cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:ÜYELİKTE ON YILI DOLDURMAK. (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 2
BAŞLIK: Cvp:ÜYELİKTE ON YILI DOLDURMAK.
ÜYELİKTE ON YILI DOLDURMAK. 15 Yıl, 12 Ay önce Karma: 0  
Üyelikte On yılını tamamlamadan herhangi bir nedenle OYAK'tan ilişiğini kesen bir üye çok komik bir meblağ (9 yıl için 6000 tl) alarak kuuluşla ilişiği kesilmektedir.

Aynı tarihte üye olan diğer üye ise İki ay sonra On yılını doldurup Dokuz yıla oranla hayli yüksek bir mebleğ (25.000tl.) alarak ilişiğini kesmektedir.

Buradaki püf noktası nedir?
On yılını doldurmak neden bu kadar fark yaratır?
6.000 tl. bir yılda 25.000tl olamayacağına göre bu para neredeydi, nereden geldi?

Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
Cvp:ÜYELİKTE ON YILI DOLDURMAK. 15 Yıl, 12 Ay önce Karma: 0  
Sayın Özkan

Sanırım bu hususta en iyisi OYAK'A yazıp bu işin sorumlularından bilgi almak.

Ama mevcut OYAK kanunu ve yönetmeliklerin hukuka ve insan haklarına aykırılığı da meydanda.

Başka ne denir ki?

Son Düzenleme: 23/01/2009 19:12 tarafından Em.Asb..
Cvp:ÜYELİKTE ON YILI DOLDURMAK. 15 Yıl, 12 Ay önce Karma: 56  
Üç yılını doldurmayan birtek kuruş alamıyor 10 yılı doldurmanın gerekçesini yasa çıktığında mecburi hizmet 9 yıldı ayrılmaları engelmemenin yanı sıra ayrılanı cezalandırmak istiğinin bir sonucu olsa gerek
OYAK 1960 ihtilalinden sonra kuruldu tabi birçok ayrıcalıklarla donatıldı vergi muafiyeti v.s. tabi bizler bu kurumdan tam olarak yararlanamadık Ortağı olduğunuz bir şirkette katılımınız nispetinde hisseniz olur ve bunun tasarrufu sizindir ama oyak emekli olunca paranızı alırsanız kapı dışarı diyor MAİS birçok kuruluşa indirimli araba satarken size üye değilseniz bir kuruş indirim yapmıyor sizin katılımlarınızla kurulup gelişen şirketten hak talep edemiyorsunuz Bir ara emeklilere kuruma yeniden üye olma hakkı tanıdılar tabi aldığınız miktarı günün koşullarına göre iade etme şartıyla özellikle emekli assubaylar ay sonunda bakkaldan veresiye ekmek aldıkları için kuruma yeniden katılamadı bu adaletmi HER ÜYEYE KATILIMLARI NİSPETİNDE HİSSE SENEDİ VERİLMEZ İSE ADİL BİR ÇÖZÜM BULMAK İMKANSIZDIR

Son Düzenleme: 24/01/2009 01:23 tarafından EMEKLİASSUBAY.
Cvp:ÜYELİKTE ON YILI DOLDURMAK. 15 Yıl, 9 Ay önce Karma: 0  
benimde bir sorum olacak. ben 2001 mezunu ve halen görevde olan bir astsubayım. ben on yılımı tamamladığımda benim üyelik aidat hesaplamam nasıl olacak. her yılın neması farklı mı olacak yoksa bütün aidat toplamı üzerindenmi olacak?
başka bir sorum ise axaoyak satıldı ama kar payı halen verilmedi bunun durumu nedir? teşkrler

asi_mavi_8182 yazan:
QUOTE:
benimde bir sorum olacak. ben 2001 mezunu ve halen görevde olan bir astsubayım. ben on yılımı tamamladığımda benim üyelik aidat hesaplamam nasıl olacak. her yılın neması farklı mı olacak yoksa bütün aidat toplamı üzerindenmi olacak?
başka bir sorum ise axaoyak satıldı ama kar payı halen verilmedi bunun durumu nedir? teşkrler

DEğerli kardeşim bu gibi soruları 2 satır dilekce ile oyak genel müdürlüğüne sorsanız daha detaylı bilgi alabileceğinizi düşünüyorum. Yine de bildiğim kadarıyla sorunuza cevap vermeye çalışayım.
3 yılını doldurmadan üyelikten ayrılmak zorunda kalanlar hiçbir hak almadan ayrılırlar. 10 yılını doldurmadan ayrılanlar sadece kesilen aidatlarını alırlar. 10 yılını doldurduktan sonra ayrılanlar ise aidat toplamlarına 10 yıl boyunca kazanılan kar payları eklenerek hesaplanan tutar üzerinden ödeme yapılır.
oyakbank satışından kazanılan miktar 2007 kar payına eklenerek 2008 yılında üyelerin hesaplarına eklendi. Axa oyakın ve oyak emekliliğin satışından gelen miktar ise 2008 yılının kar payına 2009 mayıs genel kurulundan sonra eklenecektir. Bu rakamlarda eklendikten sonra mayıs ayındaki genel kurulda kar payının yüzde 25 oranında beklendiği oyak yönetiminin açıklamalarından anlaşılmaktadır. yüzde 25 nasılmı hesaplanıyor.Bunu sorma kimsenin bildiğini sanmıyorum.
Yardımcı olabildim se ne mutlu. Hoşçakalın

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. saygılar sunuyorum siz büyüklerime

EN ÜST Cevapla