cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoþgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriþ ya da Kayýt.    Kayýp Parola?
Sabah Haberleri (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beðenilen: 1
BAÞLIK: Sabah Haberleri
Sabah Haberleri 15 Yýl önce Karma: 2  
Sabah haberlerinden ana baþlýklar,
Uzman Çavuþlarýn gösterisi, Bröve takan teðmenler...
Memleketimizden insan manzaralarý. Bir yerde aðlayanlar ve bir yerde gülenler. Aðlayanlar hep aðlamaya ayarlanmýþ gibi. Gülenler de hep gülmeye...
Þu soðuk kýþ günlerinde kafamýzý dýþarýya çýkaramazken yýllarca ekmek parasý uðruna daðda bayýrda soðuk sýcak demeden görev yapmýþ Uzman Çavuþ kardeþlerimize reva görülen kapý önüne konma, terörden çok caný yanmýþ halkýmýzýn en "büyük asker bizim asker" nidalarýnda ne kadar samimiyetsiz olduðunun göstergesidir. Yetkililerimiz mi? Onlar çok ciddi meseleler peþindeler. Sýra henüz Uzman Çavuþlara gelmedi.
Bröve takan Genç Teðmenlerimiz, Allah bir ömür boyu bu mutluluðunuzu eksik etmesin. Nice baþarýlara ve nice mutluluklara... Aileleriniz sizlerle gurur duyuyor. Tabii ki biz de. Ancak sizin mutluluðunuzu paylaþmamýzý gölgeleyen bir duygumuz var. Bu çok insani bir duygu. Bu kýskançlýk deðil. Bu duygu kin deðil. Bu duygu kibirli bakýþlarýn rahatsýzlýðý duygusu. Bu duygu emeklerin sosyal statükoya kurban edilmesinin üzüntüsünün duygusu. Bu duygu saðduyunun gözardý edilmesinin üzüntüsünün duygusu. Bu duygu insanlarýn eþit olduðunun gölgelendiðini görmenin üzüntüsünün duygusu. Bu duygu haksýzlýða uðramýþlýðýn kahreden üzüntüsünün duygusu. Kusura bakmayýn Sayýn Teðmenler iþte böyle duygularla sevincinizi paylaþýyoruz.

Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
Cvp:Sabah Haberleri 15 Yýl önce Karma: 56  
Halkýn deðer yargýlarý, yetkililerin önyargýlarý deðiþmiyor e halkýn sesi olan basýnda doðal olarak bu paralelde hareket ediyor;

Basýnda teðmen hanýmla ilgili MANÞET . ÝÞTE O TEÐMEN TÜRKÝYE BU KADIN TEÐMENÝN YAPTIKLARINI KONUÞUYOR (Hürriyet) Merak ettim ne yapmýþ diye haberi okudum; Yaptýðý birþey yok klasik mezuniyet söylemleri elbet bizde iftihar ediyoruz subaylar düþmanýmýz deðil evladýmýz,kardeþimiz,damadýmýz,akrabamýz en önemlisi zamaný gelince birbirimizin kollarýnda can vereceðimiz insanlar;

BÝZÝM ELEÞTÝRÝMÝZ KÝÞÝLERE DEÐÝL SÝSTEMEDÝR

Türkiyenin ilk savaþ pilotu kimdir? ASSUBAY VECÝH HÜRKUÞ kim hatýrlar? Hangi Hv.K.Kýþlasýna ismi verilmiþtir?
Peki uçan tabut dedikleri eski teknoloji uçaklarda pilotlarýn çoðunluðu kimdi ASSUBAY? Þimdi neden hava kuvvetlerinde tek pilot assubay yok neden o assubaylarýn pilot olarak yetiþtirdiði komutanlar assubaylarýn pilot olmasýný kaldýrdý?
Neden Kara Havacýlýktaki pilot assubaylar zorlanarak subay yapýldý?
BU ZÝHNÝYET BÝZÝ ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESÝ YAPIYOR Hala osmanlýdan kalma saltanat düþüncesi devam ediyor ve ne yazýkki bu zihniyetin deðiþmesi için bizi temsil edenler baþta olmak üzere birçoðumuzun kýlý kýpýrdamýyor.Ne mutlu ki biz bu ülkeyi seviyoruz diyenlerden çok seviyoruz.

