cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Seçim Vaatlerinden Seçmeler (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Seçim Vaatlerinden Seçmeler
#640
Seçim Vaatlerinden Seçmeler 15 Yıl önce Karma: 3  
Son yıllarda vaat geleneği biraz sekteye uğrasa da, 29 Mart yerel seçimi ile ihya edileceğe benziyor. Adayların birbirinden ilginç söz'leri var

35 yıl önce Ordu'da bir belediye başkan adayının "umumi tuvalet ve en ucuzundan hamam" sözü akıllara kazınmıştı. Günümüzde verilen komik ve garip seçim vaatleri ile geçmiştekiler arasında farklılık var mı acaba?

Siyaset rüzgârına kapılanlar arasında ünlü simalar da yok değil. Mesela DSP'nin İstanbul Üsküdar adayı ünlü tiyatrocu Levent Kırca. Oyuncu, seçilirse birkaç senedir sahili işgal eden tüp geçidin inşaat borularını kaldıracak. Sanatseverleri de unutmuyor Kırca, tiyatro ve sinemaların giriş ücretlerini kaldıracak. Kültürel beslenmenin önemine inanan sanatçı Üsküdar'da, dar gelirli vatandaşların gıda ve sağlık giderlerinin yüzde 10'unu, kültür giderlerinin yüzde 20'sini belediyenin karşılayacağını söylüyor.

Absürt seçim vaatlerine İzmir Konak'tan da hoş bir katkı var. Adaylığı YSK tarafından iptal edilen CHP'li Kemal Karataş, Rusya'dan çok etkilenmiş olmalı ki tarihî Konak Meydanı'nı yıkıp Kızıl Meydan'a benzeyen yeni bir alan inşa etmek niyetinde. Zaten Saat Kulesi'nin yerini beğenmiyor. Onu başka bir yere taşımayı planlıyor. Yeşildere'yi de ABD'deki The River Walk'a benzetecek.

Antalya'da medyumluk yapan Ömer Çetin Yavuncu, büyükşehir belediye başkanlığı için bağımsız aday oldu. Yavrucu adaylığa yabancı değil 22 Temmuz milletvekili seçiminde de yine bağımsız olarak siyaset meydanındaydı. Kaleiçi'nde sahibi olduğu 2 katlı ahşap binanın üst katında oturan, alt katını da resmi"Medyum yazıhanesi"olarak kullanan Yavuncu her gün Antalya esnafını geziyor. Kendisini diğer adaylardan ayıran ön önemli özelliğin medyumluk olduğunu söylüyor. Birbirinden ilginç projele ve vaadleriyle Antalyalıları şaşırtıyor. Aday olmasını cinlerin istediğini öne süren Yavuncu, bu talebi yerine getirmek için siyasete girdiğini anlatıyor. İşte Yavuncu'nun öne çıkan vaatleri: "İlk hedefim esnaf tarafından kullanılan elektrik ve suyu bedava yapmak. Bu şaka gibi gelebilir; ama bu hizmetin gerçekleştirilebileceğini herkese göstereceğim. Ayrıca trafik sorununu çözmek için de yine cinlerden yardım alacağım."

Seçim kampanyalarına katılan milletvekilleri de partili başkan adaylarına destek çıkıyor. Tokat AK Parti Milletvekili Hüseyin Gülsün, 36 bin nüfuslu Zile için 1 milyar dolarlık abartılı bir yatırım sözü veriyor. Ekonomik krizle artan işsizliğe çözüm Çorum'un bağımsız adayı Davulcu Arif Vural'dan geliyor: "Seçilirsem salça fabrikası kuracağım. İşsizliği bitireceğim."

DSP'nin Esenler adayı Zekeriya Beyaz, İstanbul'un kalabalığına çözüm buluyor: "Yerli yabancı marketleri, alışveriş merkezlerini kentin dışına taşıyacağım." Ekonomi endeksli başka bir vaat de CHP'nin Elazığ adayı Haydar Saltık'tan: "Munzur Suyu'nu şehre getireceğim, su faturalarını tedavülden kaldıracağım."

Adayların dudak uçuklatacak projelerinin sonu gelmiyor. Hatta "kadınlara özel"tasarlanmış projeler bulunuyor."Hiçbir partinin adaylığını kabul etmeyip' kadın-erkek eşitliğini savunan Samsun'un bağımsız adayı Celal Uyar'ın böbrek hastası kadınlara yönelik hassasiyeti merak uyandırıyor: "Hasta, zorluklarla çalışan kadınların kolaylıkla ekmeğini kazanabilmesi için onları tedavi ettireceğim." Son olarak Kur'an kursu açılımıyla gündeme gelen CHP'nin İzmit Büyükşehir adayı Sefa Sirmen'in yeni vaadine bakalım. Sirmen, bütün genç kızları herhangi bir yerde çalışmasalar bile SGK'lı (Sosyal Güvenlik Kurumu) yapacak. Diğer bir sözü ise geçmiştekileri aratmıyor: çiftçilere traktör.
Alıntıdır.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 24/03/2009 23:36 tarafından yasarcakan.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla