cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoþgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriþ ya da Kayýt.    Kayýp Parola?
Cvp:oyak tan hak mahrumiyet talebi (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beðenilen: 0
BAÞLIK: Cvp:oyak tan hak mahrumiyet talebi
afuat ()
Þu An Sitede Deðil Kullanýcý bilgilerini görmek için týklayýn
oyak tan hak mahrumiyet talebi 14 Yýl, 3 Ay önce Karma: 0  
Ýsim: Adnan Fuat Özdemir
Mesaj: 2001 yýlý ve öncesi emekli olan subay ve astsubaylarýn OYAK tan aldýklarý birikmiþ ikramiyelerinin,iç ve dýþ siyasi,ekonomik krizler ve kurumun akil insanlarla yönetilememesi sebebiyle hedeflenen ve taahhüt edilenin çok altýnda ödenmesi sonucu üyeler aleyhine oluþan maddi kaybýn, 2010 yýlý emsal ödemesine uyumlu hale getirilmesi ve farklarýn üyelere ödenmesi yönünde dava açýlmasý hususunun tartýþmaya açýlmasýný önerir saygýlar sunarým.

Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
Cvp:oyak tan hak mahrumiyet talebi 14 Yýl, 3 Ay önce Karma: 56  
OYAK bizim birikmiþ aidatlarýmýza üç kuruþ nema vererek buruþturulmuþ bir mendil gibi bizi kurum dýþýna attý;BÝZLERÝN AÝDATLARI ÝLE KURULAN ÞÝRKET KARLARININ TAMAMI NEMALARA AKTARILMAYARAK YENÝ YATIRIMLAR YAPILDI DOLAYISIYLA TÜM ÜYELERÝN OYAK ÝÞTÝRAKLERÝNDE HAKLARI VARDIR

"AÝHM'ne OYAK'ýn tüm üyelerine katýlýmlarý nispetinde hisse senedi vermesi gerektiði bunu yapmýyarak yüzbinleri maðdur ettiði ileri sürülerek dava açýlmalýydý" diye yazdýðýmda TEMAD hukukçularý beni toplumu yanýtmakla suçladý bende dava gerekçeleri ile yanýt verdim o günden beri sessizler!! http://www.emekliassubaylar.org/SAHI-NEREDE-KALMISTIK..o.html

TEMAD YÖNETÝMÝNE ÞÝMDÝ TEKRAR SORUYORUM LÜTFEN YANITLASINLAR

1. Tüm üyelere hisse senedi verilmesi talep edilmiþse dava dilekçesi devlet sýrrýmý niçin yayýnlamýyorsunuz
2. Böyle bir talepte bulunulmamýþsa hepimizi ilgilendiren bu hususun dava konusu yapýlmasýný düþünüyormusunuz?

Cvp:oyak tan hak mahrumiyet talebi 14 Yýl, 3 Ay önce Karma: 0  
Sayýn Özdemir haklý. Neden haklý? Çünkü son yýllarda oyak'tan alýnan birikmiþ ikramiye miktarý katlanarak arttý! Artsýn bu sevindirici bir durum. Ama 2001 den önce emekli olanlar bu artýþlardan niçin mahrum býrakýldýlar?
Kýlýf olarak ne söylenirse söylensin, sanki son yýllarda perde arkasýnda ki bir güç, bu konuda düðmeye bastý diye düþünüyorum!

Temad, Oyak konusunda AÝHM davayý inþallah kazanýr. Bildiðim kadarýyla Oyak iþtirakleri yönetim ve denetim kurulu üyelikleri yönünde mahkemeye baþvuruldu ve iç hukuk yollarýnda dava kaybedildi.Gerekçe olarak Temad böyle bir davayý açmaya yetkili deðildir diye savunma yapýldý.

Hukukçu meslektaþlarým daha iyi bilir ama, dava dosyasýnýn içerisi yüzlerce meslektaþýmýzýn (hem Temad, hem oyak üyesi olan)dilekçeleriyle doldurulmadý. Bu dilekçeler organize bir þekilde önce Oyak'a, sonrada Oyak'tan olumsuz cevap alýnýnca o cevaplarla birlikte Temad'a müracaat edilip öyle dava açýlacaktý. Dilekçeler hem delil niteliðinde dosyayý dolduracak, hemde Temad'ý yetkilendirmiþ olarak elini kuvvetlendirecekti. Bunlar yapýlmadý.

AÝHM konusunda ikinci büyük engel son zamanlarda Oyak iþtiraklerine yönetim ve denetim kurulu üyesi olarak assubaylarýn görevlendirilmesidir.(sayýsý kaçtýr bilmiyorum) Bu hamle AÝHM ''yönetim ve denetim kurullarýnda assubay vardýr.''demek içindir.
Bence þansýmýz zayýf !
Bekleyip göreceðiz!
Saygýlarýmla.

AKALP ()
Þu An Sitede Deðil Kullanýcý bilgilerini görmek için týklayýn
Cvp:oyak tan hak mahrumiyet talebi 14 Yýl, 3 Ay önce Karma: 0  
Kurum iþtiraklerine tüm üyeler ayni þartlarda girdi ve ödeme yaptý dolayýsý ile herkes eþit oranda hak sahibi olmasý gerekirken olmadý 20 sene önce OYAK RENAULT satýlsaydý bizim nemamýz þimdiki kadar olmayacaktý OYAK BANK satýldýðýnda sistemde olmayanlarýn günahý ne peki hergeçen gün kurum büyüyor yeni üyeler daha avantajlý bu hakmýdýr hukukmudur.Hepimizin kurum iþtiraklerinde hakký olduðu için arkadaþlarýmýzýn talepleri yasaldýr bizlere hisse senedi verilmelidir . o zaman adil olur Temadýn davasýnda bu talep varmý bilmiyoruz devlet sýrrýmý neden dava dilekçesini bizlere yayýnlamýyorlar dava yýllarca sürer o zamana Allah kerim diyerek bence bizi oyalýyorlar günü kurtarma peþindeler
Bu konuda yazýyoruz çiziyoruz neden dikkate almýyorlar dikkate alýyorlarsa neden paylaþmýyorlar TEMAD YÖNETÝMÝ BÝZE AÇIKLAMA YAPINIZ

EN ÜST Cevapla