cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:AİHM'E ODA HAPSİ BAŞVURUNUZU GÖNDERİYORUM (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 4
BAŞLIK: Cvp:AİHM'E ODA HAPSİ BAŞVURUNUZU GÖNDERİYORUM
AKALP ()
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cvp:AİHM'E ODA HAPSİ BAŞVURUNUZU GÖNDERİYORUM 14 Yıl önce Karma: 0  
Sn.Meslekdaşım Furkan beye teşekkür ederim. Konu İç hizmetle değil 477 sayılı sayılı kanunun değişmesi ile düzelecektir. Arkadaşımızın sehven belirttiği İç hizmet yasası da çağın gerisindedir.
4 yıl önce bu sitede AİHM şahsın hürriyetinin kısıtlamasının hakim kararı ile ancak mümkün olduğunu öğrendik görevdeki bir arkadaşım verilen bu ceza AİHM kararına aykırılık teşkil ediyor yasal haklarım saklı kalmak kaydı ile yok sayılmasını arzederim şeklinde itiraz dilekçesi verince cezayı hemen kaldırdılar kaldırmazlarsa size tazminat hakkı doğuyor haksız uygulamayı bir kez kabul ederseniz devamı gelir.

Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
Cvp:AİHM'E ODA HAPSİ BAŞVURUNUZU GÖNDERİYORUM 14 Yıl önce Karma: 0  
Sn.Meslekdaşım Furkan beye iyi niyet ve emekleri için teşekkür ederim. Konu ister İç hizmetle ilgili olsun, ister 477 sayılı sayılı kanununla ilgili olsun çokta önemli değil. Malesef uygulamanın halen 21.yy. da sürüyor ve özellikle astsubaylar'a uygulanırken zemzemle yıkanmış olan bir gurup demek ki hiç hataları olmamış ki benim hemen hemen bir subayın söz konusu oda ve/veya göz hapsi gibi cezaları aldıklarını duymadım. Bu uygulama hukuksuz olduğu kadar da tamamn aşağılayıcı ve ön yargılarla hareket etmenin sonuçlarıdır. Özellikle de bu tür cezaların hafta sonuna denk getirilmeye çalışılması veya mutlaka hafta sonuyla birleştirilerek personelin sözde cezalandırılmasıyla birlikte mesaiden kaybının olmamasına gayret ederek personelin onur, moral ve motivasyonu dışında herşeye önem verilmesi de ayrıca bir aşağılama veya en azından personelin istirat, sosyal yaşam v.b gereksinimlerine önem verilmeyerek zaten hukuki olmayan ceza ağırlaştırılmaya çalışılması da ayrıca moral-motivasyon yönünden negatif etki yaparak (ceza adı altında yanlış uygulamaya hedef olan meslektaşlarımız açısından)daha istenmeyen kötü sonuçlara neden olabilecek bir uygulamadır. Mutlaka çalışan kardeşlerim haklarından haberdar edilmeleri veya haberdar olabilmeleri durumunda gereken cesur ve yürekliliği göstereceklerinden en ufak bir şüphem yoktur. Fakat hiç kimse de malum zihniyetin baskı hatta tehtitkar yaklaşımlarını göz ardı etmemeli ve bunu da çalışan meslektaşlarımızın acizliği olarak ''bekara eş boşamak kolaydır.'' sözü doğrultusunda eleştiri konusu yapmanın yeri olmadığı kanısındayım. Şayet kastımız çalışan kardeşlerimizi cesartlendirmek veya motive etmekse başka, önce haberdar olmadıklarını düşünerek haberdar olmalarını sağlayıp, sonra başka yollarla motive etmenin daha şık olacağı kanısındayım. Personel aleyhine disiplin adı altındaki konuların ivedilikle duyurulmasına karşın,lehine olan bu tip haberlerin ya hiç duyurulmaması veya geç duyurulması olağan olduğu, yoğun mesai, geçim sıkıntısı v.b olumsuzluklara rağmen takip edip vakıf olabilmeleri halinde gereğini yerine getireceklerine inanıyorum. Çalışan kardeşlerime duyurulup haberdar edilmeleri konusunda ben naçizane elimden geleni yapacağım. Sitenin/ forum'un yöneticilerinin maksadını aşan ''emekli-çalışan '' kıyaslaması ve bizim kurumlarımızı/meslektaşlarımızı rencide edebilecek 'birifing' yaklaşımından uzak durulması konusunda A.Şanlı beyin uyarılmasını umuyorum. Çünkü TEMAD Hukuk Kuruluna müracat olmuş ve gereken yardım ve yaklaşımı sergilememiş olduklarına dair bilgimiz olmadığı halde hem tüzel kişiliklere, hemde manevi şahsiyetlerine haksızlık yapmaktan kaçınmalıyız. Saygılar sunarım...
--------------------------------------------------------
YÖNETİCİ NOTU .
Sn.Yazıcı Bizler bu mesleğe yıllarımızı veren çilelerini sorunlarını yaşayan insanlarız bu nedenle görevdeki hiçbir arkadaşımızın mevcut yasalar karşısındaki davranışlarını "aciziyet"olarak yorumlamıyoruz;

Üstelik kendilerine "sizlerin beğenmesekte değişinceye kadar riayete mecbur olduğunuz yasalar var, bu platformlarda mücadele biz emekli assubayların görevidir; Muvazzaf kardeşlerimiz kendinize saygı duyarak görevinizi en iyi şekilde yaparak hak ettiğimiz yere ulaşmamıza ancak bu şekilde katkıda bulunacaksınız" uyarı ve dileklerimizi iletiyoruz.
Hiçbir sorunumuza hiçbir olumsuzluğa muvazzaf emekli ayrımı yapmadan yaklaşıyoruz,Burası emekli assubayların onur mücadelesi yaptığı bir platform olmasına rağmen olumsuzluklarla ilgili gelişmeleri meslekdaş kardeşlerimize duyurmamız insani bir görevdir kaldıki hepimizin cebinde SEFER GÖREV EMRİ vardır heran seferberlik veya seferberlik deneme tatbikatlarına çağrılarak o yasalara tabi olabiliriz.

Burada hiç kimse maksadı aşan emekli çalışan kıyaslaması ve kurumları meslekdaşları rencide eden brifing yaklaşımında bulunmuyor; Bu sizin hüsnü kuruntunuzdur;

Daha önceki yorumlarınız da dikkate alındığında olaylara kendi gözlüğünüzle değerlendirdiğinizi ve olumsuzluk karşısında eleştiri hakkını kullanan Adil beyin uyarılması teklifinizi maksadı aşan bir değerlendirme olarak görüyoruz eleştirilerinizdeki amaç birilerini korumak değil onur mücadelesine destek amacını taşımalıdır. BÖLÜM YÖNETİCİSİ

Cvp:AİHM'E ODA HAPSİ BAŞVURUNUZU GÖNDERİYORUM 13 Yıl, 12 Ay önce Karma: 1  
Arkadaşlar telefon numaramı vermeyi unutmuşum. Davalarınızı açmak isterseniz beni arayın. Gerekli işlemleri hemen başlatırım. Cevap yazan ve beni onurlandıran Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. TEL : 0 542 486 17 77

EN ÜST Cevapla