cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR
DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR 14 Yıl, 1 Ay önce Karma: 56  
Saygıdeğer Arkadaşlarım,
Çok seviyeli ve yararlı bir tartışma içindeyiz elbette fikirlerimizle mükemmeli bulmaya yardımcı olacağız.

İngilizce yerine İngilazcam öne çıktığından sakıncalı personel olarak yurtdışına gidemediğimden NATO ordularının durumunu kıyaslama imkanım olmadı, ama en azından onların insan onuruna saygıyı ön plana çıkardıkları için bizlerin yaşadığı sorunları yaşamadıklarını biliyoruz.

Türk Assubaylarının yetkisiz olduğunu söyleyemeyiz 5082 ve 211 sayılı yasalarda assubayın tanımı subay yardımcısıdır,yardımcı olan kişi üst statünün görevlerini asaleten veya vekaleten yapabilir,
Nitekim birçok arkadaşımız subaylarında atandığı As.Ş.Başkanlığı,Jandarma Komutanlığı,Tim,Kıt'a,Takım,Bl. komutanlığı,Ks.amirliği,emir subaylığı, gibi görevlere atanmakta veya görevlendirilmekte bu görevleri mükemmel yapmaktadırlar

Burada önemli olan önyargılarla bizlere tahakküme varan haksızlıkların uygulanması ve insan onuruna aykırı davranışlardır.

Şimdi farz edelimki kıdemli başçavuş ünvanı albay; Albayın ünvanı kıdemli başçavuş olsun bu bizim için yeterlimidir sorunlarımızı çözermi?

Tabiki bunu belirtirken bu sorunların önemsiz olduğunu belirtmiyorum madem bir statü var subayların kıyafetleri ile assubaylardan ayrılıyor assubaylarında erbaşlardan ayrılması gerekiyor bunun için rütbelerimizin omuz apoletlerinde olması gerekirse rütbe ünvanlarının değiştirilmesini arzuluyoruz ve gerçekleşeceğine de inanıyorum.
Bizler bu orduyu sırtımızda taşıyoruz ve hertürlü saygıyı hak ediyoruz.

Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR 14 Yıl, 1 Ay önce Karma: 0  
kara ve hava assubayları ile emeklilerinin kimlik kartlarında yazan rütbe doğru mudur? Yanlışsa Temad'ın ilgi alanına girmez mi?

ilginize teşekkürler

Sayın Gürpınar,
Öncelikle çoğu konunuza katılıyorum ingilizce hariç.
Şunu unutmayalım.Assubaylardan KPDS sınavlarından yüksek (en az 85-90) alanları mecbur yurt dışına gönderiyorlar.
Ancak subaylardan mecburen ingilizce bilen yaratıyorlar.Nasıl mı?;
- Bir subayı sicil, başarı kılıfı veya kurmay kılıfı altında tekamül (3 aylık yurt dışı lisan kursu) kursuna gönderiyorlar.
- Bu personel KPDS'den 40-45 almıştır yurt dışına gitmeden önce.
- 3 aylık kurs sonunda yurda dönen personel KPDS'den en az 70-75 alıyor ve mecburen bunu alıyor.
- Komutanlık bakıyor ve "aa bu personel iyi derece yabancı dil biliyor hemen bunu daimi göreve gönderiliyooooor"

İşte size yabancı dil bilen personel nasıl yaratılıyor kısaca hikayesi.

Teşekkürler.

Cvp:DİĞER ORDULARDAKİ ASSUBAYLAR 14 Yıl, 1 Ay önce Karma: 56  
Sayın meslekdaşım aska2003, Ben herhalde espiri'yi tam olarak anlatamadım, ayrıca yurt dışı görevlendirmede KPDS sınavı konulalı kaç yıl oldu?
Hak ederek gidenleri tenzih ederim ama gittiği yerde öğrenir denilerek kimlerin yurt dışına gittiğini bizler gayet iyi biliyoruz ayrıca konumuz yurtdışına nasıl gidileceğinden ziyade NATO ordusu assubayların kıyaslanması idi yine de paylaştığınız için teşekkür ederim.

EN ÜST Cevapla