TALPA (TÜRK HAVA YOLU PİLOTLARI DERNEĞİ) TÜZÜĞÜ
MADDE-6 ÜYELİKTEN ÇIKARILMA :
f) Dernek üyeleri arasında huzursuzluk yaratan, derneğin çalışma düzenini bozan
ve genel olarak olumsuz tavır ve tutumları nedeniyle dernek üyeliğini muhafaza etmesinde yarar yerine zarar verdiği kanaatine varılan üyeler DERNEK DİSİPLİN KURULU’nun talebi ve Yönetim Kurulu kararı ile dernekten çıkarılırlar. Bu şekilde Dernek üyeliğinden çıkarılan üye, Yargı veya Dernek Genel Kurulunun üyelikten çıkarılma kararını iptal etmemesi halinde, yeniden üyeliğe kabul edilemez.
g) Yönetim Kurulunun üyeyi dernekten çıkarma kararı; MADDE-6 f’de belirtilen durumlarda Yönetim Kurulunun tamamının 2/3’nün olur kararıyla alınmalıdır.
h) Yönetim Kurulu kararı ile üyeliğine son verilenler bu karara karşı yargı yoluyla itiraz edebilecekleri gibi Genel Kurula da itiraz edebilirler. Yasal karar veya Genel
Kurul kararı kesindir.
Görüldüğü gibi üyelikten çıkarılma TEMAD tüzüğünden pek farkı yok. Önemli olan hukuku her alanda ve her haliyle kullanmaktır. Bana gelen savunmayı cevap verme gereği duymadım, derneğimle mahkemelik olmak bana yakışmaz gibi sözler toplumun geleceği açısından sorumluluk yüklenmemek demektir.
TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ
Üyelikten Ayrılma:
Madde -6
a) Asli üyelerden yazılı istifa mektupları Yönetim Kurulu'nca onaylananlar ile,
b) Dernek amaç ve tüzüğü ne uymayan, Yönetim Kurulu uyarısına rağmen iki yıl aidatını ödemeyen, meslek onurunu düşürecek bir davranışta bulunan, medeni hakları kaybolmuş ve yüz kızartıcı suçlarla hüküm giymiş üyeler Yönetim Kurulu teklifi ve Genel Kurulu'nun kararı ile üyelikten çıkarılırlar.
Üyelikten çıkarılma maddelerin daraltılması dileklerimle.
|