kıymetli meslektaşlarım,
istedim ki 25 MAYIS 2007 tarihinde Sabah Gazetesinde yayınlanan ilanımızı tekrar buraya taşıyalım.bir avuç yürekli assubayın çok zor şartlarda yürütmüş olduğu onur mücadelesinden hala haberi olmayanları haberdar edelim.yasal temsilcimiz TEMAD ın yapacağınız bağışlarla yine sizler için daha büyük işler çıkaracağını bilelim.aşağıdaki ilan metni 16 bin YTL ye malolmuştur.aylık bir sigara parası bağışınız TEMAD ın gücüne güç katacaktır.gün 200 bin kişilik büyük bir camia olan assubayların birlik,beraberlik ve dayanışma günüdür.tek yumruk,tek ses,yasal temsilcimiz TEMAD.
TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞINDAN
EN ÇOK ŞEHİT VE GAZİSİ OLAN MESLEK MENSUBU ASTSUBAYLAR KENDİLERİNE REVA GÖRÜLEN UYGULAMALAR NETİCESİNDE GÜNÜMÜZDE SOSYAL VE EKONOMİK YÖNDEN BÜYÜK HAKSIZLIKLARA UĞRAMAKTADIRLARA. BU DURUM EŞİTLİK VE ADALET İLKELERİYLE BAĞDAŞMAMAKTADIR. AŞAĞIDA BELİRTTİĞİMİZ HAKLARIMIZIN VERİLMESİ KONUSUNDA İLGİLİLERİ UYARIYOR, KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SUNUYORUZ.
1. Meslek Yüksek Okulu mezunu astsubaylar, 9/2 nci kademesinden, Lisans mezunları ise 8/1 nci kademesinden göreve başlatılmalıdır.
2. Yüksek okul mezunu olupta, 1.derecenin 4.kademesine yükseltilemeyen tek kamu görevlileri astsubaylardır,
3. Temsil ve hizmet tazminatları astsubaylara da verilmeli, Danıştayın iptal gerekçesi doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılmalıdır,
4. Üyelerinin %60 ını oluşturan OYAK ve iştiraklerinin Yönetim ve Denetim Kurullarında astsubaylar ve emeklilerinin temsil edilmesi sağlanmalıdır,
5. AİHM’since de yasaklanan muhakemesiz şahsi hürriyeti kısıtlayan ceza sistemi değiştirilmelidir,
6. Sorumluluk ölçüsünde yetkiler artırılmalı astsubay MYO’ları mutlaka lisans düzeyine çıkartılmalıdır. Lisans üstü ve doktora eğitimi yapan astsubaylara başarılı her öğretim yılı için 1 kademe verilmelidir,
7. Sosyal tesislerden sayılarımızla orantılı faydalanmamız sağlanmalı, astsubaylara ait tesislerin fiziki durumları düzeltilmelidir,
8. Kalkınmada öncelikli illerde görev yapan kamu görevlilerine verilen kademe astsubaylara da verilmelidir,
9. Emniyet ve asayiş hizmetleri sınıfında olup, emniyet ve asayiş görevlisi; emniyet ve MİT mensuplarına ödenen ödenen 100 YTL lik tazminatın emniyet ve asayiş görevini yapan astsubaylara da verilmesini,
10. 926 sayılı Askeri Personel Yasasından önce sanat okulu, lise mezunu ve 2 yıllık Harp Okulu mezunlarına tanınan intibak hakkı ASBMYO Yasasından önce mezun olan astsubaylara ve emeklilerine de tanınıp, bunların intibakları MYO mezunu olarak yapılmalıdır.
ASTSUBAYLAR TERLERİ, KANLARI VE CANLARI İLE BU ÜLKEYE VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE OLAN BAĞLILIKLARINI KANITLAMIŞLARDIR. İSTEKLERİMİZ, İMTİYAZ VE AYRICALIK DEĞİL ADALET VE EŞİTLİKTİR. BUNUN GERÇEKLEŞMESİNİ TALEP EDİYORUZ.
|