cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoþgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriþ ya da Kayýt.    Kayýp Parola?
Cvp:REFERANDUM ! (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beðenilen: 4
BAÞLIK: Cvp:REFERANDUM !
#2337
Cvp:REFERANDUM ! 13 Yýl, 9 Ay önce Karma: 2  
Saygýdeðer Türetken

Son derece iyi niyetle kaleme aldýðýnýzý düþündüðüm yazýnýzdan dolayý teþekkürlerimi sunarým. Referandum ve gelecek yýl yapýlacak genel seçimlerle ilgili kýsaca ben de görüþlerimi açýklamak isterim.

Türk Halký'nýn birleþimde özellikle çaðdaþ, ilkeli, bilgili ve birikimli insanlarýn en hassas ve kýrýlgan olduðu noktanýn siyasi fikirleri olduðunu biliyoruz. Genelde ilkesiz,yoksul , bilinçsiz ve de çýkarý için hareket edenlerin de ne kadar deðiþken olduklarýný biliyoruz!

Toplumumuzda son derece etkin görevlerde bulunan kiþilerin dahi siyasi bir çatý etrafýnda toplanamadýklarýný hayret ve ibretle izliyorum. Örnekler çoktur, tek bir örnek vermek gerekirse ilkeli,çaðdaþ, aydýn ve yurtseverlikleri asla tartýþýlamayacak kiþilerden olan Sayýn Yekta Güngör Özden ve Sayýn Mümtaz Soysal bile siyasi fikirleri birbirlerine yakýn olsa da yine de bir siyasi parti altýnda buluþamamýþlardýr. Bu nedenle aþaðýda deðiþiklik maddelerini içeren link'i arkadaþlarýmýzýn çok iyi incelemeleri gerektiðine inanarak ;

-Anayasa deðiþiklik maddelerini kabul veya ret oylamasý için yapýlacak Referandum'da sýnýfýmýzda da ortak çýkarlarýmýz için dahi olsa, ortak noktada buluþulmasý bence çok zor, hatta imkansýzdýr. EVET ya da HAYIR oylarýný kiþilerin ilke ve siyasi fikirlerinin, bilgilerinin belirleyeceðini düþünüyorum.

-Önümüzdeki sene yapýlacak olan genel seçimler için de ayný düþünceyi taþýsam da yine de öneriniz üzerinde önemle durulmasý gerektiði kanýsýndayým. Özveri çok önemlidir. Kiþisel ikballerini düþünenleri deðil de, sýnýfýmýzýn çýkarlarý doðrultusunda mecliste hizmet edebilecek arkadaþlarýmýzýn seçtirilmesi elbette çok önemlidir, ancak bunlarý kim, nasýl hangi kriterlere göre belirleyecektir, öncelikle bu önem taþýmaktadýr. Bence -dernek içi veya dýþý- tabandan tavana kadar ön seçimle adaylarýn belirlenmesi çok önemlidir. Parti veya baðýmsýz aday durumu da,özveri ve önemle belirlenmelidir.
Sitemiz ve üyelerine muhalif gözü ile bakan, karþý karþýya býrakýldýðýmýz adaletsizlikler hakkýnda dahi bilgi ve donaným eksikliði bulunan, bu güne kadar sýnýfýmýzýn haklý taleplerinin kazanýmý için hukukla hiçbir giriþimde bulunmayan derneðimizin içinde olan bazý yöneticilerinin iktidar olabilecek partilerce tepeden inme aday gösterilmeleri ve akabinde seçilmeleri dahi bizlerin uðratýldýðýmýz adaletsizliklerin çözümü yönünde fayda saðlayabileceði konusunda endiþelerim olduðunu belirtmeliyim.

Deðerli Arkadaþlarým
Referandum oylamasýný salt paþalarýn yargýlanmasýna indirgemenin de uygun olmayacaðýný düþünüyorum. Referandum oylamasý yapýlmadan dahi býrakýn emekli askerleri bir çok muvazzaf asker dahi halen yargýlanmýyor mu?
Saygýlarýmla.

Anayasa Deðiþikliði Ýçin Yapýlacak Olan 12 Eylül 2010 Tarihindeki Referandumda, Anayasa'nýn bazý maddelerinde deðiþiklik öngörülüyor.

http://www.e-referandum.com/

REFERANDUM ÖNCESÝ DEÐÝÞEN MADDELER
Anayasa Mahkemesi'nin verdiði karar sonrasý,12 Eylül'de yapýlacak referandumda kýsaca þu düzenlemeler oylanacak:

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1260641&Date=14.07.2010&Kategori=siyaset&b=REFERANDUM%20ONCESI%20DEGISEN%20MADDELER
 
Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
      Baþlýk Yazar Tarih
    thread link
REFERANDUM !
Mithat Türetken 16/07/2010 08:08
    thread link
thread linkthread link Cvp:REFERANDUM !
Dalkýlýç 18/07/2010 01:30
    thread link
thread linkthread link Cvp:REFERANDUM !
delimavi 18/07/2010 08:32
    thread link
thread linkthread link Cvp:REFERANDUM !
EMEKLÝASSUBAY 18/07/2010 10:04
    thread link
thread linkthread link Cvp:REFERANDUM !
EMEKLÝASSUBAY 18/07/2010 10:05
    thread link
thread linkthread link Cvp:REFERANDUM !
bergamalý 18/07/2010 11:58
    thread link
thread linkthread linkthread link Cvp:REFERANDUM !
delimavi 24/07/2010 11:00
    thread link
thread linkthread link Cvp:REFERANDUM !
Parmenion 19/08/2010 00:13
EN ÜST Cevapla