Cvp:Sabah Haberleri 15 Yýl önce Karma: 2  
TBMM'de yumruklaþmalar yaþanýyor. Sayýn Çalýþma Ve Sosyal Güvenlik Bakaný için verilen Gensoru önergesi tabii ki kabul edilmiyor. Ancak TRT niçin gensoru verildiðini hiç bahsetmiyor.
Hükümet tuzu kuru ve dýþ borcu sýfýr olan Ýran'la birlik olmuþ uranyum iþbirliðine gidiyor.
TRT'de propaganda filmi ile Filistin dramý Türk halkýnýn gündeminin göbeðine oturtuluyor.
Baþbakan kamuoyuna kendini Hazreti Ömer Adaletinin takipçisi olarak lanse ediyor. Ancak Ülkede biat edenler ve etmeyenler diye ayrýþan halkýn yarýsý inim inim inliyor.
Tüyü bitmemiþ çocuklarýn haklarýný korumaktan söz edilirken kayýp çocuklarýn sayýsý hiç görülmediði kadar arttý. Yetimler organ mafyasýnýn kucaðýnda.
Tekel iþçileri kazanýlmýþ haklarýnýn elinden alýnmasýný þiddetle reddederken, Sayýn Baþbakan þimdi de onlara tüyü bitmemiþ yetim hakkýndan söz ediyor.
Uzman çavuþlar ulusal gazeteler de gündeme gelmeyi baþardýlar.
Emekli Assubaylar mý? Ne olmuþ onlara? Gündemde deðiller ama yine de söz edeyim. TEMAD cadý avýna çýkmýþ. Sanal bir kahramanýnýn eline sopayý vermiþ. O kiþi TEMAD sitesine yazan bir muvazzafa diyor ki. Düþün sýrtýmýzdan. El insaf. Ben görevdeyken TEMAD þubesinden abilerimiz gelirdi. Televizyon alacaðýz, perde alacaðýz diye aramýzda para toplardýk. Neyse bu sabah ta bu kadar.

Meteoroloji yine alarm veriyor. Kar, yaðmur ve rüzgar...
Abdi Ýpekçi parký þerefli ve onurlu insanlarýn mekaný olmuþ.
Hak ve adalet isteyenlere verilen cevap yetmiþli yýllarýn türk sinemasýnýn fabrika patronlarýnýn ki ile ayný. "Sendika mendika bize sökmez kapýnýn önüne koyarýz." Halk daha mý duyarlý o zamandan bu zamana. Hayýr. Rahmetli Aziz NESÝN haklýsýnýz. maalesef ve maalesef Türk halkýnýn yüzde 60'ý evet aptal ve koyun gibi. Önüne verilenle yetiniyor. Padiþahým çok yaþa diyor.Yetmezmiþ gibi aramýzda tekel iþçierine yüklenenler de yok deðil. Biz de Sýhhýye'deki parka çýksak bize de söyleyecekleri kelime ayný. "Ýnsafsýz Baþçavuþlar SSK emeklisi 650TL alýyor daha ne istiyorsunuz?" Lütfen arkadaþlar lütfen kendimiz eylem yapamadýk bari yapanlara sahip çýkalým.
Türkiye tarihinde hiç bu kadar kötü günler yaþamadý. En kötüsü buydu. Ekonomik krizden de kötü. Çünkü insanlarýn deðer yargýlarýný alt üst edip yeni bir ülke kurulmak isteniyor. Bu ters düz etme sürecinde Cumhuriyet yerine geniþ katýlýmlý halk iradesine dayanan bir rejim gelecek. Bu rejim týpký þimdiki çalýþma bakanýnýn bir zamanlar bahsettiði gibi olacak. Beyinleri harman yerine dönmüþ olan halkýmýz da geniþ katýlýmýn ta kendisi olacak. Biz deðiþtik diyenler, bizi deðiþtirecekler. Saygýlarýmla...

Cvp:Sabah Haberleri 15 Yýl önce Karma: 0  
Bugünki haberlerin bence en önemlisi uzman çavuþlarýn ntv proðramýnda yer almalarýydý. Bizim derneðimiz kendisine sunulan KANALD ana haber proðramý gibi çok önekli bir proðramda kendisine sunulan fýrsatta Temad Gn.Baþkaný neler anlatmýþtý hatýrlayýnýz neyse bir tanesini ben hatýrlatayým "ASSUBAYLAR MAYINLARI TEMÝZLESÝN"
Aþaðýdaki linkten uzmanlarla ilgili televizyonda yayýnlanan proðramý izleyiniz bu kadar uzun bir zamaný saðlayan ve dertlerini çarpýcý bir þekilde anlatabilen uzmanlardan dersler alýnmasý gerektiðini düþünüyorum ve uzman derneði yöneticilerini bu proðram ve eylemlerinden dolayý kutluyorum
bizleri temsil eden þubelerimizin hiçbir varlýk gösteremeyen genelmerkeze karþý gerekeni yapmalarýnýn vicdan ve ahlak borcu olduðunu hatýrlatýyor saygýlar sunuyorum. http://video.ntvmsnbc.com/?727530#v013020050122252202064114199139026231246139123063

Yine Televizyonlarda Tekel Ýþçileri, Yine direniþ haberleri. Ama gerçek direnecek olanlar maalesef "zaten azýcýk maaþým var bir de baþýma bir iþ gelir çoluk çocuk iyice periþan oluruz." diye düþünüyor. Uyanalým. Ayaða kalkalým.
Ben almam gereken paradan taviz vermem diyen Tekel Ýþçileri bir tarafta...
"Ben, tamam beþ yýl diye sözleþme yaptým ama bak artýk yaþlýyým. Bana sahip çýk ey devlet! " diye baðýran Uzman çavuþlar bir tarafta...
Oysa yolun baþýndan sonuna kadar hep hakký yenmiþ, yüzde yüz haklý haklarý tek tek gasp edilmeye devam edilmiþ Emekli Assubaylar, Avcundaki son ekmek kýrýntýsýný kurtarma derdinde...
Uyaaanýýýnnn.....
Açalým Bir çadýr.
Önce yirmi olalým. Bakýn sonra nasýl elli olacaðýz. Yüz olacaðýz. Bin olacaðýz. Onbin olacaðýz.
Bu sabah haberleri artýk bizden de bahsetsin. Ben yemin ederim ki en az on tane çok ünlü yazar bizim sorunlarýmýzý biliyor ve bizimle ilgili konularý bizdenmiþ gibi anlatýr. Ancak maðdur olarak bizden ses çýkmayýnca onlar ne yapsýn. Lütfen Eylem için bir fitil ateþlenmeli. Ancak bunu TEMAD yaparsa çok çok mükemmel olur. TEMAD Baþkanýnýn Aralýk sonundaki açýklamasýnda "Eylem" kelimesini mýrýldandýðýný duydum. O kadar mý....? 86 tane þube ve o þubelerin baþkanlarý siz neler düþünüyorsunuz? Gýk yok mu? Dilinizi mi yuttunuz? Yoksa devlet o makamlar için sizlere onar bin TL maaþ veriyor da kaybetmek mi istemiyorsunuz? Neyi kaybedeceksiniz? Yoksa ziyaret etmek için ve general eli sýkmak için 30 Aðustos sonrasýndaki yeni muhataplarýnýzý mý bekliyorsunuz? Þube baþkanlarý sizi eylemsizlikle itham ediyorum. Ya beni eleþtirin yerden yere vurun. Ya da açýklama yapýn. "Yok arkadaþ bizim eylemlik meylemlik durumumuz" deyin. Ben iddia ediyorum. 86 Þubenin bir çoðunda internet bile takip edilmiyor. Bir çoðunda birbirine komutaným, çavuþ, yaver, çömez diyen insanlarýn geyik muhabbetlerinden öte bir þey yapýlmýyor. Hani biz çok donanýmlýydýk? Hani biz çok kültürlüydük? Hani biz assubaydýk ve birlikten kuvvet doðardý? Ne oldu? Ýlla bir subay gelipte bize eylem için emir mi verecek? Yoksa aylardan Þubat çok soðuk mu?
Sabah haberleri olmak ümidiyle hoþçakalýn.

EN ÜST Cevapla