TEMAD. A. Ş. YARATILAN VE KULLANDIRILAN CANAVAR .
Değerli dostum ve meslektaşım Cahit ÇAKIR’ ın TEMAD A.Ş. hakkında bilgi paylaşım talebini oludum. Ve eski yazılarımda verdiğim örnek ve açıklamalarımı görmek için
www.emekliassubaylar.org www.emekliassubaylar.net ve TEMAD sitelerine girdim .
Ne yazık ki , Assubayların en önemli sorunu olacağını haberalıp, kanıtlarıyla uyarısını yaptığım HİÇBİR konunun ; forum kayıtlarında kalmadığını, önemsenmediğini ve güncel POPÜLER yazışma kültürünün içinde “ TASNİF DIŞI” kategoride kaldığını gördüm.
Bu konular sırasıyla:
1 Emekli Assubayların yeni Sos.Güv.Kanunu ile 58 yaş sınırında emekli olabileceği, yıpranmanın düşeceği, (Sos.Güv.Kanunu ile gerçekleşti)
2. Buna rağmen; Uzman çavuşların 45 yaşından sonra sözleşmelerinin yenilenmemesine bağlı olarak; emeklilik hakkı kazanacakları, , (Sos.Güv.Kanununda düzenleme ile gerçekleşti)
3. TEMAD A.Ş. nin 10 yıllık süre ile YÖNETİCİSİ’ nin:
a. TEMAD.Gn.Bşk. lığı Tüzel kişiliği DEĞİL; Mustafa EROL’ gerçek kişiliği olacağı, (mütekip seçimde başkan olmasa bile)(Gerçekleşti)
b. Bu Şirketin % 20 ortağının (Sivil yada Asker olup olmadığı belirtilmemişti.) gerçek kişi olduğunu, (Gerçekleşti)
c. Okumuş ağabeylerimden çıkacak ŞİRKET’in birilerine yamanacak ACENTELİK olacağını, Özgün ve özgür olmayacağını, (Anadolu Sigorta A Tipi Acenteliktir.).. (http://temadsigorta.com/kimilk.html) (Gerçekleşti)
ç. Bu şirketin geniş bir yelpazede (Turizm, Sigortacılık, İthalat,İhracat..vb..) çalışacağı yazmaktadır. (Yeni çıkan çıkacak kanunlarla Silah Ticareti de yapacak mıdır?) TEMAD’ IN YIL SONU TÜZEL DENETİMİ NE ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMİŞTİR ?
d. % 20 gerçek kişi ortaklığı ve 10 yıllık değişmez başkanlık ile bunun Denetime Açık Özgün ve özgür bir Şirket olmayacağını. (1 mali yıl doldu Açıklanan bir bilanço ve faaliyet raporu var mı? İşler ŞEFFAF mı yürüyor sizce?)
e. Bu arada internette Gıtem Gıda Temizlik A.Ş ve TEMAD Gıda Temizlik A.Ş. Şirket birleşmesi diye bir şeyle karşılaştım ama detaylı kaynak temin etmiş değilim. TEMAD la alakası var mı ? (
http://www.frmevrensel.com/anonim-sirketlerde-birlesme-t20416.html )
f. Eğer doğru ise ; (varsayım) TEMAD.A.Ş. nin böyle sürpriz şirketleri çıkabilir mi denetim var mı? Bayilikler ne alemde? Mustafa EROL beyi bu konuda denetleyen bir makenizma var mı ? Tüzükte görememiştim. TEMAD’a yazdım sansür edildim. (NEDENSE? Özgür şeffaf ve İYİNİYETLİ kişilerin cevaplayabileceği cevaplaması GEREKEN sorulardı..)
4. Terfi sürelerinde düzenleme yapılacağı bahanesi ile Rütbe Maaş (DERECE ve KADEMELERİNİN) Sb. Basamaklarına daha az eşdeğer olacağı, (ŞUBAT 2009 Kanunu ile gerçekleşti)
5. Devlet personel rejimi vb.. isimlerde yapılacak maaş basamakları düzenlemesi ile Yeni eşitlenen maaş sistemi ile (EMEKLİLER DAHİL) daha eşit MUADİLİYET ile hak kaybederek emekli maaşı alınacağı, (GERÇEKLEŞMEK ÜZERE / Yada seçimi hemen müteakip)
KISACASI UZMAN ERBAŞLARIN SORUNLARI VAR. MECLİS ÖNÜNDE EYLEMDELER. 45 YAŞ EMEKLİLİĞİ ALDILAR. SÖZLEŞME DEVAMINI DA ALACAKLAR. ( Sakın biz de destekliyoruz diye forumlara yazmayın deli oluyorum. Artık biz 58 de emekli olabileceğiz muhteremler. Merheminizi kendi başınıza sürün. )
SİZLER. DEĞERLİ ROLANTİYİ SEVEN ARKADAŞLARIM. SİZE UYARDIKLARIMIZI ALGIP BİR YERE NOT ALDINIZ MI ? BİR FİKİR JİMNASTİĞİMİZ OLDU MU ? EYLEM VE UYGULAMALARIMIZ NEDİR ?
ÖNCEDEN DEDİĞİMİ ŞİMDİ 6 YILLIK UYARILARIMA ALDIĞIM TEPKİNİN HAKKIYLA RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM.
BİZİM BİR SORUNUMUZ YOK..BİZİM GOYGOY İÇİN KONUYA İHTİYACIMIZ VAR..