cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:DERNEK GEREKLİ Mİ? (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Cvp:DERNEK GEREKLİ Mİ?
#306
Cvp:DERNEK GEREKLİ Mİ? 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: -3  
Kötüadam Rumuzlu Meslektaşım;
Şahsıma münhasıran yazdıklarınız için teşekkür ederim.
Ben Assubay Onur Mücadelesinin Bir Neferiyim.....
Saygılarımla.....
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#307
Cvp:DERNEK GEREKLİ Mİ? 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 2  
Kötü Adam rumuzlu kardeşim, rumuz da olsa bu isim bana itici geldi, bir de sakın ola Cengiz Erten Bey'e karşı olduğumu sanma, bu kadar methiyeler düzdüğünüz bir arkadaşımızın hakikaten bu nitelikleri taşıyorsa bundan kıvanç duyarız ama, bu kadar iyi referansları olan birini neden sevmezsiniz bunu da merak olarak kabul edin, herhalde burada ince bir nüans var cahilliğimize verin anlamadım.

Derneğin gerekliliği tartışılmaz bile, yeter ki bizi temsil etsin (toplumun tamamını) yönetimde olmak araç değil hizmet amaçlı olsun, üyelerine sesine kulak versin ,şeffaf olsun dahası mı, dahası şamda kayası bu kadarı yeter artar.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 13/02/2009 23:58 tarafından EMEKLİASSUBAY.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#308
Cvp:DERNEK GEREKLİ Mİ? 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 56  
Ben bir ara dernek üyeliğimi askıya almıştım oysa görevde iken BİLE yasak olmasına rağmen TEMAD'a (o zamanki adı TEMAY) destek veren ve soruşturmalar geçiren biriyim . Bu kararımdaki tek neden uzman çavuşların TEMAD'a asli üye kaydedilmeleri idi sonradan bundan vaz geçildi ama son TEMAD dergisinde Sn.Başkan uzman çavuş ve uzman jandarma çavuşların derneğe üye olabileceklerini belirtiyor ŞİDDETLE KARŞIYIM
Uzmanları küçümsediğim hor gördüğüm için değil lütfen yanlış anlamayın ama benim statüm ayrı uzmanların kendi derneği var bu nasıl zihniyettir?Sorunlarımız ve statülerimiz kesinlikle ayrıdır. Benim TESUD üyeliğim ne kadar saçma ise bu konuda o kadar saçma ve abestir.
Sn.Başkan Başbakanla görüşmesinde de uzmanların selamını götürürek bu hatayı devam ettirmişti; bu konudaki tepkilerimiz demekki dikkate alınmamış.
Ağabeylerimiz erat statüsünden kurtulmak için bedel ödediler uzmanlar profesyonel askerdir yani ERAT statüsündedirler Askeri Derneklerin yasası hazırlanırken uzmanların derneği olmadığından böyle bir çözüm bulunmuştur bunu yapanın da zaten iyi niyetinden kuşku duymak gerekir.
Kesinlikle uzmanların derneklere üye kabul edilmemelerini uygulamaya son verilerek Uzman derneklerinin kurulduğu belirtilerek yasadaki yasadaki bu maddenin geçerliliği olmadığı değişiklik için MSB.lığına konunun bildirilmesi gerekmektedir
Amaç üç kuruş aidatsa aidat arttırmanın daha mantıklı bir yolu var; Önerimize uyulsun tüm emeklilerin adreslerine tanıtıcı broşürler gönderilerek dernek tanıtılsın böylece hem aidat hem üye kazanılır TEMAD YÖNETİMİ BU HUSUSUN DÜZELTİLECEĞİ AÇIKLAMASINI YAPMALIDIR.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 15/02/2009 11:15 tarafından Ersen Gürpınar. Sebep: Dermek yasası yerine sehven tüzük ifadesi kullanılmıştır
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#309
Cvp:DERNEK GEREKLİ Mİ? 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 1  
1. Üyelerini birbirine bağlayıcı, sosyalleştirici ve birleştirici bir etken olarak, bir takım sosyal ve kültürel etkinliklerin, hobi kurslarının TEMAD bünyesinde açılması konusunda benimle hemfikir olan bir meslektaşımın bulunmasından ne kadar memnuniyet duyduğumu anlatamam. Umarım Yönetim de bizim görüşlerimize sıcak bakar ve bu konuda iyi niyetli adımlar atmayı dener.

2. Assubayların tarihi gelişimini, yaşam ve mücadelelerini ve sorunlarını anlatan gerçekçi ve detaylı bir kitaba ihtiyaç var. Evet, yazarımız Nail GÜRELİ, bu konuda büyük çaba sarfetti ama hiyerarşinin kalın zırhı, yine de pek çok şeyin açıktan açığa tartışılmasını engelledi. Bu yüzden de, bu işleri yine biz emekli assubayların yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum.
Bir zamanlar böyle bir hedefte koymuştum kendime ama assubayların tarihi ve tarihsel süreç içinde yaşadıkları, geçmişten bugüne neyin savaşını verdikleri çok büyük ve engin bir deneyim istiyor.O anları yaşayanların kaleminden de bir şeyler istiyor.
Dolayısıyla, zaman geçtikçe, bu işin beni çok aştığına kani oldum ve vazgeçtim.Geçmişi bilen ve gelecek için hedef koyan, bilgi ve birikimi yoğun olan büyüklerimin bu konuda kaleme sarılmalarını faydalı görüyorum.
Böyle bir çalışma yapıldığı takdirde, karınca kararınca, bu çalışmanın içinde yer almaktan onur duyarım.

