cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:ANKARA ŞUBE MÜRACAATI (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Cvp:ANKARA ŞUBE MÜRACAATI
#1509
ANKARA ŞUBE MÜRACAATI 14 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
ANLAMLI BAŞVURU;

Derneğimizin güçlü bir sivil toplum örgütü olmasını sağlamak amacıyla İlk defa Ankara’da örgütlenmek için Etimesgut ilçesinde oturan bir kısım emekli astsubay; Türkiye Emekli Astsubaylar Etimesgut Şubesini açmak için 8 Eylül 2009 günü saat: 15:00’de Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan YILDIRIM, Kurucu Üyeler; Gürsel KUDAT, Ayhan BAYIRLI, Mehmet ÖZCAN, Ömer EREN, Ahmet İŞBİLİR ile Yeni Oluşum grubundan; Ahmet KESER, Özcan KOŞAL, Yaşar KUTLU, Muhterem TAŞKALE, Yüksel BİNİCİ ile birlikte TEMAD Genel Merkezini ziyaret ederek kuruluş talep dilekçelerini Genel Başkan Mustafa EROL’ a vermişlerdir.

Grubu makamında ağırlayan Genel Başkan Mustafa EROL’la bir süre sorunlarımız ve hareket tarzlarımızla ilgili görüş alışverişini müteakip, geçici yönetim kurulu başkanı sıfatıyla talep dilekçesini veren Ayhan YILDIRIM, Genel Başkan Mustafa EROL’a ; “ Güçlü bir dernek, güçlü bir sivil toplum örgütü olabilmek için Etimesgut şubesini açmak istediklerini, dernek genel merkezinin üzerinde bulunan yükleri azaltabilmek ve Genel Merkezin; genel konjüktür üzerinde projeler üretmesi ve bu konular da çalışmalarını sağlamaya bilmek için gerekli taban desteğini sağlamak istediklerini beyan etmişlerdir.”

Ziyarete katılan meslektaşlarımızın da genel sorunlarımızla ile ilgili görüşlerini bildirmelerini müteakip müracaat belgelerini alan Genel Başkan Mustafa EROL ; “Hedeflerinin haklarımızın alınabilmesi olduğunu bunun için uğraştıklarını, bu maksatla yakın bir zamanda basın açıklaması da yapacaklarını açıklayıp, müracaat talebinin ise yönetim kurulunda değerlendirileceğini” söylemişlerdir.

Ziyaret; Genel Başkan Mustafa EROL, Genel Başkan Yardımcısı Ertubay ÖZER ve Genel Sekreter Mehmet TUNCER’e teşekkür edilerek yapmış oldukları müracaatın Ankara’da ikamet eden tüm meslektaşlarımıza hayırlı olması temennilerinde bulunarak ayrılmışlardır.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#1510
Cvp:ANKARA ŞUBE MÜRACAATI 14 Yıl, 7 Ay önce Karma: 4  
Sayın Yıldırım,

Girişiminiz TEMAD için önemli bir adımdır. Tebrik ediyor başarılar diliyorum.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#1512
Cvp:ANKARA ŞUBE MÜRACAATI 14 Yıl, 7 Ay önce Karma: 56  
Ankarada şube açılması konusunu daha önce tartışmıştık. Genel merkez bu konuda nedense isteksiz davranıyor sanırım Ankaradaki üyelerin aidatlarının tamamı kendilerinin olmasını arzu ediyorlar Genel Merkezin bütçesine katkı için bizler herzaman destekte bulunabiliriz önemli olan STK olarak teşkilatlanmaktır. Ankarada Şube olmaması büyük eksikliktir Arkadaşlarımızın bu konuda çalışmalarını takdirle karşılıyor ve TEMAD yönetim kurulunun onay vermesini bekliyorum.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#1513
Cvp:ANKARA ŞUBE MÜRACAATI 14 Yıl, 7 Ay önce Karma: 2  
Kırmızı bölümler;maddeden çıkarılması gereken bölümler
Yeşil bölümler;maddeye ilave edilmesi istenen bölümler
Mavi bölümler;gerekçelerdir.


MADDE 1. Derneğin kuruluş, isim ve amacı aşağıda gösterilmiştir:
a. Türk Silâhlı Kuvvetlerinde astsubay olarak görev yapıp, emeklilik ve maluliyet nedenleriyle ayrılan Astsubaylar, bunların eşleri ile vefat eden Astsubayların dul ve yetimlerinin sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak, askerlik mesleğine ilişkin ortak anılarını yaşatmak ve dayanışmalarını devam ettirmek amacı ile 16.06.1983 gün ve 2847 sayılı Kanun hükümleri uyarınca kamu yararına çalışan dernekler statüsünde TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ kurulmuştur.
b. Derneğin kısa adı "TEMAD" dır.
c. Dernek, İl'lerde ve ilçe'lerde şube kurar. İl'de kurulan Şubeye il Başkanlığı, ilçe'de kurulan Şubeye ilçe Başkanlığı denilir.

