belki sizi sıkıyorum ama bizim hata yapma lüksümüz yok;
TEMAD'ın karar verdiği protesto yürüyüşüne kimse karşı değil ama yetersizliğini bizlerin temsilcisi olan şube başkanları ile koordine edilmeden yaptım oldu mantığı ile yapılmasına karşıyız. Bugün bizler için Ankara'ya gitmenin maddi ve manevi birçok sorunu olduğunu kimse inkar edemez şartlarımızı zorlarız kumanyamızı evimizden alırız fedakarlık yaparız yeterki amacımıza ulaşabilelim bunun için çok iyi değerlendirmek zorunluluğunu gözardı edemeyiz. kaldıki (kesinlikle olmasını istemem)bin- iki bin kişi katılırsa bu gücümüz adına fiyasko sayılır ve ayni gün unutulur oysa gönüllü 50 arkadaşımız münavebe ile eylemi gerçekleştirir diğer arkadaşlarımız ziyaretleri ile destek verir iyi bir organize ile gündemde kalması sağlanır,gerekirse diğer birkaç büyük ilde de ayni eylemler eş zamanlı yapılabilir; Eylemlerden önce maliyeti sıfır sayılacak arkadaşlarımızın önerdiği illerde siyah çelenk olayları ile haksızlıklarımız protesto edilir bu başlangıç olur İşsizlik ve krizin had safhada olduğu bir dönemde bizim daha fazlasını değil yasalardan doğan adalet,eşitlik ve insan onuruna saygı taleplerimiz dile getirilir kesinlikle geçim sıkıntısı zam gibi konular dile getirilmemelidir, zaten başlangıç derecelerinin kabulü ve intibakların yapılması ekonomik sorunların çözümü için anahtardır MUTLAKA EYLEMLER BÖLGE TOPLANTILARI İLE ŞUBE BAŞKANLARIMIZIN FİKİRLERİNİN ALINMASI BİRLİKTE VERİLECEK KARARLARLA YAPILMALIDIR TEMAD GENEL MERKEZİ BUNLARI DEĞERLENDİRMELİ VE BİZLERİ BİLGİLENDİRMELİDİR
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#896
Cvp:MİTİNGE DAVET... 15 Yıl önce Karma: 8  
MİTİNGE KATILIMIN FAZLA OLMASI İÇİN NE YAPILABİLİR, NE YAPABİLİRİM?

Diye kendi kandime soruyorum ve kişisel olarak şunlar aklıma geliyor.
1.Madem miting artık bir genel merkez kararı, Temad şubeleri üyelerin vefatında gezi ve yemek düzenlemelerinde yapılabildikleri gibi, 23 Mayısa kadar, mümkün olduğu kadar yüz yüze çok üyeye ulaşabilmek için, iki üç kere, üyelere "maaş artışlarıyla ilgili olarak görüşmek için" ibaresini içeren GSM mesajı çekilmeli, üyeler şubelere çağrılıp, mitinge katılımın gerekliliği konusunda, durumdan haberi olmayan ve çekimser kalan üyeler ısrarla ikna edilmeye çalışılmalı.
2. Mayıs ayı maaş ayım. Kişisel olarak ise aybaşında, hiç bir komplekse kapılmadan, hiç kimseyi bilinçsizlikle suçlamadan, çam sakızı çoban armağanı diyerek, en azından iki kişinin bu konuda ileri sürebileceği mazereti ortadan kaldırmak için, Temad şubeme gidip iki kişilik Ankara bilet parasını şubeme bağışlayacağım?
3. Bu konuda yapılabilecek, yapabileceğim konusunda meslektaşlarımın daha başka önerileri varsa bekliyorum.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#900
Cvp:MİTİNGE DAVET... 15 Yıl önce Karma: 6  
Değerli Ersen ağbeyciğim maddi manevi zorlukların yanında sağlık sorunlarımızda var buna rağmen katılma gayreti içerisinde olacağız VİLAYET MAKAMINDAN MUTLAKA AMBULANS VE SAĞLIK EKİBİ TALEBİNDE BULUNULMALI.GÖRÜŞLERİNİZE TAMAMEN KATILIYORUM 50 KİŞİLİK GRUP İŞİ ÇOK ÖNEMLİ TEMAD MUTLAKA DEĞERLENDİRMELİ.SN tedbir 33 ün bilet hususundaki katkı sağlayacağı mesajı önem arzeden ve örnek alınması gereken bir davranış sağolsun netice inşaallah hayırlı olur.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#901
Cvp:MİTİNGE DAVET... 15 Yıl önce Karma: 2  
Değerli Arkadaşlar TEMAD Başkanının mitingle ilgili açıklamasının satır aralarını lütfen iyi inceleyelim, zamanlamasına dikkat edelim, ortalama 50-60 yaşında olanların 24 saatte asgari bin kilometre yolu gidip gelmeleri gerekiyor, ama her ilde oturma eylemine herkes destek verir. Ankara merkeze de gönüllüler gider eylemler konusunda şubelerimiz ne düşünüyor, şubelere henüz resmen birşey bildirilmemiş mesaj panosunda şu gün mitingi düzenledim demek yeterli midir? Kaç gündür arkadaşlarımız yazıyor çiziyor ama TEMAD açıklama yapmıyor NEDEN ????????
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 20/04/2009 08:00 tarafından EMEKLİASSUBAY.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla