cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAVAR . (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 2
BAŞLIK: TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAVAR .
TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAVAR . 15 Yıl önce Karma: 2  
TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAVAR .

Değerli dostum ve meslektaşım Cahit ÇAKIR’ ın TEMAD A.Ş. hakkında bilgi paylaşım talebini oludum. Ve eski yazılarımda verdiğim örnek ve açıklamalarımı görmek için www.emekliassubaylar.org www.emekliassubaylar.net ve TEMAD sitelerine girdim .

Ne yazık ki , Assubayların en önemli sorunu olacağını haberalıp, kanıtlarıyla uyarısını yaptığım HİÇBİR konunun ; forum kayıtlarında kalmadığını, önemsenmediğini ve güncel POPÜLER yazışma kültürünün içinde “ TASNİF DIŞI” kategoride kaldığını gördüm.

Bu konular sırasıyla:

1 Emekli Assubayların yeni Sos.Güv.Kanunu ile 58 yaş sınırında emekli olabileceği, yıpranmanın düşeceği, (Sos.Güv.Kanunu ile gerçekleşti)

2. Buna rağmen; Uzman çavuşların 45 yaşından sonra sözleşmelerinin yenilenmemesine bağlı olarak; emeklilik hakkı kazanacakları, , (Sos.Güv.Kanununda düzenleme ile gerçekleşti)

3. TEMAD A.Ş. nin 10 yıllık süre ile YÖNETİCİSİ’ nin:
a. TEMAD.Gn.Bşk. lığı Tüzel kişiliği DEĞİL; Mustafa EROL’ gerçek kişiliği olacağı, (mütekip seçimde başkan olmasa bile)(Gerçekleşti)
b. Bu Şirketin % 20 ortağının (Sivil yada Asker olup olmadığı belirtilmemişti.) gerçek kişi olduğunu, (Gerçekleşti)
c. Okumuş ağabeylerimden çıkacak ŞİRKET’in birilerine yamanacak ACENTELİK olacağını, Özgün ve özgür olmayacağını, (Anadolu Sigorta A Tipi Acenteliktir.).. (http://temadsigorta.com/kimilk.html) (Gerçekleşti)
ç. Bu şirketin geniş bir yelpazede (Turizm, Sigortacılık, İthalat,İhracat..vb..) çalışacağı yazmaktadır. (Yeni çıkan çıkacak kanunlarla Silah Ticareti de yapacak mıdır?) TEMAD’ IN YIL SONU TÜZEL DENETİMİ NE ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMİŞTİR ?
d. % 20 gerçek kişi ortaklığı ve 10 yıllık değişmez başkanlık ile bunun Denetime Açık Özgün ve özgür bir Şirket olmayacağını. (1 mali yıl doldu Açıklanan bir bilanço ve faaliyet raporu var mı? İşler ŞEFFAF mı yürüyor sizce?)
e. Bu arada internette Gıtem Gıda Temizlik A.Ş ve TEMAD Gıda Temizlik A.Ş. Şirket birleşmesi diye bir şeyle karşılaştım ama detaylı kaynak temin etmiş değilim. TEMAD la alakası var mı ? ( http://www.frmevrensel.com/anonim-sirketlerde-birlesme-t20416.html )
f. Eğer doğru ise ; (varsayım) TEMAD.A.Ş. nin böyle sürpriz şirketleri çıkabilir mi denetim var mı? Bayilikler ne alemde? Mustafa EROL beyi bu konuda denetleyen bir makenizma var mı ? Tüzükte görememiştim. TEMAD’a yazdım sansür edildim. (NEDENSE? Özgür şeffaf ve İYİNİYETLİ kişilerin cevaplayabileceği cevaplaması GEREKEN sorulardı..)

4. Terfi sürelerinde düzenleme yapılacağı bahanesi ile Rütbe Maaş (DERECE ve KADEMELERİNİN) Sb. Basamaklarına daha az eşdeğer olacağı, (ŞUBAT 2009 Kanunu ile gerçekleşti)

5. Devlet personel rejimi vb.. isimlerde yapılacak maaş basamakları düzenlemesi ile Yeni eşitlenen maaş sistemi ile (EMEKLİLER DAHİL) daha eşit MUADİLİYET ile hak kaybederek emekli maaşı alınacağı, (GERÇEKLEŞMEK ÜZERE / Yada seçimi hemen müteakip)

KISACASI UZMAN ERBAŞLARIN SORUNLARI VAR. MECLİS ÖNÜNDE EYLEMDELER. 45 YAŞ EMEKLİLİĞİ ALDILAR. SÖZLEŞME DEVAMINI DA ALACAKLAR. ( Sakın biz de destekliyoruz diye forumlara yazmayın deli oluyorum. Artık biz 58 de emekli olabileceğiz muhteremler. Merheminizi kendi başınıza sürün. )

SİZLER. DEĞERLİ ROLANTİYİ SEVEN ARKADAŞLARIM. SİZE UYARDIKLARIMIZI ALGIP BİR YERE NOT ALDINIZ MI ? BİR FİKİR JİMNASTİĞİMİZ OLDU MU ? EYLEM VE UYGULAMALARIMIZ NEDİR ?

