cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoþgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriþ ya da Kayýt.    Kayýp Parola?
HUKUKMU GUGUKMU (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beðenilen: 1
BAÞLIK: HUKUKMU GUGUKMU
HUKUKMU GUGUKMU 15 Yýl, 1 Ay önce Karma: 56  
Deðerli Arkadaþlarým aþaðýdaki linkte Güzelyalý Savcýsý bir üsteðmenin ifade sýrasýnda baþçavuþ'a hakaretleri yer alýyor; Ast olmayý köle olma sanan zihniyete çarpýcý bir örnek Savcý ve hakimler kiþilerin rütbe ve ünvanlarýna göre davranamazlar kanun önünde herkez eþittir ve eþit muameleyi hak eder, Baþçavuþ bilinçli ve hakkýný koruyan biri ifadelerden bu anlaþýlýyor demekki sessiz sakin tecrübesiz biri olsa savcý dövmeye bile kalkacak bu nasýl bir hukuk sistemidir bu þekilde baský ile alýnan ifadeler hukukun yanlýþ karar vermesine neden olmazmý? Genelkurmay adli müþaviriliði bu savcýya görevleri arasýnda kamunun hukukunu korumanýn ve davranýþýnýn suç olduðunu umarým hatýrlatýr. Güzelyalý savcýsý gibi deðilde GÜZELYALI KADISI gibi davranan bu kiþiyi kýnýyor yetkilileri gereðini yapmaya davet ediyorum.
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=262038

NOT. Bu ses kaydýnýn düzmece olduðu iddia edilebiler,umarýz öyledir ama bu tür olumsuzluklara bizler þahit olduk; TSK nýn saygýnlýðýnýn korunmasý,daha güçlü ve güvenilir bir ordu ADALET-EÞÝTLÝK VE ÝNSAN ONURUNA SAYGI'nýn gerçekleþmesi ile mümkündür.

Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
Cvp:HUKUKMU GUGUKMU 15 Yýl, 1 Ay önce Karma: 6  
Ýlgili videoyu izleyip yazýlarýda okuduktan sonra kendimce vardýðým ilk karar; ikili arasýnda geçen sevimsiz diyaloðun psikolojik bulgular baðlamýnda ele alýnabilecek bir diyalog olduðunu düþünmekteyim.
Baþ roldeki savcýnýn hukuktan ne derece anladýðýný bilmem ama metni okuduktan sonra Adalet, eþitlik ve insan onuruna saygý baðlamýnda derin eksikleri olduðu; “ben benden kýdemsiz herkese baðýrýrým” demesinden zaten anlaþýlmaktadýr. Yani demek oluyor ki karþýsýndaki bir Yüzbaþý olsa onun karþýsýnda esas duruþta ifade alacak.
Adam bir iddianame hazýlamýþ iþin teknik yönünü pek bilmem ama kendine çýkardýðý pay dan ve kiþisel egosunu tatmin etme çabasýndan kompleks vari zaaflarý olduðu da ortaya çýkmaktadýr. Bu iddianameyi 8-10 günde sadece ben hazýrlarým demekte baþkasý olsa 25 günde hazýrlar falan gibi söylemeleri; ya kardeþim bak ben iþimi yapýyorum sizin iþinizi hýzlandýrýyorum bunu baþkasý olsa geciktirir sizinde maðduriyetiniz artar tarzýnda yaklaþýmlarý ile taktir edilmeyi bekliyor, saygýyý bekliyor ama akým derken karam diyor çýkýyor babasý yaþýndaki baþçavuþa çemkirmekten geri kalmýyor, baþçavuþ kýdmesiz bir yüzbaþý ise kýdemli yani karþýsýndaki yüzbaþý olsa yaaa abi beni takdir etmiyomusun ama bak sana kýyak geçtim sizin iþi 8-10 günde kotardým fazla maðduriyetiniz olmayacak; oðlummm ordan iki çay getir komutanýnla ikimize birer çay içelim. Eee komutaným nasýl olmuþ iddianame; iþte böyle karþýsýndaki sanýk da olsa yüzbaþý ise önünde saygý ile eðilecek, yine bir meslektaþý teðmen ise sanýk olan þahýs; bak koçum iþte böyle böyle böyle diyecek elini sýrtýna koyarak nasihat vari ama incitmeden sonrasýnda oðlummm iki çay getir bakalým teðmeninle içelim diyecek, ama karþýsýndaki baþçavuþ olunca olanca hýzýyla çemkirecek yaptýðý kýyaðý ona dar edecek. Maalesef konu biz olunca bu iþler böyle yürüyor. Adam iþ yapmýþ yapmaz olaymýþ!!! Bu ne yaa yapacaksýn tabiiki bu senin görevin ama insan onuruna saygýyý bir kenara býrakmadan baban yaþýndaki adama çemkirmeden yapacaksýn iþini. Bizim baþçavuþ meslektaþýmýz uçaðýn vidasýný sýkarken allah belnaýzý versin mi diyor da sýkýyor vidayý adam gibi yapýyor iþini uçaðý kullanan pilot da emniyetli bir þekilde uçuþunu yapýyor. Yani bu þuna benziyor pilot uçuþu bitirmiþ gelmiþ rütbesi herneyse farzedelim yüzbaþý; yaaa yüzbaþým bak vidayý sýktým ben bu vidayý sýkmasaydým nah uçardýn emniyetli bi þekilde kalkýþtan iki dakika sonra çakýlýrdýn görürdün ebeninkini der gibi olmuþ savcý ütgm. nin meslektaþýmýza yapmýþ olduðu muamele. Deðerli arkadaþlarýmýz çalýþtýðýmýz yýllarda hep bu ve bunun gibi muamelelere þahit olduk ben bir örnekleme ile desteklemek istedim yazdýklarýmý, sonuç olarak savcý ütgm nin teknik olarak iþini bilmem ancak yaptýðý son derece etik olmayan sindirme yöntemiyle saygý bekleyen ve takdir edilmeyi çok arzulayan davranýþlarý ile gerçek anlamda hukuki bir baþarýsý varsa bile bunu kendi kendine gölgelemiþtir. Þeklinde düþünmekteyim.
Not : Sonuç olarak Sn.Gürpýnar abimizin dediði gibi de bu konuda yetkililerin yapacaðý pek bir þey olacaðýný kiþisel olarak tahmin etmiyorum. Onlar bu konu açýða çýksa bile sanýk ile savcýnýn bir diyaloðu deyip geçeceklerdir. Sonuçta maðduriyetlerimiz hiç bitmeyecektir. bu ve bunun gibi olaylarýn bitmesi için tepeden týrnaða eðitimin þart olmasýnýn yanýnda güçlü bir Assubay birlikteliðinin saðlanmasý ile böyle olaylarýn önüne geçilebilir þeklinde kiþisel olarak konuyu deðerlendirmekteyim. bununla birlikte güçlü bir assubay birlikteliði içinde de olamayacaðýmýz da aþikar olduðundan böyle olaylara her zaman hazýrlýklý olmalýyýz diye düþünmekteyim. Saygýlarýmla....

ery ()
Þu An Sitede Deðil Kullanýcý bilgilerini görmek için týklayýn
Cvp:HUKUKMU GUGUKMU 15 Yýl, 1 Ay önce Karma: 3  
Ýnsanlar bulunduklarý mevkileri kendi çýkar ve egolarýný tatmin için kullandýklarýnda kendilerine saygýlarýný yitirirler. Kendilerine saygýyý yitirenler büyük kayýp içindedirler.
Ýnsanlar bulunduklarý rütbe ve mevkileri hizmet için aldýklarý ayrýca bu hizmetin karþýlýðý ücreti de hizmet ettiklerinin vergilerinden kesilen meblaðlardan aldýklarýný bilmelidirler.
Ýþini sevme, iþ de kariyer edinme, iþ gereklerini hukuk (hem kanuni hem de kiþiler arasý) çerçevesinde yerine getirdiklerin de
elde ederler. Baþarý ve meslek etiði bu þekilde yakalanýr.Saygýlarýmla

