Sevgili Meslekdaşlarım,
TEMAD yönetiminin kendi sitelerinde yayınladıkları gibi 27.05.2007 tarihinde ilan olarak verdikleri konularda herhangi bir gelişme kaydedilmemesi nedeniyle, 23 Mayıs 2009 tarihinde Ankara'da bir miting planladıklarını öğrenmiş bulunuyoruz.
TEMAD yönetimini zorlama ile de olsa almış oldukları bu karar nedeni ile kutluyor, şahsım olarak o gün ailem ile orada olacağımı ilan ediyorum.
Konu eminim tüm meslekdaşlarımızca belirlenen miting tarihine kadar detayları ile tartışılacak, fikirler öne sürelecektir. Bende kısaca kendi fikirlerimi, kafamdaki soru işaretlerini sizlerle paylaşmak istiyor, sizlerinde bu yapılacaklar listesine katkıda bulunmanızı bekliyorum. Bu listeye kısaca ben yönetimde olsam nasıl yapardım diyebiliriz.
-İlk önce tüm şube başkanlarını Ankara'da toplantıya davet eder ve bunu basın ile paylaşırdım.
-Yaşanan gelişmeleri ve süreci detayları ile anlatır, neden bu aşamaya gelindiği konusunda kendilerini bilgilendirirdim.
-Planlanan miting için yapılan yasal yazılı başvurularımızın bir kopyalarını üyeleri ile paylaşmak üzere kendilerine verirdim.
-İzin alınması halinde yapılması planlanan miting konusunda yasalar çerçevesinde yapabileceklerimizi ve yapamayacaklarımızı listeler ve kendilerinden bu konuda aşama aşama beklentilerimizi anlatırdım.
-Yasal iznin alınmasından sonra TEMAD web sitesinde daha düzgün ifadeler ile miting için gerekli duyuruyu yaparak kararlılığımızı ilan ederdim. (Mitin çağrısının okunması 17 Nisan 2009 tarihi, saat 11.32 itibarı ile 444 kişidir.)
-Her ne kadar Ankara üyeleri delege olarak seçimler esnasında kendilerini seçmemiş iseler de Genel Merkez olarak iddia edildiği gibi kendi çabaları ile iki misli üye sayısını arttırdıkları Ankara üyelerinin çoğunlukta olduğu bölgeleri yönetimin mesai saatleri içerisinde ziyaret eder, desteklerini isterdim.
-Tüm Türkiye'den gelecek katılımcılar için ivedilikle genel merkezde bir koordinasyon merkezi teşkil eder, Türkiye'yi bölgelere bölerek her bölge için bir sorumlu tespit eder, sonuçların en üst yönetimde organize bir şekilde toplanmasını sağlardım.
-Bu arada basın ile ilişkilerimi arttırır, basın ve yayın organlarında mitingin daha da çok yer alabilmesi için genel kurul seçimi öncesinde olduğu gibi daha önceden açık oturumlara çıkarak, davamızda ki haklılığımızı kamuoyu ile paylaşırdım.
-Bir meslekdaşımızın bizler ile paylaştığı gibi sayın Umut Talu gibi yazarlarımızı, TEMAD seçimlerinde boy gösteren her partiden siyasetçilerimizi mitingimize davet, katılmaları için teşvik ederdim.
-Kendi resmi web sitemde sanal isimler ile bu davaya gerçekten gönül vermiş insanların daha fazla yıpratılmasına, tek kalemden çıkmış, seviyesi belli olan yazıların yönetim kurulu üyelerinin adını kullanarak yayınlantılmasına izin vermezdim.
-Lider olduğumu hissettirir ve toplumu bir amaç etrafında toplamak için gerekli açıklayıcı, kucaklayıcı açıklamaları yaparak her kesimi kucaklardım.
Katılımlarınızı bekliyorum, saygılarımla.
Erhan Mert
|