cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:Emekli Piyade Yarbay Ömer YILDIZ'ın yazısı (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 1
BAŞLIK: Cvp:Emekli Piyade Yarbay Ömer YILDIZ'ın yazısı
#2225
Emekli Piyade Yarbay Ömer YILDIZ'ın yazısı 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: -2  
KRAL ÇIPLAK SAYIN GENERALİM
Çarşamba, 20 Ocak 2010 20:50


Gün geçmiyor ki TSK'ne yönelik bir haber çıkmasın. Tüm haberlerde Türk Ordusu bilinen en aşağılık sokak çetesinden de beter gösterilmesin. Düzmece haberlerin gırla gittiği bir Türkiye'de Türk Ordusunun tüm saldırılar karşısında çaresizliği içler acısıdır. Sözüm ona en yüksek seviyede eğitilen Türk Ordusu Kurmayları dut yemiş bülbüle döndüler. İkide bir Türk Ordusu asimetrik savaşa maruz kalıyor yakınmaları...

Peki Türk Ordusu asimetrik savaşa maruz kalıyorsa siz ne yapıyorsunuz? Ne tedbir alıyorsunuz? Alem anladı, dünya anladı bir tek siz anlamadınız? Şu ortamda, kendinizi savunamadığınız için, güvenilirlik katsayınızın çarpım değeri yok denecek kadar azaldı. Adamlar TSK'ni her türlü yalan dolanla itham ediyor, hatta camileri bombalayacağını öne sürüyor. Onca yalana dolana karşı sen ne yapıyorsun? Sadece biz asimetrik saldırılara maruzuz demekten başka ne yapıyorsunuz? Adam sana büyük darbe vurmak için fırsat kolluyor ama sen asimetrik saldırıya takıldın kaldın. Adam Türk Milletini sana düşman yapmaya karar vermiş sen asimetriktesin...


Gelen vuruyor giden vuruyor... Koskoca Türk Ordusu mahallenin yetimine döndün... Allah aşkına sokaklarda vatandaşlarla hiç konuşmuyor musunuz? Sokaklar ne düşünüyor merak etmiyor musunuz? Türk İnsanını sana cephe aldırıyorlar anlamıyor musunuz? Özellikle TSK karşıtı medyanın, Türk Ordusunu bölücü örgütle eşdeğer hatta daha fena halde göstermek için büyük bir gayret ve iş birliği içerisinde olduğu malumunuz değil mi? Eğer malumunuzsa bu çaresizliğinizin çözümü yok mu? Türk Ordusu bu kadar acizlik içerisinde mi?


Bizim ordumuz dünyanın en kuvvetli ordularından değil miydi? Psikolojik harbi, psikolojik harekâtı bilmiyor musunuz? Hani nerede kurmaylarınız? Neredeler ne iş yaparlar? Her sene anlı şanlı törenlerle onlarcası kıtalara çıkar... Dünyanın en fazla kılı kırk yaran, ayrıntıları dahi hesaplayan kurmaylarınız nerede? Fikir üretemeyen, Türkiye'den bir haber kendi gettolarında sabahın köründen gecenin kör karanlığına kadar mesai yapmaktan saçı sakalı ağarmış kurmaylarımız size gerekli karargâh çalışmasını yapmıyor mu? Kurtuluş savaşını yapan kurmayların, Atatürk'ü yetiştiren kurmayların nesli tükendi mi? Susmak ikrardır... Kurmaylarınız neyin planlamasını yapıyor? Nasıl general olurum? Nasıl göze girerimin hesabını mı yapıyor? Kurmaylarımızı kim bu hale getirdi? Kurmaylarımızın planlaması sadece komutanın gözüne girmek, yurt dışına gitmek ve generallik planları yapmak mı?


