Sayýn üyemiz Mithat Türetken'in (
Bu mail adresi spam botlara karþý korumalýdýr, görebilmek için Javascript açýk olmalýdýr
) mesaj panomuza gönderdiði yazý gelecek fikirlerle bütünlük saðlamasý için "Forum" köþemize taþýnarak yayýnlanmýþtýr. Saygýlarýmýzla.
Bölüm Yöneticisi
---
REFERANDUM !
Önümüzde güzel iki seçenek oluþtu.
-Anayasa deðiþiklik maddelerini kabul veya ret oylamasý
-Önümüzdeki sene yapýlacak olan genel seçimler
Ne yapacaðýz, birinci þýktaki oylamaya ne diyeceðiz. TEMAD bu konuda bizlere yasa gereði yardýmcý ve yön gösterici olamayacaðýna göre, çözüm bizlere düþer sanýrým.
Onun için diyorum ki, TEMAD dýþýnda kendi aramýzda bir referandum da biz yapalým. Gerekirse meslektaþlarýmýzý kapý-kapý dolaþarak ziyaret edelim. "Bu Anayasa deðiþikliliðine evet mi diyelim, hayýr mý diyelim" sorusunu soralým arkadaþlarýmýza. Çoðunluðumuz ne karar alýrsa oylarýmýzý birleþtirerek o yönde kullanalým. Varlýðýmýzý hissettirelim.
Bu konuyu nasýl organize ederiz diye siz meslektaþlarýmdan, öneri ve tavsiyelerde bulunmanýzý bekliyorum. Bunun haricinde ne yapabiliriz. Öneriniz lütfen.
Ýkinci konuya gelince,
Bu sitenin ve E.Asb.Güçbirliði Platformunun gayretleri dýþýnda onur mücadelesine gerekli destek olmadýðýndan; varlýðýmýzla tertemiz bir mazimiz, yüz binleri aþan mevcudiyetimizle ne hikmetse bir yerlere gelemiyor, fikir birliðine varamýyoruz. Yahut dayanýþmayý beceremiyoruz. Bu iþte bir arýza var demektir. Bu arýzayý tespit edip gidermek, bizlerin asli görevidir. Aslýnda teþhis konulmuþtur da, tedaviye ihtiyaç vardýr. Gücümüzün farkýnda olduðumuz an, bu arýza anýnda giderilecektir.
Her meslektaþýma, bu konuya eðilmelerini, ne yapmamýz gerekir, yine anket þeklinde fikirlerini beyan etmelerini "nasýl birlik oluruz" gibi bu konudaki önerilerini açýkça söylemelidirler. Yüz binlere varan gücümüzün ne olduðunu anlatamadýðýmýz sürece, havanda su dövmekten öteye gidemeyeceðimizi bu güne kadar öðrenemediysek, boþa geçen bu kayýp yýllarýmýzý, sonsuza kadar bizlere yaþatýrlar arkadaþlarým.
Onun için diyorum ki, geçmiþe bir sünger çekelim, bu günden baþlayarak varlýðýmýzý ispat etmenin yolu ne ise, haklarýmýzý almak için ne yapmamýz gerekir, onu araþtýralým. Dayanýþma nasýl olur, ne yapýlmasý gerekir o konuda inceleme yapalým.
Seçimlerde oylarýmýzý hangi partiye verelim?
Parti tercihimiz olmaz ise, hangi baðýmsýz milletvekiline oy verelim?
Vekil adayýmýzý bizler belirleyip ve destekleyerek onu mu teþvik mi edelim?
Bizlerin hakkýný savunacaðýna inandýðýmýz meslektaþlarýmýzdan birini mi destekleyelim?
Yoksa bizlerin haklarýný savunacak olan bir partiye toptan üye mi olalým?
Deðerli can dostumuz Sn. Umur Talu beyefendiye rica edersek,kabul ederlerse adaylýðýný koyduðunda oylarýmýzý Sn. Talu'ya verme konusunda da önerilerinize ihtiyacým var.
Araþtýrýlmasý gereken konular çok arkadaþlarým.
Deðerli meslektaþlarým, bunlar benim aklýma gelen konular.
Siz deðerli kardeþlerimin bu çerçeveyi daha çok geniþleteceðine inancým tamdýr.
Yüz binleriz diyor yerimizde sayýyoruz!
Daðdaki beþ on bin zibidinin yaptýklarýna bakarak, siyasilerin onlara verdikleri tavizleri göz önüne alýp deðerlendirdiðimizde, kendi varlýðýmýzýn eksikliklerinin ne kadar (-)dayanýþma içinde olduðumuzu, eðitimli varlýðýmýzla, Vatanseverliðimizle kendimizi anlatamýyorsak yazýklar olsun bizlere...
Kim veya kimseleri suçlamak haddime düþmez. Ancak TV kanallarýna çýkan bazý kuruluþ temsilcilerinin, "BÝZ YÝRMÝ BEÞ BÝN KÝÞÝLÝK ORDUYUZ" dediklerinde, yüz binlerle var olan varlýðýmýzý anlatamamak, ne kadar acizlik içerisinde olduðumuzu görmek, beni kahrediyor.
Varsak varlýðýmýzý ispat edelim, yoksak yokluðumuzu kabul edelim. Seçenek bizlerin.
Saygýlar.