İLGİNÇ YORUMLAR ALIYORUM
Kimi meslekdaŞlarım " Bu uygulama TEMAD adına olumlu olabilir " yorumunu yapıyorlar..
Allah rızası için ve geçerli HUKUK adına TEKRAR soruyorum..
1-TEMAD üyeliği ile OYAK üyeliğinin YASAL OLARAK KURUMSAL NE BAĞLANTISI VAR? Yasal İZAHI nedir?
2-OYAK ta Yönetim KURULU temsil hakkının (Hukuki gerçek kişi YASAL haklarının Başka alakasız bir tüzel kişiliğe)TEMADA bağlanmasının HANGİ HUKUKİ VE ETİK DAYANAĞI VAR ?
3-Yarın Gnkur.Bşk.lığı (örneğin)
www.emekliassubaylar.org üyelerinin dışındaki Emekli Assubayların OYAK kazanımlarını yasal haklarını kısıtlasa ne alaka kurarsınız yada tersi olsa , ki olan budur..ne düşünürsünüz?
4-Zaten verdiğimiz savaşımlar bu sorunlardan doğmuyor mu?
5-Bunu GARABET nerden icab etmektedir?
6-Bu hemen savunmamız gereken YASAL KAZANILMIŞ HAKKIMIZ değil mi?
BENİM TEK SAVUNUM; YASAL ENGEL OLMADIĞI MÜDDETÇE YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDE ASLİ TEK ŞARTIN OYAK ÜYELİĞİ OLABİLECEĞİDİR. (Kİ DEĞİL, PEK ÇOK YÖNETİCİ PROFESYONEL YÖNETİCİ FORMUNDA ÜYE / BŞK.DIR.), BAZILARI SB.ASB.DEĞİLDİR..OYAK ÜYELİĞİ ÖNCESİ YOKTUR..
7-KRİTER Olarak pek çok meslakdaşımın savunduğu kususlar aslında ÇAM DEVİRMEDİR . Bu nitelikleri (Finans yönetimi, İşletme Eğitimi,E-Ticaret ve muhasebe vb..konularında MEVCUT YÖNETİCİLERİN ÇOĞUNUN DİPLOMALI-LİSANS SEVİYESİNDE EĞİTİMİ YOKTUR..) Komutanlarımıza ayıp ediyoruz..