Cvp:HUKUKMU GUGUKMU 15 Yýl, 1 Ay önce Karma: 0  
Hikayeyi biliyorsunuz baba oðluna her fýrsatta sen adam olamazsýn dermiþ sonunda oðlu vali olup babasýný çaðýrtmýþ bak bana adam olamazsýn diyordum iþte anlý þanlý vali oldum demiþ babada ben sana vali olamazsýn demedimki adam olamasýn dedim yanýtýný vermiþ. Ülkemizde sosyal demokratik hukuk devleti kaðýt üzerinde kalýrsa küçük daðlarý ben yarattým diyenler bitmez yasanýn verdiði gücü keyfi ve kiþisel egosunu tatmin için kullananlarý kýnýyorum

Cvp:HUKUKMU GUGUKMU 15 Yýl, 1 Ay önce Karma: 1  
Videoyu seyredince aklýma “Generalin Kýzý” adlý film geldi. Baþçavuþ rütbesindeki dedektife (John Trovolta) herkesi sorgulama yetkisi verilmiþ. Bizde ise savcý kendisinden küçük rütbedeki herkesi baðýrmayý kendinde hak görüyor.

Aslýnda Savcý sistemdeki çarpýklýklardan da þikayetçi. Birkaç defa ihtar alýrsa birinci sýnýf hakim olamýyor. Ben vicdan ile kariyer arasýnda muhasebe yapan birini izledim. Bazen kariyer hesabý yapan, bazen vicdanýn sesini dinleyen biri.

3 yýl önce oðlumu work and travel programý adý altýnda X firmasý aracýlýðý ile Amerikaya gönderdim. Çocuk 1,5 ay sonra maðdur olarak Türkiye’ye döndü. Firma söz verdiði hiç birþeyi gerçekleþtirmedi. Maðdur olan 25 çocuðun aileleri telefon ettiðinde, “istediðiniz yere þikayet edin” diyerek telefonlarý yüzlerine kapattý.

Bende bir avukat bürosuna gittim. Avukat sistemi bana anlattý. Elinde bir belge yoksa davayý kazanmak mümkün deðil. Hüsnü niyet kurallarý bizim hukuk’ta yeri yok. Hatta Hakimler dosyayý mahkemeye çýkmadan 5 dakika önce veya mahkeme esnasýnda bakýyorlar. Savcýlýða dilekçe vermemin daha uygun olacaðýný söyledi. Düþündüm, sonuçta düzenbazlýk yapan firmayý hukuk yönünden bir yaptýrým yapamayacaðýmý kanaatine vardým. Bizde hukuk sistemi oldukça yavaþ iþliyor. Saygýlarýmla.

Cvp:HUKUKMU GUGUKMU 15 Yýl, 1 Ay önce Karma: 0  
Kendimi bir an ses kaydýndaki yere koydumda...Neyse....Ýyi þeyler gelmedi aklýma...
Öncelikle Sn. Parmerion'a sonuna kadar katýlýyorum..Çok doðru söylemiþ..

Bu ses kaydýnda bir,iki þey dikkatimi çekti:
1- Kimse kimsenin onurunu kýracak þekilde hakaret edemez!
2- ÇAðdaþ ülkelerde böyle þeyler olamaz, kaldýki LAN diye bir hitap þekli yoktur..
3- Burada zaten savcý kendisinin ne olduðunu, nasýl bir zihniyet güttüðünü açýkça belli etmiþ.. Tipik bir art niyetli þahýs örneði göstermek istemiþ.. Benden kýdemsiz kim olursa olsun; BAÐIRIRIM! KAÇ BAÞÇAVUÞA BAÐIRDIM BÝLÝRLER...
(Demekki burada bir üstü olsa, esas duruþta,emirlere maruz olarak , çay-kahve eþliðinde ifada alacak)
Yok öyle üstat, baðýramassýn iþte! Bazen yemez o durum..KArþýlýðýný da misli ile alýr gidersin...
Kimse kimsenin gururunu kýramaz, sýkýþtýðý yerde kalk ayaða, indir elini diyip basit edalar taslayamaz..Bu acizaneyi gösterir.. Kendisini resmen patron/kadý/diktatör gören savcý efendiyi KINIYORUM...Yazýk...

EN ÜST Cevapla