|
YENİ VE BAĞIMSIZ BİR ÖRGÜT 14 Yıl, 9 Ay önce
|
|
Sayın Şanlı'nın mesaj panosuna gönderdiği yazı bütünlük sağlaması amacıyla forum'a taşınmıştır.Saygılarımızla.
Forum Yöneticisi
---
YENİ ve BAĞIMSIZ BİR ÖRGÜT
Sevgili Meslektaşlarım;
Bu güne kadar TEMAD yönetimini eleştiren yüzlerce yazı yayınlandı sitemizde ve diğer sitelerde. Neden eylem yapmıyor,neden çekiniyor,çalışmaları neden yeterli değil,başarılı olamadıkları halde neden görevden çekilmiyorlar gibi.
Nedenlerini şöyle açıklayabiliriz:
1.Başında iktidar partisinin Bakanı bulunan MSB.lığından ödenek aldığı için buraya göbekten bağlı olması.(Hem her fırsatta ATATÜRK ilke ve devrimlerine bağlı olduğunuzu söyleyeceksiniz hem de bu Hükümetten hak talebinde bulunacaksınız.Yemezler.)
2.Genel Merkez binasının Gen-Kur.ın olması. "Boşalt" denildiğinde sokakta kalan kiracı gibi zorda kalacak olması.
3.İzleyeceği yolu ve uygulayacağı hükümleri gösteren TÜZÜĞÜNÜN MSB.lığı ve Gen-Kur'un onayından geçmesi.
4.Tuzu kuru veya BİLİNÇSİZ onbinlerce meslektaşımızın örgütüne destek vererek O'na arkasında büyük bir itici gücün bulunduğu moral ve motivasyonunu verememesi.
Nedenler çoğaltılabilir.
Bu koşullar altında göreve gelecek yöetimlerin başarılı olması imkansızdır. Bu durumu şu andaki yönetim de biliyor.Çekilmeyiş nedenlerinin en önemli nedeni budur sanıyorum. Benim yerime gelecek benden fazlasını yapamaz düşüncesinde.
Şunu merak ediyorum sevgili meslektaşlarım;
15 Yaşında bilerek veya bilmeyerek girdiğimiz(Ama şerefimiz ve onurumuzla çalışıp emekli olduğumuz)bu meslek nedeniyle ölünceye kadar bu MSB.lığına ve bizi gözden çıkardığı kesinkes belli olan Gen-Kur Bşk.lığının vesayetine mahkum muyuz? Bunlardan kurtulmanın yasal bir çıkış yolu yok mudur? Örneğin adı EMASBİR olan tüzüğü kendi arkadaşlarımızca kaleme alınmış bir dernek kurmamızı sadece 12 Eylül yasaları mı engelliyor? Bunu aşmanın bir yolu yok mudur? Saygılarımla.
Adilhan Şanlı-Anamur.
|
|
|
|
|
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
|
|
Cvp:YENİ VE BAĞIMSIZ BİR ÖRGÜT 14 Yıl, 9 Ay önce
|
|
Sayın Şanlı'nın birçok tespitine katılıyorum;
TEMAD yönetimine bugüne kadar yaptığımız eleştirilerin tek gayesi daha mükemmele ulaşmayı sağlamaktı. Beklentilerimize yanıt almadığımız için arkadaşlarımızda güven sorunu oluşmuştur.Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin örgütlenme önündeki engelleri kaldıran kararı ile yeni dernek kurulması önündeki engel mutlaka aşılır.
Ancak yeni arayışlara girmek bana göre yanlıştır, biz 80'den fazla şubesi ile büyük bir teşkilata ancak % 20 oranında üye olup yeterli desteği verememişken yeni arayışlar içine girmek kan kaybına neden olacaktır.
TEMAD şubelerine üye olarak olumsuzlukların giderilmesini TÜZÜK değişikliği ile daha aktif bir politika üretecek yapılanmayı sağlamalıyız.Meslektaşlarımızın desteği ve sağduyulu, özverili,bilgili ve kararlı yöneticilerimizle onur mücadelesini mutlaka kazanacağız.
|
|
|
|
|
|
|
Cvp:YENİ VE BAĞIMSIZ BİR ÖRGÜT 14 Yıl, 8 Ay önce
|
|
Sayın Şanlı'nın tespitlerine çoğunlukla ben de katılıyorum.Fakat yeni bir dernek yerine kendilerini başarılı gören,sanal kahraman üretmekte mahir olan,sansür alanında oldukça başarılı görünen, ancak gerçekte başarısız bir yönetim örneği sergileyen mevcut TEMAD yönetimini değiştirecek güce sahip delegeleri harakete geçirmek daha uygun olur düşüncesindeyim.
Saygılar bizden..1983-KKK
|
|
|
|
|
|
|
Cvp:YENİ VE BAĞIMSIZ BİR ÖRGÜT 14 Yıl, 8 Ay önce
|
|
M.AKPINAR yazan:
QUOTE: Bu yapıyı yıkarak yeni bir yapı kurmak gerçekten çok zor,aslında sadece Temad'da değil,hiç bir siyasi yapıda yada dernekte mevcut yönetimleri değiştirmek mümkün değil,bu sendikalarda,siyasi partilerde de aynı,ancak bazı özel dernekler varki orada bu demokratik tarzı görmek mümkün, bu daha çok tuzu kuruların oluşturduğu ,ekonomik sıkıntıların olmadığı dernek işini hobi ve bir arada olmak adına yapanlar dışında(Tüsiad,Tesud v.b),mevcut dernekler kanunu ve siyasi partiler kanunu ile oluşmuş yönetimleri değiştirmek çok mümkün değil,asıl sorun ise Astsubay adını kullanarak dernek kurulamaması,uzun sürmez AB dayatmaları devam ederse sanırım buda aşılacaktır aslında bir yoluda var ama buna baş koyacak hukukçu lar gerek, yol şu,bir dernek kurulur Adilhan beyin örnek verdiği gibi (EMASBİR) bunu Temad şikayet eder ve kapattırır,mahkemeye gidilir,mahkeme kanunlar gereği rededer,bundan sonrada AİHM sine gidilir ,eğer gidilirse zaten sorun orada çözülür,zira örgütlenmenin önünde engel gerekçesi nedeniyle AİHM si bunu görüşür ve Türkiye'yi haksız bulur ,o zaman da kanun çıksada çıkmasada dernek kurulur ve kapatılamaz zira AİHM sinde verilen hüküm içtihat teşkil edeceğinden ve Bizim hukumuzun üzerinde görüldüğünden iş çözümlenir,tabiki bu anlatıldığı kadar kolay olmamakla birlikte harekete geçilirse olmayacak birşey değildir.
|
|
|
|
|
|
|