( ---Büyükşehir belediyesi olan illerde ilk kurulan Şube, il başkanlığını temsil eder. )
© " +++ Büyük Şehir Belediyesi olan illerde Merkez İlçelerde de ilçe başkanlığı kurulabilir .
İl başkanlığını, merkez ilçe başkanlıklarının seçme ve seçilme hakkı olan toplam delegelerinin asgari 2/3 katılımı ve bu katılımın ilk toplantıda 2/3 oyu ile , diğer toplantıda, toplantı yeter sayısı yarıdan bir fazla ,seçme sayısı ise yine salt çoğunluktur. "

// GEREKÇE :
Ankara'daki merkez ilçelerde de ilçe başkanlıkları kurulmalı ,ilçe şube başkanlıkları da İl başkanlığını seçmelidir.
İl Başkanlığı seçiminde asgari 2/3 delege katılımının istenmesi şubelerimizin delege katılımının azamisini sağlamak ; derneğimizin önemine dikkat çekmektir.//

d. Derneğin Genel Merkezi Ankara'dadır.
( ----Ankara'da bulunan Genel Merkez yönetimi aynı zamanda Ankara il başkanlığı gibi görev yapar. )
(d)" +++ Ankara Büyük Şehir Belediyesi Merkez ilçeleri içinde kurulacak şubeler ve il başkanlığı seçimi de madde 1 c bendine göre yapılır. "
// GEREKÇE :
Derneğin Genel Merkezinin üzerinde fazladan bulunan Ankara İl Başkanlığı yükünü üzerinden almak ve bütün çalışmalarını adalet ve eşitlik için istediğimiz HAKLI TALEPLERİMİZ'e odaklandırmaktır.//

---

Saygıdeğer Arkadaşlarım,
Yukarıda alıntı yaptığım tüzük maddesinde şube kurulmaları ile ilgili de olan görüşlerimizi Forum'da genel olarak "tüzük maddeleri değişiklik önerilerimiz" başlığı ile daha önce sizlerle paylaşmıştık.
Ankara'da şube açmak isteyen arkadaşlarımızı destekliyorum ve Genel Merkezimizin de buna sıcak bakarak yükünü paylaşması gerektiği gerekçesi ile Ankara'da da artık şubelerimizin açılmasının mutlak gereklilik olduğunu yineleyerek tüm meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#1514
Cvp:ANKARA ŞUBE MÜRACAATI 14 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
Sevgili Arkadaşlar

Etimesguttan şube açılması için başvuruyu yapan arkadaşları kutluyorum. Bir ilki başarıyorlar.

Örgütlenmenin önemini ve yaygınlaştırılmasının örneğini veriyorlar. Bu girişimden almamız gereken çok mesaj var.
Umarım Genel Merkezimiz bu girişime olumlu bakar,teşvik edici olur.
Yeni şube kurucu arkadaşlarımı tekrar candan kutlar,başarılar dilerim.

Daha nice şubeler dileğiyle.

Okan ERDEM
Temad Bornova Şube Başkanı
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#1515
Cvp:ANKARA ŞUBE MÜRACAATI 14 Yıl, 7 Ay önce Karma: 6  
TEREDDÜTLERİM OLSADA ARKADAŞLARIMI DESTEKLİYORUM ANCAK; AÇILACAK OLAN ETİMESGUT ŞUBESİ'DE ŞU ANKİ MEVCUT ŞUBELER GİBİ (Bir kaçı hariç) TEMAD YÖNETİMİNİN ZİHNİYETİNDE VE GÜDÜMÜNDE YANLI FAALİYET GÖSTERECEK SESİ SEDASI ÇIKMAYACAK YÖNETİME BİAT EDECEKSE AMAÇ DEĞİL ARAÇ OLARAK KULLANILACAKSA AÇILMAMASI ASSUBAYLAR İÇİN DAHA HAYIRLI OLUR DÜŞÜNCESİNDEYİM.ŞUBE SAYISININ ÇOKLUĞU AMACINA HİZMET ETMEDİKTEN SONRA BİR ANLAM İFADE ETMEZ TEMAD'IN BU KADAR ŞUBESİ VAR GENEL MERKEZE SESLERİ ÇIKIYORMU? BU KADAR HUKUKSUZLUĞA GNL BAŞKANLARININ 10 YILLIK SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜNE KARŞIMI ÇIKABİLDİLER.TEMAD YÖNETİMİ SN GÜRPINAR'I HAKKINDA DAVA AÇMAKLA TEHDİT EDERLERKEN BÖLÜCÜ DİYE SUÇLANIRKEN BİZLERE HAKARET EDİLİRKEN BALÇOVA DIŞINDA HANGİ ŞUBE BAŞKANI BU YANLIŞ AYIP DİYEBİLDİ? ÜSTELİK SESSİZ KALARAK YÖNETİME ŞİRİN GÖRÜNÜP ONAYLADI.Dilerim ETİMESGUT Şubesi bir ilki başarır bu çizginin dışına çıkar meslektaşlarını kucaklar lokal idareciliği değil Dernekçilik yapar..
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla