cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoþgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriþ ya da Kayýt.    Kayýp Parola?
Sifali bitkiler ve yararlari (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beðenilen: 0
BAÞLIK: Sifali bitkiler ve yararlari
#77
Sifali bitkiler ve yararlari 15 Yýl, 3 Ay önce Karma: -2  
Ýþte þifalý bitkiler ve yararlarý
Adaçayý sindirimi dengeler rezene doðal Viagra gibidir

Tüm aktarlarda kolayca bulabileceðiniz þifalý bitkileri kullanarak küçük rahatsýzlýklarýnýza çok pratik ve

kolay çözümler üretebilirsiniz. Ýlaçlara oranla daha az yan etkisi bulunan bu bitkilerin faydalarý bilimsel olarak da da kanýtlanmýþtýr. Her birini hem kendiniz, hem de aileniz için gönül rahatlýðýyla kullanabilirsiniz

MEYAN KÖKÜ

Yatýþtýrýcý ama fazlasý zarar

15’inci yüzyýlda Avrupa’ya gelen meyan kökü bugün en çok Türkiye, Ýspanya, Ýtalya ve Rusya’da üretiliyor. Bitki geçmiþte hamile kalmakta sorun yaþayan kadýnlarýn tedavisinde kullanýlýrdý.

Kullaným alaný ve içeriði

Bitkinin kökü ve dallarý ilaç yapýmýnda tercih ediliyor. Þekerleme ve sakýz üretiminde kullanýlýyor. Bunun dýþýnda bira, gazlý içecekler, hamur iþlerinde aroma olarak iþe yarýyor.

Yararlarý

Yatýþtýrýcý etkiye sahip. Vücudun baðýþýklýk sistemini güçlendirmeye yardýmcý oluyor. Öksürüðü kesiyor ve soðuk algýnlýðýna karþý koruyor. Eklem aðrýlarýný dindirmeye yarýyor. Aþýrý tüketimi tansiyonu yükseltir. Fiyatý: 15 YTL (Kilosu)

KUÞBURNU

Bol C vitamini içeriyor etkili bir idrar söktürücü

Çoðunlukla doðada kendi kendine yetiþen kuþburnu, pembe ve beyaz çiçekler açtýktan sonra kýrmýzý ve siyah meyveler verir. Uzmanlar, kuþburnunun anavatanýnýn Avrupa olduðunu tahmin ediyor.

Kullaným alaný ve içeriði

Kuþburnu, C vitamini bakýmýndan oldukça zengindir. Taze kuþburnu, yüzde 0.5 ile 1.7 arasýnda C vitamini içeriyor. Genellikle çay olarak içilen kuþburnu, bunun dýþýnda parfüm, krem ve sabun gibi kozmetik ürünlerin yapýmýnda da kullanýlýyor.

Yararlarý

Bitki, içindeki maddeler sayesinde vücuttaki sývý dengesinin sürdürülmesini saðlayarak ishalin önüne geçiyor. Ayrýca hafif bir idrar söktürücü etkisi de var. Kuþburnunda çýkarýlan yað, sakinleþtirici ve iltihaplanmadan koruyucu özellikler taþýyor. Fiyatý: 10 YTL (Kilosu)

ADAÇAYI

Sakinleþtiriyor kalbi koruyor

Antik Mýsýr, Roma ve Yunanlýlar tarafýndan birçok hastalýðýn tedavisinde kullanýlan adaçayý, bir Akdeniz bitkisi. Boyu 45 santime kadar ulaþýyor ve yapraklarý ve yaðýnýn iyileþtirme etkisi olduðu tahmin ediliyor.

Kullaným alaný ve içeriði

Adaçayý bitkisi kurutulmuþ ve taze olarak birçok yiyeceðin yapýmýnda kullanýlýyor. Genellikle içeceði tüketiliyor. Birçok ilaç firmasý da oldukça pahalý olan adaçayý yaðýný ilaç üretiminde kullanýyor.

Yararlarý

Uykusuzluk, endiþe ve sindirim þikayeti olan birçok kiþiye adaçayý tüketmesi tavsiye ediliyor. Cilde sürüldüðünde böcek ýsýrmasý ve ciltteki enfeksiyonlara iyi geldiði tahmin ediliyor. Bunun dýþýnda bitkinin kökü, kalp saðlýðý ve kan dolaþýmýna yardýmcý. Fiyatý: 20 YTL (Kilosu)

REZENE

Cinsel gücü artýrýyor

Bir Akdeniz bitkisi olan rezene, daha sonra tüm Avrupa’ya yayýldý. Ancak artýk Hindistan’dan Kuzey Amerika’ya kadar dünyanýn dört bir yanýnda yetiþtiriliyor.

Kullaným alaný ve içeriði

Köklerinin yüzde 3 ile 6’sýný “anethole” isimli bir madde oluþturur. Yapraklar yüzde 95 oranýnda sudan oluþur. Geriye kalan yüzde 5’lik bölüm ise protein, yað, þeker, potasyum, mineraller ve E vitamini içerir.

Yararlarý

Gaz giderici ve sindirimi düzenleyici özelliði bulunuyor. Öksürüðü hafifletmeye yardýmcý oluyor. Cinsel gücü ve doðurganlýðý artýrýyor. E vitamininin antioksidan etkisi de bulunuyor. Fiyatý: 20 YTL (Kilosu)

KABAK ÇEKÝRDEÐÝ

Vücudu toksinlerden arýndýrmaya yardýmcý

Kabak çekirdeði, ilk olarak Amerika kýtasýnda ortaya çýktý.

16’ncý yüzyýlda kaþifler tarafýndan Avrupa’ya getirilen çekirdek,

oradan Ortadoðu, Afrika ve Uzakdoðuya yayýldý. Daha çok kabuðuyla satýlan çekirdeðe yeþil rengini klorofil maddesi veriyor.

Kullaným alaný ve içeriði

Genelde kurutularak tüketilen bu bitkinin çekirdeði, yüzde 40 oranýnda doymamýþ saðlýklý yað içerir. Bunun dýþýnda yüzde 40’ý proteinden ve geri kalaný da kalsiyum, bol miktarda fosfor, demir, magnezyum ve çinko gibi minerallerden oluþur. Ayrýca E, K, B ve A vitaminiyle lifler de bulunur.

Yararlarý

Çok zengin bir besin kaynaðý olan kabak çekirdeði, içindeki “cucurbitin” maddesi sayesinde vücudu toksinlerden temizleme özelliðine sahip. Ayrýca boþaltým sorunlarý ve prostat için de tavsiye ediliyor. Ancak 100 gramý 550 kalori olan çekirdeði dikkatli tüketmek gerekiyor. Fiyatý: 15 YTL (Kilosu)

ÞEYTAN ÞALGAMI

Tansiyonu düþürüyor astýmý hafifletiyor

Erkek ve diþi olarak iki cinse ayrýlan þeytan þalgamý bitkisine en sýk Orta ve Güney Avrupa’da rastlanýyor. Kökü bitkisel tedaviler için kullanýlýyor. Sarmaþýk bir bitki olan þeytan þalgamý aðaçlarý sararak yükseklere ulaþabiliyor.

Kullaným alaný ve içeriði

Ortaçað Avrupasý’nda bu bitkinin cüzzam hastalýðýný tedavi etmede etkili olduðuna inanýlýyordu. Acý bir tadý olan bitki baðýrsaklarý temizlemeye yardýmcý oluyor. Bitkinin içinde vücuttaki zararlý serbest radikalleri etkisiz hale getiren anitoksidanlar bulunuyor.

Yararlarý

Tansiyonu düþürmeye yardýmcý. Bronþit, astým, eklem iltihaplanmasý ve romatizma aðrýlarýna iyi geliyor. Ciltte çeþitli nedenlerle oluþan kýzarýklýklarý yatýþtýrýyor. Ancak bitki içerdiði zehirli maddeler yüzünden bir uzmana danýþarak tüketilmeli. Fiyatý: 40 YTL (Kilosu)

SOYA FASULYESÝ

Meme ve prostat kanserlerini önlüyor

Bitki, anavataný olan Çin’den yayýlmaya baþladý ve ABD’ye 20’nci yüzyýlda ulaþtý. Soya fasulyesi en çok yaðý çýkartýlan bitkilerden biri.. Dünyada üretilen soya fasulyesinin yüzde 90’ý soya yaðý üretiminde kullanýlýyor.

Kullaným alaný ve içeriði

Soya fasulyesi piþirilerek tüketilebiliyor. Yemeklerde yaðý da kullanýlýyor. Bunun yanýnda soyu sütü ve sosu da bulunuyor. Soyadaki en önemli besin protein. Ýçindeki kalsiyum da vücutta yüzde 80 oranýnda daha hýzlý bir þekilde emiliyor.

Yararlarý

Soya kansere karþý savaþan en güçlü gýdalardan biri sayýlýyor. Düzenli olarak soya tüketen Uzakdoðu toplumlarýnda kadýnlarda meme, erkeklerde prostat kanseri oranýnda önemli düþüþler gözleniyor. Bunun dýþýnda kan þekerini dengeliyor kolesterolü düþürerek kalbi koruyor.
 
Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
EN ÜST Cevapla