ÖNCEDEN DEDİĞİMİ ŞİMDİ 6 YILLIK UYARILARIMA ALDIĞIM TEPKİNİN HAKKIYLA RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM.

BİZİM BİR SORUNUMUZ YOK..BİZİM GOYGOY İÇİN KONUYA İHTİYACIMIZ VAR..

Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
Cvp:TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAVAR . 15 Yıl önce Karma: 2  
BU ARADA :
1.TEMAD IN LÜZUMLU LÜZUMSUZ HER FAALİYETİNİN SİTE VE MESAJLARDA YER ALMASINA RAĞMEN TEMAD.A.Ş. TÜZÜK VE KURULUŞ BEYANININ HİÇ BULUNMAMASININ,
2.BİR LİNK İLE OLSUN DAHİ,İŞTİRAKLERİNİN FAALİYETLERİNİN, HEDEFLERİNİN (TÜM ŞİRKETLERDE OLDUĞU GİBİ ) BEYAN EDİLMEMESİNİN,
3.TEMAD SİGORTANIN ŞAHSİ ŞİRKET GİBİ GAYRI TUTULMASININ,
4.KURULUŞ BİLDİRİMİNDE BEYAN EDİLEN YÖNETİM ŞEKİLLERİNİN DERNEK YAKLAŞIMINA AYKIRILIĞI VE ÜYELİK SİSTEMİNİN DIŞLANMASININ NE ŞEKİLDE DÜZELTİLECEĞİNİN AÇIKLANMAMASININ, MANİDAR OLDUĞUNU DİKKATLERE SUNARIM.

Cvp:TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAV 15 Yıl önce Karma: 2  
Sayın Bahar
TEMAD bu konuda açıklama yapmaz, "ben bilirim" düşüncesi başarısızlıklarının nedenidir, ama kabul etmek istemiyor. Atı alan üsküdarı geçiyor, biz bir arpa boyu yol alamadık ve bu zihniyet devam ederse alamayacağız.

Cvp:TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAVAR . 15 Yıl önce Karma: 1  
Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi sorgulama bölümünde temad yazın karşınıza aşağıdaki şirketler çıkacaktır. Temad Sigorta derneğe ait ,diğerleri de derneğemi ait yoksa isim benzerliğimi bilmiyorum. Temad hiçbir zaman anonim şirket olmamış.

TEMAD Sigorta Aracılık Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti ANKARA
TEMAD Kon.Y. KOOP. İSTANBUL
TEMAD Tarım Enerji Madencilik Danışmanlık Üretim İth.Ltd.Şti. ANKARA
TEMADSAN MADENSAN ve Tic.Ltd.Şti. İSTANBUL

Cevap arayan sorular:

1.Temad’a ait kaç limited şirket var?
2.Limited şirketler en az iki en çok elli kişi ile kurulur. Temad Sigorta limited şirketi ortaklığı gerçek kişiye yüzde 20 oran nasıl kabul edildi?
3.Niçin anonim değil de limited şirket kuruldu?
4.Diğer şirketlerde Temad’a ait ise ortaklar kimlerdir ve ortaklık oranları yüzde kaçtır?
5.Diğer şirketler Temad’ a ait değil ise isim benzerliği olduğu ve dernekle alakası olmadığı kamuya duyurulmuş mudur?
6.Tüzükte sadece kooperatif kurulur denilmesine rağmen nasıl olurda limited şirket kurulur.?
7.Şirket veya şirketlerden elde edilen gelirler sadece derneğin harcamalarında mı kullanılacak (Geziler, yemekler vs.) yoksa başka planlar var mıdır?

Yukarıdaki sorulardan yola çıkarak, son bir yılda yaşanan (benim gördüklerim) olaylar kötü senoryalar üretmemi katkı sağlamakta, Temad’ın kuruluş amacından uzaklaşıp, şahsi menfaatlerin ön planda olduğu, dernek görünümlü bir şirket olduğunu düşünmemi engel olamamaktadır.

İlhan bey’e teşekkür ederim..Soruların en önemlisini dile getirdi. Üzülerek görmekteyim ki astsubay sevdalısı olduklarını dile getirip yönetimde olanlar ile yönetime talip olanlar bu konulara hiç değinmiyorlar. Saygılarımla.

Cvp:TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAVAR . 15 Yıl önce Karma: 2  
Doğan KARAÖZ bye teşekkür ederim..Vurguladıkları ortak hissiyatımızdır. TEMAD.A.Ş. terimi TEMAD tarafından kullanılmıştı ve hala hullanılmakta..Kuruluş hakkında kısa süre gösterilen tüzükte de bu terimi görmüştüm.. Yanılıyor olabilirim..

Teknik konular ve sorular hakkında hala resmi açıklamalar ve gelecekteki planlar açıklanmamaya devam ediyor. Sorun da bu zaten . Geçen sürece bakılırsa yönetim bu camiaya nezaketin seviyesini ispatlarcasına kitleyi dışlamaya devam ediyor..

Cvp:TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAVAR . 15 Yıl önce Karma: 6  
Güzel bir sözdür NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE” sözü; TEMAD’ın gerçek sahiplerinin! toplumumuza yaptıkları az bile! Kardeşim ne kadar köfte o kadar ekmek diye boşuna söylememişler, bu yönetim etkin bir şekilde çalışmaya zorlanmadığı, bu yönetim değiştirilmediği, ya da son çare olarak bu yönetim başımızdan gitmediği sürece de maalesef bu böyle devam eder gider bizim gibi tepkisiz bir topluma da bu yönetim çok bile ve bu yönetimin bizlere yaptıkları da az bile!!!
Derneğimiz yönetiminde;
Proje ortaya koyma sıfır,
Kaynak geliştirme faaliyetleri sıfır,
Şeffaflık ilkesi sıfır,
Üye kazandırma faaliyetleri sıfır,
Tüzük çalışmaları sıfır,
Etkili eylem ve söylem sıfır,
Denetleme kurulu faaliyetleri sıfır,
İnternet sitesi işlevselliği sıfır,
Disiplin kurulu faaliyetleri 100
Gezi, kültür ve tatil organizasyonları 100
Yurt dışı gezi faaliyetleri 100
Yönetim içi al gülüm ver gülüm faaliyetleri 100
Yapılan eylemlere çelme takma faaliyetleri 100
Sanal ilişkiler faaliyetleri 100
Şeffaflık ilkesi denilen husus bu forum konusunun ortasına cuk diye oturuyor, dernek yöneticileri, FAALİYETLERİ! çerçevesinde SGK’dan sorumlu Bakana giderler, kendileri çalar kendileri oynarlar bu çalışma için hazırlanmış dosya içeriğini bir link vererek internet sitesinde yayınlamak akıllarına gelmez. Öte yandan yine biz emekli assubaylara bu güne kadar zırnık bir iyileştirmede bulunmayan AKP nin Genel Başkan yardımcısı ile yapılmış olan görüşmenin detayları sitede neden yayınlanmaz? TEMAD yönetimi neden bu toplumun bilgilenmesini istemez. Nedir bu ben yaptım olduculuk, neden konsensüs aramaz belki de binlerce emekli assubaydan bir kaçının da önerileri olur TEMAD yönetimi bunları değerlendirmeyi neden düşünmez?
Şeffaflık demişken; dernek yönetimi içinde geçtiğimiz günlerde genel muhasip görevden alınarak yerine bir genel başkan yardımcısının atanmasının gerçek nedenleri sitenizde neden yayınlanmaz. Ya da Denetleme Kurulu buna neden bir açıklama getirmez, getiremez! Bu ben yaptım olduculuk anlayışını bırakmaya niyetiniz yok mu böyle dernek mi yönetilir, ortada ne doğru dürüst bir projeniz var ne de yapılması gereken faaliyetler konusunda bir girişiminiz ve açıklamalarınız, tüzük çalışmaları bıraktığınız yerde duruyor bundan önemli ne gibi bir işiniz olabilir? bu tür çalışmalar neden hafife alınır? bilen varsa beri gelsin ve anlatsın.
Bu sitede, Sn.Ersen Gürpınar iyi niyetiyle kendini ortaya koymuş ve her faaliyetin içinde her hususla ilgilenir, sanki tek kişilik TEMAD gibi çaba sarfeder, konu ilgilileri ile temas kurar onlardan gelen cevapları sitede paylaşır, Sn.Umur Talu gibi bizi medyada destekleyenlere vefa borcu ödeme işini üslenir, her türlü bireysel eylemin arkasında cansiperane durur ve her türlü toplumsal ve bireysel eylem için maddi manevi TEMAD ın yanındayız der. O nu bile, sanal tetikçileriniz vasıtasıyla yaptığı işlerden bezdirir duruma sokarsınız.
Aslında bu ve benzeri daha nice konular var ama bizler yazmaktan usandık onlar eleştiriye doymadılar, yeter artık bu toplumu enayi yerine koymayın ya işinizi doğru dürüst yapın ya da çekin gidin. Hoş böyle bir yönetim tarzı için haklı nedenleriniz de yok değil böylesi tepkisiz topluma sizin gibi yöneticiler çok bile. Bir çoğumuz ne olacak haklarımız diye sitemlerde bulunurlar, bazıları vardır arada bir “emekli assubaylara zam diyorlar! sizin bir duyumuzun var mı konu nedir” şeklinde yılda birkaç kez assubay sitelerini can sıkıntısından ya da duyumlardan ziyaret eder işte böyle bir toplumda da çoğunluk duyarsız kalır gereği yapılmazsa, adama; ne kadar ekmek o kadar köfte derler bilesiniz. Emin olun ki TEMAD yöneticilerinin suçu bizim toplumsal ilgisizlik ve vurdumduymazlık suçumuzdan çok değil.

EN ÜST Cevapla