cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
OYAK TAN HAKKINI ALMAK İSTEYENLER BU DİLEKÇEYİ YAZ (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 3
BAŞLIK: OYAK TAN HAKKINI ALMAK İSTEYENLER BU DİLEKÇEYİ YAZ
#2542
OYAK TAN HAKKINI ALMAK İSTEYENLER BU DİLEKÇEYİ YAZ 14 Yıl önce Karma: 0  
OYAK TAN HAKKINIZ ALMAK VE SATILAN İŞTİRAKLERDEKİ PARANIZIN YURT DIŞINA ÇIKMASINI İSTEMİYORSANIZ BU DİLEKÇEYİ TBMM SİNE YAZIN
İLERDE 2012 DE OYAK DAĞITILDIĞI ZAMAN KEŞKE YAZSAYDIM BAK ŞU AN HİÇ BİR PARA ALAMADIM DEMEMEK İÇİN YAZIN http://edilekce.tbmm.gov.tr/Login.aspx POSTANELERDEN 1 TL KARŞILIĞINDA ALINABİLİYOR.İYİ OKUYUN SİZİN KİMLİK BİLGİLERİNİZ KİŞİSEL HAKLARIN KORUNMASI KANUN KAPSAMINDA GİZLİ KALACAK.YAZMAKTAN KORKMAYIN.MSN EKİNDE DİLEKÇE ÖRNEĞİ VAR
YADA POSTA YOLU İLE ADRES :
Türkiye Büyük Millet Meclisi
Dilekçe Komisyonu
06543 Bakanlıklar / ANKARA
TELEFON : 0(312) 420 63 48 - 420 63 49
FAKS : 0(312) 420 53 65

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ DİLEKÇE KOMİSYONU
1.. Türkiyede ve dünyadaki devlet kurumu olmayan tüm benzer kuruluşların genel kurul üyeleri, mali katılımları oranında katkısı olan üyelerinden (ortaklarından) oluşur.
2.Genel kurul üyesi olamadığımdan üyesi olduğum kurumun Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin seçiminde de hiç söz ve hak sahibi olamıyorum.

Anayasamızdan, Türkiyenin de taraf olarak kabul ettiği Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesinden ve Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinden doğan haklarımın gereği olarak mağduriyetimin giderilmesi gerekmektedir.Aşağıda OYAK kurumu ile açılan dava örneklerinde görüldüğü gibi T.S.K personeli arasında devamlı sorunlar yaşanmaktadır.Yardı kararları personelin aleyhine sonuçlanmaktadır.
Asteğmen olarak görev Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının paraları kendilerine Sermaye Piyasa Kanunu gereğince kar payı ilave edilerek askerlik hizmeti bitiminde kendilerine verilmemektedir.
Aşağıdaki linkte bulunan tüm yargı kararlarının incelenmesini http://www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_kararlar.asp?Ctg=000002000025
Örnek Kararlar: 1-OYAK Kanununun subay ve astsubayları zorunlu daimi üye kabul eden hükmü Anayasaya aykırı değildir.Dergi No:7
Karar Dairesi:AYİM.DrlKrl.
Karar Tarihi:08.03.1990


Karar No: 89/7 E.90/4 K.2- OYAK üyeliğinde 10 yılını doldurmadan re�sen emekliye sevkedilen davacıya emeklilik yardımı yapılabilmesine imkan olmadığı gibi; 205 sayılı Kanun�da aidat yatırmak bu sürenin tamamlanması imkanı da olmadığından, kendisine sadece aidat iadesi yapılması işleminde hukuka aykırı bir yön yoktur.
Dergi No:13
Karar Dairesi:AYİM.1.D.
Karar Tarihi:07.07.1998
Karar No: E. 1998/305
Karar No: K. 1998/691


Oyak üyelerinin %60 ının astsubay olmasına rağmen yönetimde astsubay olmamasından dolayı silsile yoluyla önce yurt içi sonra yurt dışındaki hukuki kurumlara başvurdu.
.Ayrıca bu tema
T.S.K hizmetine giren her subay,astsubay 205 sayılı kanunla oyak adına her ay maaşlarından para kesilip oyak kurumuna herhangi bir hisse senedi veya oyak şirketlerine ortaklığını belgeleyen bir belge verilmeden aktarılıyor.
Aidat kesilme işlemi zorunludur.Yukarıda karar örneğinde olduğu gibi.Sermaye piyasa kurulunun 117 maddesi uyarınca 250 ortağı geçen işletmeler ortaklarına hisse senedi vermekle yükümlüdür.
Fakat 205 sayılı oyak kanunu sermaye piyasa kurulunun kanunları ile yönetilmiyor.Oyak kurumunun sermaye piyasa kanunlarına tabi olması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını.
OYAK sermaye yönünden bir devlet kurumu olmadığından, sermayesi tamamen üyelerinin ödediği aidatlardan oluşmaktadır.Ama kesilen paralar tamamen oyak yönetim kurulu tarafından değerlendirilip şu an mevcut şirketlere veya yeni fabrika ve işletmeler aktarılmaktadır.
Dolayısı ile tüm Oyak iştiraklerinden hisse senedi olarak ortaklığımız bulunmaktadır.Biz üye değil Oyak kurumunun gerçek ortağı,hissedarıyız.
Oyak benzeri kuruluşlar Fransa ve Yunanistan'da da vardı, AB sürecinde tasfiye edildiler, kurumlar satıldı ve parası üyelerine devredildi.
Şu an görevde bulunduğum için kimlik,adres bilgilerimin kurumunuz bünyesinde gizli kalmasını
Ordu Yardımlaşma Kurumu 1961 yılında 205 sayılı yasa ile, yasa koyucu TCBMM' si tarafından kurulmuştur.
Dolayısı ile bizim hakkımızı arayacak ve çözüm bulacak makam halk tarafından seçilmiş milletvekillerinden oluşan TCBMM'sidir.Bu dilekçemin bu anlamda değerlendirilmesini,
Oyak kurumunun Spk'nun kanunlarına uygun olarak
Oyak üyeliğinin zorunlu üyelik olmaktan çıkarılmasını, Ve şu an bizlerin her ay 205 sayılı yasa ile maaşımız elimize geçmeden kesilip Oyak kurumuna aktarılan paralı ile kurulan ,faaliyet gösteren Oyak iştiraki olan ve elinde bulunan bütün yurt içi ve yurt dışı taşınır taşınmaz gayrimenkul,hisse senedi vb... sahip bulunduğu şirketlerinin AB sürecinde Yunanistan,Fransa örneğinde olduğu gibi satılmasını(tasfiye )edilmesini.
Elde edilen nakit paranın Sermaye Piyasa Kurulu kanunları doğrultusunda hisseme düşen para miktarı olarak tarafıma verilmesini
Saygılarımla arz ederim.



İMZA
(Bu belge GSM ve MERNİS onaylıdır.)
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2546
Cvp:OYAK TAN HAKKINI ALMAK İSTEYENLER BU DİLEKÇEYİ YAZ 14 Yıl önce Karma: 6  
Sayın Meslekdaşlarımız;
Şuan sitemizde yayınlanan Sn.Gürpınar'ın MÜZİK VARKEN KİM NE YAPSIN TÜZÜĞÜ başlıklı yazısında bu konuya değinilmiş ve altına bu konuda bilgi ve belge katkısında bulunmak isteyenlerin site yönetimi ile ( Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır )paylaşmalarını istirham etmiştik.

Yukarıdaki dilekçe görevdeki arkadaşlarımızın ve oyak'a zorunlu kesinti yapılmamasını isteyenler adına yazılmış bir dilekçe örneğidir. OYAK üyesi olmak istemeyenlere saygı duyarız ancak esas konu kurumdaki haklarımızdır şuna büyük çoğunluğun talebi KURULUŞUNDAN BUGÜNE KADAR TÜM İŞTİRAKÇİLERE KATILIMLARI NİSPETİNDE HİSSE SENEDİ VERİLMESİDİR. Dileyen arkadaşlarımız birikimlerini ayrıca kurumda değerlendirebilir