Sayın generallerim... Cesaretinizden vatan sevginizden asaletinizden zerre tereddüt etmiyorum.Ama bu sessizliğiniz,orduya sahip çıkamayışınız dikkate şayan bir durum değil mi?Türk Ordusu sahipsiz mi? Onca generali kadrosunda tutmasının manası nedir?...Türk Ordusunun şanlı komutanları destur... Yirmi dört saat size saldırılıyorlar ama siz sessizce oturuyorsunuz... Senelerce karargâhınızda, yanı başınızda çalıştırdığınız kimi emekli subay hiç durmadan Türk ordusunu ve sizleri aşağılayacak beyanlar veriyor... Siz bir şey yapmıyorsunuz? Size yapılan saldırlar karşısında bizler kahroluyoruz? Eğer siz kendinizi savunamıyorsanız biz emekli subayları çağırın sizi biz savunalım... Kendinizi savunun derken sakın aklınıza başka şey gelmesin... Hukuk çerçevesinde tedbirlerinizi alınız? Hukuku işletiniz. Türk Ordusunun küçük düşürülmesine sebebiyet vermeyiniz...Türk Ordusuna çamur atanlardan hesap sorunuz. Çaresiz ve aciz olmadığınızı gösteriniz. Bu suskunluğunuz nereye kadar sürecek? Emekli olduk ama emekliliğin tadını çıkaramadık. İşi gücü bıraktık Türk Ordusunu vatandaşa karşı savunur hale geldik. Sizin emekli mensuplarınıza karşı ne kadar ahde vefanız var bilemem ve anlamış değilim ama bizim şanlı Türk Ordumuza ve her ferdine karşı ahde vefamız, minnet, şükran aidiyet duygumuz sonsuz bir duygudur. Türk Ordusunun emeklisi de olsak Türk Ordusunun eski bir ferdi olmaktan gurur duyarız. Bizlerin milletimize, devletimize ve ordumuza karşı sadakatimiz ilk askerlik yemini ettiğimiz kadar taze ve güçlüdür.


Türk Subayının kalitesinden ve civan mertliğinden, vatan sevgisinden zerre kadar şüphemiz yoktur... Ömrünü kıtalarda harcamış bir subay olarak söylüyorum... Fukara mahallelerinin çocukları değil miyiz? Milletin evlatları değil miyiz? Biz her sabah "BÖLÜK GÜNAYDIN" derken Türkiye'ye günaydın demedik mi? Milletimizin halini Mehmetçiklerimizden anlamadık mı? Kıtalarımızda tüm zamanımızı askerlerimize ve onun eğitimine harcamadık mı? Sanırım şimdi de aynıdır... Türk Subayı savunmanın her türlüsünü bilir. Türk Subayları izzet-i nefis sahibi gururlu insanlardır. Türk Subayını General savunamıyorsa, kurmay heyeti savunamıyorsa kabahat kimindir?


Bugün subayının arasına karışmayan, tamamen ayrı dünyalarda yaşayan kişiler mi olduk?... Subay kimdir? General kimdir? Sayın paşalarım... Lütfen bir gün kışlalarınızda Subay Astsubay ve uzmanlarınızı toplayarak sohbet ediniz... Onların derlerini, sıkıntılarını dinleyiniz... Halkın arasına girmiş kadar olacaksınız... Subay astsubay halkın ta kendisidir. Halkın seviyesine ininiz. Dünyayı ve Türkiye'yi anlamayan, size anlatamayan, fikir üretmeyen, Türkiye ve Dünya gerçeklerinden uzak bir kurmay heyeti mi yetişti Türkiye'de Türk Ordusunda?...


Türk Ordusuna yapılan saldırılara gerekli yasal tepkileri vermediğiniz takdirde derhal o makamı boşaltınız. Vazifesini yapmayan,ordusunu iç ve dış tehditlere karşı koruyamayan komuta heyetinin Türk ordusunda yeri yoktur. Sorumluluktan kaçan komuta heyetlerinin bırakın Türk Ordusunu, Dünyada da yeri yoktur. Türkiye'de Türk Ordusunu savunamayan bir kurmay heyetinin ve general kadrolarının derhal yenilenmesi, Türkiye Cumhuriyetini kuran Komuta ve kurmay heyetinin ruhuna kavuşması lazımdır. Türk Generalleri Türk Ordusunun burjuvası değildir... Kurmay heyeti de, generallere hizmet eden alt sınıf değildir.


Çözümsel ve üretkenlikte fikri kabızlık çeken bir kurmay heyeti ve bu heyeti yaratan son derece silik ve kayıp general kadroları mı var Türkiye'de? Eri ile haşır neşir olmayan Subay, Subay değildir. Subayı ile haşır neşir olmayan generalde general değildir. Siz daha ordu evinde subayla aynı masada oturmuyorsunuz ki sokaklarda halka karışasınız?... Bu çağda bizler vebalıymışız gibi aramıza girmiyorsunuz.


Yani anlayacağınız şu kurmaylık mantalitesi ve düzenini ve general olma kriterlerini Atatürk'ü yetiştiren Harp Akademileri seviyesine çıkarınız. Onu da yapamıyorsanız varın gerisini siz hesap ediniz...

Lütfen, bir emekli subay olarak sizden istirham ediyorum. Bizim itibarımızı zora sokmayınız... Hiçbir şey yapamıyorsanız emekli subaylarınızı çağırında ülkede insanlar nasıl yaşıyor onu anlayınız?


Türk Ordusunun,şanlı ordumuzun erinden en yüksek seviyedeki komutanına kadar hepsinin vatan ve millet için çarpan yürekler taşıdığını canı-ı gönülden inanıyorum ve biliyorum. Türk Ordusunun her ferdi cesurdur. Haksızlıklara karşı acımasızdır. Hak hukuk çerçevesinde vazifesini en iyi şekilde yapar.


Derdimiz, feryadımız ordumuzu ve değerli üyelerini incitmek,küçük düşürmek değildir. Feryadımızın manası sokaklarda emekli subaylarımızın ve vatandaşın sesini size duyurmaktır. Demokrasiden, hukuktan ve anayasamızın değişmez maddelerinden gayrı hiçbir çözümü de kabul edilmeyeceğimi ifade etmek isterim.

Hani sizde çaresiziz derseniz biz ne yapalım… Siz sizi koruyamazsanız bizi kim koruyacak.


Sayın generallerim kristal kuleler kırıldı. Kral çıplak, kral çıplak...


Hadi kalın sağlıcakla...


Ömer YILDIZ


http://www.omeryildiz.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=146:kral-ciplak-sayin-generalm&catid=1:dueuen-ce&Itemid=2
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2226
Cvp:Emekli Piyade Yarbay Ömer YILDIZ'ın yazısı 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: 1  
Mektup güzel ama değişmeyen bir şey var. Subaylar bize nasıl ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorsa kurmay subaylar ve paşalarda subaylara aynı gözle bakıyor, bölünmüşlük onların içinde de var maalesef.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2227
yusuf ()
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cvp:Emekli Piyade Yarbay Ömer YILDIZ'ın yazısı 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: 0  
Emekli yarbay;kurmay heyeti,generallere hizmet eden ''alt sınıf''deyildir,tespitinde bulunuyor.Belliki uygulamada bunun böyle olduğuna vurgu yapıyor.Kendi sınıfının sıkntılarını gündeme getirirken bir amir olarak kendisine bağlı,assubay ve uzman çavuşların çok daha fazla olan sıkıntılarından bahsetmiyor.Unutmasınki adalet,onur,insanca yaşamak herkesin hakkı.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2228
Cvp:Emekli Piyade Yarbay Ömer YILDIZ'ın yazısı 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: 1  
EKSİK DOĞRULAR.
Değerli arkadaşlarım E.Yb.Ömer YILDIZ'ın TSK nın yapılanlar karşısında kendisini YASAL çerçeveler içinde SAVUNMASINA katılıyorum.Kurmayların bu kadar SESSİZ ve GİRİŞİMSİZ olmalarını da GARİPSİYORUM.Doğrudur.NE YAPAR,NE EDERLER.Yapılanların TSK için bir KARARTMA ve KARALAMA kampanyası olduğunu ISPAT için neden çalışmazlar.Ortaya çıkarlarsa GELECEKTE"GENERAL"olamamaktan mı KORKMAKTADIRLAR.ÜLKE MENFAATLERİ KİŞİSEL MENFAATLERİN önünde DEĞİL MİDİR.
Halkla BÜTÜNLEŞMEMİŞ,KENDİ İÇİNDE BİRLİĞİNİ SAĞLAYAMAMIŞ, SINIF FARKLARI YARATMIŞ,HAK,HUKUK,EŞİTLİKTEN UZAK KALMIŞ BİR ORDU BİRLİKTE HAREKET EDEBİLİR Mİ? TSK yı ERİNDEN-MAREŞALINA KADAR BİR BÜTÜN OLARAK TANIMLAYANLAR HAKLARIN DAĞILIMI KONUSUNDA DA AYNI ŞEYİ TEKRARLAYIP, GÖZETTİKLERİNİ SÖYLEYEBİLİRLER Mİ?
ASSUBAYLAR yıllardır UĞRADIKLARI HAKSIZLIKLAR ve kendilerine yapılan EŞİTSİZLİKLER için CANLARININ YANIP,ACIDIĞI hususunda SESLERİNİ duyurmaya çalıştıklarında KULAKLARINI TIKAYANLAR,kendilerinin CANI YANDIĞINDA hemen BİRLİK BERABERLİK SİLAHINA SARILMAKTA,TSK nın BİR BÜTÜN OLDUĞUNU,BÖLÜNEMEZ olduğunu dile getirmektedirler.Eğer bu söylediklerine GERÇEKTEN İNANIYORLARSA ,neden bu BİRLİK VE BERABERLİĞİ KORUMAK ADINA ASSUBAYLARIN HAKLARINA SAHİP ÇIKMADILAR.Aksine ASSUBAYLARIN HAKLARINI ALMAMASI İÇİN ÇABA SARFEDİP,İKİLİ OYNAYARAK,kendileri "İKİLİK" yarattılar.
Artık gerçeği GÖRÜRLER.Ata sözümüzdür.BİR MUSİBET,BİN NASİHATTEN DAHA İYİDİR.İnşallah YATTIKLARI VE DALDIKLARI DERİN UYKUDAN UYANIRLAR.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2229
Cvp:Emekli Piyade Yarbay Ömer YILDIZ'ın yazısı 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: 1  
Subay da canına tak edince bazı haksızlıkların farkında olduğunu belirtebiliyor....Bu demektirki aslında herşeyin farkında oldukları halde görmemezlikten,duymamazlıktan gelince insan böyle kahroluyor...Aslında böyle ikrarda bulunan subayada az rastlanır...
subay olan astsubayını ve uzmanını unutur,onlar sadece üniforma giydirilmiş köledir ! Hiç hakkı, hukuku gururu,onuru yoktur.Kurmay olan ise bunların yanına subayıda dahil ediyor....bir üst generalliğe nasıl yükselirim hesabı,oyakta emeklilikte ne yer kapabilirim hesabı,büyük patron holdinglerinde nasıl görev alırım hesabı,ve rakip generalleri nasıl alt ederim hesabı,çoluk çocuğu oyaka nasıl yerleştiririm hesabı ile uğraştıklarından merdivenin alt basamakları unutuluyor...
Unutmayınki merdivenin alt basamakları olmasa en üstüne çıkılamaz...
saygılarımla.....
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2230
Cvp:Emekli Piyade Yarbay Ömer YILDIZ'ın yazısı 13 Yıl, 11 Ay önce Karma: 0  
BİLİNÇ SORUNU

Aziz Nesin, özgeçmişini anlattığı bir öyküsünde 1950 li yıllarda Harpokulu'nu bitirip bir Tğm.olduğundan bahisle "Yani bir Napolyon oldum ve harita üzerinde dünyayı birkaç kez fethettim"diye yazar hatırladığım kadarı ile.
Sayın Ömer Yıldız'ın da kıta yaşamının ilk yıllarında Kurmaylık sınavları için birliğin bütün işlerini bir yana bırakıp Akademi sınavlarına çalıştığını sanıyorum.Eğer kendisi bu sınavları kazanmış olsaydı bu gün bu yazı başka türlü yazılmış olacaktı yazarı tarafından.Kurmaysa Subaylara ve Generallere,Generalse kurmaylara ve Subaylara seslenecekti.Çünkü "YAŞAMI BELİRLEYEN BİLİNÇ DEĞİL,BİLİNCİ BELİRLEYEN YAŞAMDIR"
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla