cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR 14 Yıl, 3 Ay önce Karma: 6  
f.sduranoglu

meslektaşım sayın aydın kulak ın yazısını okuyunca şaşırdım..güzel bilgiler vermiş ama doğru bilgiler değil..ben yazımda NCO tanımını ülkemizin ASSUBAY tanımına uygun olmadığını yazdım.arkadaşımız bu tanımın uluslar arası tanım olduğunu ifade etmekte.buda yanlış..peki yanlışlık nereden kaynaklanıyor ,yazalım ABD den alınan bu kavramın ancak kendi eğitim sistemlerine uygun olduğunu belirtelim arkadaşımız googleden aratılırsa karşılığının ASSUBAY olduğunu belirtmiş,doğru eğer sizde ki TEMAD kendini uluslararası litratüre NCO olarak kayıt düşmüşse o şekilde görülür.ABD eğitim sisteminden bir kaç örnek verelim ABD de türkiyedeki gibi asb okulları mevcut olmayıp NCO kursları mevcuttur-1-Air Force Senior NCO Academy -2-Marine Corps Staff Non-Commissioned Officers Academy bir kaç ay süren kurslardır.bizim ülkede assubay olmak için bir kaç aylık kurslar mevcut değildir..4 yıl okunarak o rütbe hak edilir(şimdiki süre 6 yıldır)daha ilginci (U.S. ARMY SERGEANTS MAJOR ACADEMY)çavuş-binbaşı anşlamını veren bu kurstur..sergeants major(cavuş-binbaşı)NCO larında komutanı durumundadır.sonuç bizim ülke eğitim sistemine hiç uymayan bu durum .......haliyle ASSUBAY tanımı gerçeklere uyan kelimeyle ifade edilmelidir..bir kasabada askerlik şubesi başkanı bir asb olabiliyor,bando komutanlıklarında bir asb bando komutanı olarak görev yapabiliyor örnekler çoğaltılabilir..ABD de bir asker başarılı olursa ilgi kurslara giderek generalliğe kadar yolu açıktır.türkiyede bu mümkünmüdür.??.(assistant Officer)kelimesini türkçe düşünüp ingilizce yazmış demişsiniz hatta bu büro memuru ifadesini kullanmışsınız.TSK nın yapısını nasıl ingilizce düşünüp türkçe yazabilirsin merak ettim..benim önemle belirtmek istediğim NCO (Non-Commissioned Officer) ifadesi bizim gerçeklerimizle uzaktan yakından bir benzeşmesi yok ..tam karşılığı değil..yetki denmiş siz hiç görev sürenizde bölük komutanı,şube başkanı v.s olmadınızmı..?yetki yukarıdan aşşağısa o zaman subaylarda yetkisiz çünkü onunda bir üstü var..lütfen kendimizi artık doğru ifade edelim..googleden aratıldığında assubay kelimesinin anlamını subay yardımcısı olarak görmek için öncelikle yurt dışı bağlantı yerlerine subay yardımcısı anlamını veren kelime ile kaydederseniz o zaman işte değişir..siz 25-30 yıl assubay olarak çalışır emekli olduğunuzda kendinizi NCO olarak uluslar arası litaratüre yazdırırsanız en büyük yanlışı yaparsınız..NCO kelimesi genç görevli insanları çağrıştırıyor..emekli NCO komik değilmi..yazılacak aslında çok konu var yeri gelirse yazarım.saygılarımla..

Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
      Başlık Yazar Tarih
    thread link
DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
EMEKLİASSUBAYLAR 30/11/2010 21:06
    thread link
thread linkthread link Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
EMEKLİASSUBAYLAR 30/11/2010 21:08
    thread link
thread linkthread linkthread link Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
EMEKLİASSUBAYLAR 30/11/2010 21:11
    thread link
thread linkthread linkthread linkthread link Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
EMEKLİASSUBAYLAR 30/11/2010 21:14
    thread link
thread linkthread linkthread linkthread linkthread link Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
EMEKLİASSUBAYLAR 30/11/2010 21:14
    thread link
thread linkthread linkthread link Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
muharremsahin59 03/12/2010 20:06
    thread link
thread linkthread link DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR...
kötüadam 01/12/2010 10:10
    thread link
thread linkthread linkthread link DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
Ersen Gürpınar 01/12/2010 12:00
    emo
thread linkthread linkthread linkthread link Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
aska2003 05/12/2010 11:43
    thread link
thread linkthread linkthread linkthread linkthread link Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
Ersen Gürpınar 06/12/2010 15:12
    thread link
thread linkthread link Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
martı 02/12/2010 13:58
EN ÜST Cevapla