|
KOPENGHAG KRİTERLERİ 14 Yıl, 11 Ay önce
|
|
Siyasi hayatımızda çok duyulan bir sözcüktür KOPENHAG.
KOPENHAG'ta kriterler belirlendi Avrupa'ya giriş için, ancak; bu kriterlerin bir özelliği vardı; kriterler herkes için başka, Türkiye için başkaydı. Tıpkı Türkiye'deki Assubaylar gibi, Türkiye de Avrupa'da Assubay gibi mi görülüyor nedir!
Lafı çok dolaştırmadan Sayın TEMAD Başkanı ve Başkan Yardımcısının KOPENHAG'a yaptığı ziyarete geleceğim.
Bu tür ziyaretlerin TEMAD Tüzel kişiliği açısından önemli olduğunu dğşünüyorum. Gidilmeli, görülmeli,görüşülmeli. Türk Assubayı dışarıda da onurla, gururla temsil edilmeli,herhangi bir ülkenin ordusundaki Assubaydan eksiğimiz yok, fazlamız var.
Benim itirazım olayın şekline...
Sanırım bu bir ilk ve Sayın Genel Başkanı her seçim öncesi söz verip, sonra unutan Sayın Assubaylara Bakmayan Savunma Bakanı gönderiyor KOPENHAG'a.
Sayın TEMAD Genel Başkanı'nı toplumun yargısına havale ediyorum, ama Sayın Bakan çok doğru bir şey yapmış...
Verdiği sözleri tutmayınca "Yalancının....?" diye soran üyesini fırçalayan ve mahkeme ile tehdit eden bir Sivil Toplum Örgütü Başkanına verilen bu ödül az bile.
Hatta seneye ben yine benzer bir yazı yazayım, siz beni mahkemeye verin Sayın Genel Başkanım.
Seneye daha güzel yerlere ve daha uzun seyahatlere temennilerimi iletiyorum.
|
|
|
|
|
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
|
|
Cvp:KOPENGHAG KRİTERLERİ 14 Yıl, 11 Ay önce
|
|
Geçte olsa bu davetten memnuniyet duyduk M.E başkanımız kızacak ama aklıma geldi davet olmasaydı daha önce bu oluşumdan ihraç edilseydik Kopenhagtaki etkinliğe katılabilirmiydik tabiki katılamazdık o zaman destek vermediğiniz ihraç ettiğiniz Sn.Küçük kokteye katılmadı diye neden numara yapıp gelseydi şöyle olurdu böyle olurdu diye masumu oynuyorlar Saygılar sunarım
|
|
|
|
|
|
|
Cvp:KOPENGHAG KRİTERLERİ 14 Yıl, 11 Ay önce
|
|
Sayın Başkan "Avrupalı meslektaşlarımızın durumlarını öğrenip kıyaslama yapacağım" diyor. Neyin kıyaslaması? AB ülkelerinin gelir düzeyi bizim 10 katımız, onlarda imtiyaz yok,herkes hak ettiğini alıyor, sadece Subay ve Assubayları arasında uçurum olmadığını tespit ettiğini ilgililere bildirir. Bu geziden inanın ben mutluluk duydum, geçen yıl CİOR başlıklı bir yazım ile emekli Subayların NATO orduları emekli Subayları ile aynı federasyonda olduklarını ve MSB Gnkur desteği ile Türkiye'de etkinliklerini yazmıştım. TEMAD'ın esamesi okunmuyordu, demek ki muhalif (pardon mualif) olmak bazen işe yarıyormuş.Kulakları çınlasın Sn.Gn.Bşk.Yrdc. Galip KAPLAN bey bu site ve mücadele başlamadan kimse tarafından önemsenmediklerini belirtme kadirşinaslığı göstermişti, ama bizi yine de davaya ve TEMAD'a zarar veriyor diye lanse etmeye devam ettiler. NATO orduları içinde Türk Assubaylarının durumunu öğrenip biraz daha vicdan muhasebesi yaparak ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KÂRDIR felsefesine uygun bizlerin desteğini alarak mücadeleye devam ederler!..
|
|
|
|
|
|
|