Haklarımızla ilgili bu önemli konuyu sizlerinde katkıları ve hukukçularımızın da görüşleri alınarak değerlendireceğiz sonuca göre önce yasal dilekçe bilahare yasal dava haklarımızı kullanacağız;
Bu nedenle sizlerden istirhamımız farklı değerlendirmelere neden olmamak kavram kargaşası yaratmamak için bu konudaki düşüncelerinizi,bilgi ve belgelerinizi site yönetimi ile paylaşmanızdır. YÖNETİCİ
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2556
Cvp:OYAK TAN HAKKINI ALMAK İSTEYENLER BU DİLEKÇEYİ YAZ 14 Yıl önce Karma: 0  
AŞAĞIDAKİ LİNTEN BU DOSYAYI İNDİREBİLİRSİNİZ
http://s3.dosya.tc/file/FOQFJt/OYAK.docx.html

EVET BURADA EMEKLİ ABİLERİMİZ BU DİLEKÇEYİ KENDİ DURUMLARINA GÖRE YORUMLARINI EKLEYEREK BU FORUMDA BU DİLEKÇEYE KATKI YAPSINLAR.
SEVGİ VE SAYGILARIMLA
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2558
Cvp:OYAK TAN HAKKINI ALMAK İSTEYENLER BU DİLEKÇEYİ YAZ 14 Yıl önce Karma: 8  
ÖLDÜRMEDEN ÖNCE BİR DİNLEYİN...

Lütfen öldürmeden önce bir dinleyin.
Bu OYAK deve desen hörgüçü, kuş desen kanadı olmayan, dünyada pek eşi benzeri olmayan, bir kurum mu? Evet
Bu kurumda işlerin yürütülmesinde ve getiriden faydalanmada, özel...likle bizim camia açısından büyük haksızlıklar yaşanıyor mu? Hem de nasıl?
Güncel olduğu için bir başka örneğe şöyle yaklaşsak. Bu ülkede, bu devletten sesizimizi duymadığı, haksılığa uğradığımız, bizim zümremize klimalı oadad çalışan düz memur gözüyle baktığı için şikayet ediyor muyuz? Her gün.
Bu ülkede, bu devletten şikayetçi olup, baş kaldırıp, on binlerce insanın ölümüne sebep oldukları gibi, bu devleti kökten yıkalım, bize yar olmadığına göre kişmseye yar olmasın diye düşünen, söylemleri dillendiren hainler var mı? Hem de bir sürü.
Şimdi sorumu soruyorum;
PEKİ BİZ DE DEVLETLE İLGİLİ BİR ÇOK KONUDA,O HAİNLERLE BİRLİK OLUP MADEM ŞİKAYETÇİYİZ, BU DEVLET YIKILSIN MI DİYORUZ; YOKSA DEVLETİMİZİN ÜZERİNE TOZ KONDURMAYIZ AMA DÜZELTİLMESİ GEREKEN KONULAR VAR MI DİYORUZ?
Geçenlerde yeri geldi bir yerde "Askerlik mesleğini seçip ve o mesleği meslek olarak yapmaya devam edenler, (para pula aklı ermez anlamında) biraz aptal insanlardır. Zeki insan askerliğe biraz or devam eder" demiştim de birileri bana kızmıştı. Yine aynı şeyi tekrarlayacağım. İşte bu saf, aptal kafalar; filmini yakınlarda izlediğimiz Devrim Arabaları'nın yapıldığı dönemde, biraz askerlerin kontrolü altında, biraz daha çok askerlerin sırtından, sanayide öncülük edilsin düşüncesiyle, peşin peşin kötü demeyelim, iyi niyetle bu kurum "OYAK" oluşturulmuş. Bizlere atılan kazıkları ne siz sorun ne ben söylyim, bu konuda ciltler dolusu kitaplar yazılabilir.
Ama bunun çözümü bana göre, bana yar olmadıysa kimsye yar olmasın kurumun hele bu dönemde, üzerelerinde üniforma olacak diye devletimizin kurucusu Mustafa Kemal'in başken Ankara'ya gelişinin kutlama törenin engellendiği bir dönemde toptan satılıması için kampanya açılmasına çekincelerim var.
Kardeşim niçin hemen toptan satılmasını istiyorsun ki? TEMAD TEAMAD'lığını yapsa, düşse zümresinin önüne,herkesi derleyip toparlayıp şikayetçi olduğumuz konularda söke söke hakkımızı alsa, sık sık Sayın Ersen Gürpınar'ın dile getirdiği gibi,artık koskoca dev haline gelen kurumun hisseleri, bu pozitif değer kimlerin sırtından sağlandıysa onlara inceden inceye hesaplanarak dağıtılsa fena mı olur? Çözüm bence budur.
İşin özü: Geçen ay uzman çavuşların sorunları, daha dün de polislerin askerlik konusu çözüldü. Sahip çıkan olunca nasıl yasalar çıkıyormuş gördünüz izlediniz. Emekli Assubaylar'ın sorunlarının çözümünde güvendikleri dağların dorukları hep karlı olmuştur. Ama bence işe OYAK kurumunun toptan satılması kampanyasından önce işe kendi kapılarının önünü temizleyerek başlamalıdırlar. Mevcut yönetimin dertlerimize çare, kendisinin çözüme giden yolda, zümreyi birbirine düşürerek takoz olduğu görülmüştür. Acilen ne yapıp edip değiştirme ve yerlerine bu işi hakkıyla yürütebilecekler bulup çıkarılıp göreve getirilmelidir.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2559
Cvp:OYAK TAN HAKKINI ALMAK İSTEYENLER BU DİLEKÇEYİ YAZ 14 Yıl önce Karma: 56  
OYAK birçok devlet memurunun kıskandığı bir kurumdur; Birçok kurumun yardımlaşma sandıkları üyelerinden bizler kadar aidat almamasına rağmen daha iyi imkanları EŞİT olarak üyelerine sunmaktadır. Yiğidi öldür hakkını ver demişler kurum üyeliği mecburi olmasaydı birçoğumuz bu birikimi yapamazdı bizim tek şikayetimiz kurumun amaçlarına uygun olmayan icraatlarıdır.
Üyelerinin % 65 i assubay olan kurumun bu üyelerine nasıl üvey evlat gibi davrandığını biliyoruz.

Ne istediğimizi bilmeliyiz; KURUM İŞTİRAKLERİNDE TÜM ÜYELERİN HAKKI VAR BU NEDENLE OYAK TÜM ÜYELERİNE KATILIMLARI NİSPETİNDE HİSSE SENEDİ VERMELİDİR dileyen ayrıca birikimlerini kurumda değerlendirebilir haklı talebimize içimizden bile "ayrılmasaydın kardeşim diyen Oyak avukatları çıkmıştır" TEMAD yönetimi her konuda olduğu gibi bu konuda da suskundur.

KURUM ÜYELERİNE HİSSE SENEDİ VERİRSE KURUMUN TASFİYESİ HALİNDE DAHA HAKLARIMIZI KORUMUŞ OLACAĞIZ lütfen kısıtlı olarak malum çevrelerin kurum dağıtılsın devletleştirilsin teranelerine estürman olmayalım
Bu kuruma yıllarca aidat ödediysek bu aidatlarımız karşılığında kurulan iştiraklerin gelirlerinin tamamı birikimlerimize yansıtılmadan yeni iştiraklere kullanıldıysa hepimizin bu kurumda hakkı vardır BU KONUDA İDARİ VE YASAL GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ KATKI SAĞLAMAK İSTEYENLER LÜTFEN SİTE YÖNETİMİNE YAZSINLAR Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2563
Cvp:OYAK TAN HAKKINI ALMAK İSTEYENLER BU DİLEKÇEYİ YAZ 14 Yıl önce Karma: 6  
oyaktasfiyeedilsin rumuzu ile yazan sayın üyemiz

BU BÖLÜME YAZMIŞ OLDUĞUNUZ YORUM SİLİNMİŞTİR

ÇÜNKİ :Form başlığını yazdığınız ilk yorumda yanlış değerlendirilerek suç teşkil edebilecek ifadeleriniz üzerine sizi uyardık ve mesajınızı düzelttik, Ardından yöneticimiz konu ile ilgili yorumda bulundu; önce bu konudaki düşüncelerinizi yönetimle paylaşacağınızı bildirdiniz ardından yönetimden tüm mesajlarınızın silinmesini istediniz ardından da ilk yazdığınız dilekçe örneğini tekrarladınız amacınızın ne olduğunu anlamakta zorlanıyorum; Form tartışma platformudur ancak karalama defteri değildir bunu hatırlatmak zorunda kaldığım için üzgünüm.iyi günler diliyorum BÖLÜM YÖNETİCİSİ
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla