cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Oyak paramızı nerelere harcıyor (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Oyak paramızı nerelere harcıyor
Oyak paramızı nerelere harcıyor 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
Bu gün gündeme düşen bir haberde Genelkurmay'ın Bilgi Destek faaliyetlerinde kullanılması emredilen kuruluşlar arasında AKUT, TEMA Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği sayılıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, ASAM, Uğur Mumcu Derneği gibi derneklere örtülü maddi yardım öngörülüyor.Maddi yardımların kaynağı olarak da OYAK gösteriliyor
http://www.cafesiyaset.com/foto-galeri.php?cID=97561&s=8

Harekat planında uygun nitelikli vakıf, dernek veya üniversitelere çeşitli konularda sempozyumlar düzenletilmesi ve bunlara destek verilmesi de gündeme getiriliyor. Ilımlı İslam, TSK'nın Türk Toplumundaki Yeri,Anayasa ve Askerî Yargı gibi konularda yapılan/yapılacak seminer/sempozyum gibi bilimsel içerikli etkinliklere destek verilecek veya bu tür etkinlikler düzenletilecektir denilen raporda bazı dernek ve vakıfların ismi verilerek yapılacak faaliyetler şöyle sıralanıyor:

Seminer/sempozyumun kamuoyuna daha güçlü olarak yaydırılabilmesi amacıyla etkinliği düzenleyen kuruluşa dolaylı ve örtülü olarak maddi yardım yapılacaktır. Yardım; TESUD, 68'li Emekli Subaylar Derneği, ADD gibi kuruluşlar üzerinden sağlanacaktır. (Kamuoyunda güçlü etki yaratacak bir seminerin toplam maliyeti 100-200.000 YTL., destekleme maliyeti 50-80.000 YTL. arasında değişebilecektir.)

deniyor. Biz astsubaylar bu gibi sesimizi duyurabildiğimiz platformlarda bu konunun tartışmasını yapmak ve fikir ve eylem birliğine varmak zorundayız. Oyak kimin parasını kimin için ve neden harcıyor, bize kar payı olarak dağıtılması gereken büyük meblağları gizli kapaklı işlere harcanıyor olması hepimizi rahatsız etmeli. OYAK tan hesap soralım, biz sormazsak kim soracak, biz hesap sorulması için kamu oyu oluşturmazsak sadece sayın UMUR TALU'ya bel bağlarsak bizim çoluk çocuğumuzun rızkı olan parayı birileri fütursuzca harcayacak kirli işlere alet edecek. Hep birlikte dur diyelim.

İlgili haber:
http://www.cafesiyaset.com/haber/20091116/TSKdan-yandas-orgutlere-destek-plani.php

Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
Cvp: ? 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: -3  

Cvp:Oyak paramızı nerelere harcıyor 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 56  
Sevgili Bolat Haberin kaynağı kimin tarafında olduğu belli olan TARAF gazetesidir bizim haksızlıklarımızda suskun kalan veya istismar etmeyi amaçlıyan bu gazete TSK ile ilgili olumsuzlukları çarpıtarak vermektedir, bence bu yazı ibret vesikası olarak kalsın; arkadaşın sadece bu konuyu yazmak için üye olması manidardır, çünki bu tarz üyelikleri sik,sık yaşıyoruz. Ancak sadece Umur TALU'ya bel bağlarsak sözünde art niyet hissetmedim yani bizlerde bu konunun mücadelesini verelim anlamını çıkardım yoksa Sn.Umur TALU'nun asaleti adaleti tartışılamaz ona özellikle bu sitede kimse toz konduramaz; tabiki mesaj ve konunun içeriği ayrı değerlendirilecektir.

Cvp:Oyak paramızı nerelere harcıyor 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
OYAK bugün SAYIŞTAY denetiminden geçse acaba ne olur ? Ama gerçek bir denetim...

Cvp:Oyak paramızı nerelere harcıyor 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 1  
Sn.Ersen GÜRPINAR abimize katılıyorum, bence mesnetsiz haberleri dikkate almamak gerekir diye düşünüyorum

Cvp:Oyak paramızı nerelere harcıyor 15 Yıl, 2 Ay önce Karma: 2  
zafer_a, sen hakikaten Assubay mısın? TARAF gazetesinin bir haberini buraya aldın, tartışmaya açtın bir arkadaşım senin siteye kayıt olduğun gün bunu yazmanı manidar buldu, ben de aynı düşüncedeyim, tartışma yaratmasın diye de yazıyı kaldırması için yönetime rica etti, ama yazı kalkmadı,üstelik Sn.Gürpınar Umur Bey'le ilgili düşüncenin yanlış yorumlamasın diye düşüncesi ile sana destek verdi, sen de şimdi kalktın ahlaksızca sitenin sahibi padişah ve sadrazamı yazının kalkması için imza kampanyası düzenlediler diye net sitesinde yazıyorsun, niyetin belli oldu devam edin bakalım nereye varacaksınız. senin gibileri net sitesi kesmez, Yasemin Çongar'a müracat et, sana TARAF gazetesinde köşe versinler, hem meslekdaşlarını hem TSK'ya zehrini onlarla beraber akıt !..
Değerli arkadaşlarım bunlar birer ibrettir aldırmayın, yolumuza devam edelim.Hikmet Bolat kardeşim haklıymış, ben de art niyetle buraya taşınan yazının kaldırılmasını talep ediyorum.

EN ÜST Cevapla