3. Daha çok kullandığım rumuzun dikkat çekmesi beni üzdü. Bu rumuzun içinde bir ironi vardır. Herkesin iyi olduğu bir dünyada niçin kötülüklere, haksızlıklara ve eşitsizliklere maruz kalıyoruz? Demek ki, herkes göründüğü kadar İYİ ve ADİL değil. O halde ortalarda dolaşacak bir KÖTÜADAM’a ihtiyaç olmalı (!)

4. Sayın Cengiz ERTEN’i yıllardır tanıyorum, yaşamımızın kesiştiği anlar oldu.Bu yüzden de kendisinden beklentim oldukça fazla. Eminim ki, bu övgülerimi boşa çıkarmayacak ve bir nebze de olsa, mücadelemize pozitif katkılar sunacaktır. Aksi takdirde, eleştiri oklarımın kendisine de yöneleceğini kesinlikle bilmektedir.Yazı içindeki ünlem işaretleri de bu vurguyu belirtmek için kullanılmıştır.

5. Son olarak, Sayın Ersan GÜRPINAR’ın belirtmiş olduğu konuda da kendisiyle hemfikir olduğumu belirtmek isterim.Bu kapsamda, ifadelerini, benim yazdığım yazının tamamlayıcı bir unsuru gördüğümü belirtir ve kendisine teşekkürlerimi sunarım.

6. Nezih bir yazışma üslubu kullanan meslektaşlarıma, bu özenli katılımcı ruhlarından dolayı ayrıca teşekkür etmek isterim.
Sevgi ve saygılarımla
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#317
Cvp:DERNEK GEREKLİ Mİ? 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 6  
Yasal bir eylem için gerekli,,,
Sevgili arkadaşlarım; şunu bilmeliyizki bizim tek çıkar yolumuz burada yazılarımızı birbirimize pas etmenin ötesinde; sistemli bir şekilde bir eylem planı ortaya koymaktan geçmektedir. bununda tek yolu yasal temsilcimiz TEMAD yöneticilerinin uykularından uyanıp sistemli bir eylem planını ortaya koymalarıdır. Bu çerçevede mantıklı olanın da Ankara da belli bir bölgede geniş katılımlı ve ses getirecek bir miting düzenlemektir. Şu unutulmamalıdır ki ne GENKUR ne MSB ve ne de iktidara geldiğinden beri ÖZELLİKLE emekli assubaylara bir kuruş vermeyen yani hiçççççççç bir iyileştirme yapmayan ama bunun yanında (imamından bekçisini, polisinden, savcısını ihya eden) AKP hükümeti ki bunu bilinçli bir şekilde yaptıkları artık aşikardır. Ve bunlardan hiç medet ummadan kesinlikle ve kesinlikle gücümüzü gösterecek sistemli ve yasal prosedürleri oluşturulmuş bir eylemin ortaya konulması acil olarak şarttır bundan gayrisi lafla peynir gemisidir. Ses getirecek bir eylem planı acilen ortaya konulmalı ve geniş katılımlar sağlanmalıdır. Uyuyanlar uyansın ve herkes elini taşın altına koysun.. bizim artık 100 tl lik sadakalara ihtiyacımızın olmadığını ve haklarımızın verilmesi gerektiğini herşeyimize köstek olan GENKUR, MSB ve yedi yıldır bize zırnık vermeyen AKP hükümetine gösterelim. Saygılarımla......
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#319
ery ()
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cvp:DERNEK GEREKLİ Mİ? 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 3  
Birileri TEMAD sitesinde site yönetmi tarafından yazılan yazıları baştan aşağı incelemeli.Yada inceleme programı konmalı.

Şimdi TEMAD sitesi herkes tarafından inceleniyor ve geziliyor.Belki bir kaç harf yada noktalama yanlış olabilir.Ama yazılar okunduğunda yanlışlıktan geçilmiyor.Sanırım acele yazılıyor.

"HASAN YOLDAS 16 Şubat 2009 20:20
Affınıza sığınarak sormak istiyorum; TEMAD Genel Başkanı değişti mi?.. TEMAD web sitesi mesaj panosunda Mehmet EROL- TEMAD Genel Başkanı adı altında mesaj gördüm... Benim bildiğim Başkan Sayın Mustafa EROL değil miydi?"

Bu yazı;
Sayın Recep YABAN,Mahmut ERDEM vb.kişiler bu eleştirileri başka amaç için kullanmaya çalışıyor.
Emekliassubaylar.org sitesi TEMAD' a destek veriyor.
Bu sitenin de Sn.Recep YABAN, Mahmut ERDEM ve diğer kişiler tarafından eleştirilmesi de iyiliğine.Çünkü kişi ve kuruluşlar eleştirildikleri zaman kendilerini ayakta tutarlar.
Zaten gerekli açıklamalar anında veriliyor.
İyi bir beyin fırtınası oluşuyor.Saygılarımla
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 18/02/2009 13:34 tarafından ery.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla