cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:MİTİNGE DAVET... (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 5
BAŞLIK: Cvp:MİTİNGE DAVET...
#948
Cvp:MİTİNGE DAVET... 14 Yıl, 12 Ay önce Karma: -3  
DEĞERLİ MESLEKTAŞIM;

Fakülte ve Yüksek Okul mezunu Astsubaylar birçok devlet memurundan daha alt derece ve kademeden göreve başlatılmasına karşıysan,

Anayasa'nın, adalet ve eşitlik ilkesi gereği MYO mezunlarımız 9/2, lisans mezunlarımız 8'nci dereceden göreve başlatılmasını istiyorsan,

Yüksek Okul mezunu olup da 1/4 dereceye yükseltilmeyen tek kamu görevlileri Astsubayların da 1/4 dereceye yükselmelerini istiyorsan,

Temsil ve hizmet tazminatları Astsubaylara da verilmesini, Yargıtay'ın iptal gerekçesi doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılmasını istiyorsan,

Sosyal tesislerden sayılarımızla orantılı faydalanmamız gerektiğine inanıyorsan, Astsubaylara ait tesislerin fiziki durumları ve hizmet kalitesi yükseltilmesini istiyorsan,

Kalkınmada öncelikli illerde görev yapan kamu görevlilerine verilen kademe TSK mensuplarına da verilmesini istiyorsan,

926 Sayılı askeri personel yasasından önce sanat okulu, lise mezunu ve 2 yıllık Harp Okulu mezunlarına tanınan intibak hakkı Asb. MYO yasasından önce mezun olan Astsubaylara da tanınıp bunların intibakları MYO mezunu olarak yapılmasını istiyorsan,

İç Hizmet, Askeri ceza, Personel kanunu gibi yasalarda günün koşullarına göre değişiklikler yapılmasını istiyorsan,

İnsanca yaşanılacak bir emekli maaşı almak istiyorsan,

Mecliste bekleyen, emekli ve çalışan Astsubayları ilgilendiren kanunların bir an önce yasalaşmasını istiyorsan,

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her şartta görevini yerine getirmek gayretinde olan, fakat birçok yönden, çeşitli haklardan mahrum bırakılan, emekli Astsubaylar olarak

23 MAYIS 2009'DA ANKARA ABDİİPEKÇİ PARKINDA SAAT 13:00'DA BAŞLAYIP, SAAT 17:00'DA SONA ERECEK ÖZLÜK HAKLARIMIZI ALMAK İÇİN, TEMAD GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN MUSTAFA EROL TARAFINDAN İLAN EDİLEN YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGDE SEN DE BULUNMALISIN.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#949
Cvp:MİTİNGE DAVET... 14 Yıl, 12 Ay önce Karma: 2  
MİTİNG DEYİPTE SUSMAK

Ben 23 Mayıs’ta yapılması planlanan mitingden umutlu değilim. Bu umutsuzluğum hükümetin ya da Genelkurmay’ın tutumundan dolayı değil. Maalesef ve maalesef miting kelimesine uzak olduğumuz için daha önce deneyimimiz olmadığı için (en son 34 yıl önce olmuş) TEMAD başta olmak üzere bir çok emekli astsubay aşırı temkinli yaklaşımından.
İnşallah yanılırım da mitingimiz ses getirir. Aksi taktirde medya aynen şöyle haber yapar. “…Abdi İpekçi parkına toplanan bir grup emekli astsubay Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyete bağlılılarını bildirdiler…”
Ayrıca böyle az kalabalık bir ortamda ben TEMAD başkanı olsam ve Timur’un karşısına çıkan Nasrettin Hoca gibi arkamda kimse yoksa bir fil de ben isterim.
Neden böyle düşündüm?
-Arı kovanı olması gereken TEMAD ve Emekli astsubay siteleri maalesef ölüm sessizliğinde. Bilmediğim bir şey mi var acaba?
-Dövizleri ve sloganları tartışacağımız ve teşkilatlanacağımız yerde, hala daha emekli assubaylar sitesi ve TEMAD sitesinde karşılıklı suçlamalar ve yergi dolu sözler devam ediyor.
-Hiç kimse organizatör olmuyor. Herkes topu TEMAD başkanına atıyor.
- TEMAD oldukça ürkek gereksiz yere kılı kırk yarıyor. Gündem doluymuş, başka miting ve yürüyüşler varmış o nedenle sesimiz duyulmazmış gibi… Gündem her zaman doludur. Emekli Assubayların mitingi kararlaştırılan tarihte yapılmalıdır. Sulandırılmamalıdır. Acilen koordinasyon sağlanmalıdır.
- Yapacağımız miting “hayırlısıysa kazasız belasız bitse” mantığıyla değil coşkuyla, göz karartılarak, içten haykırarak geçmelidir.
- Artık vaktimizi okey masalarında değil konferans ve koordinasyon toplantılarıyla geçirmeliyiz.
- Unutmayalım ki bu çağrıya uyarak meydana gelecek bireysel savunuculara karşı da sorumluluğumuz vardır. Onlar meydana geldiklerinde güçlü bir dernek, güçlü bir teşkilat ve güçlü bir dayanışma ruhu görmelidirler.
- Dernek kalabalığın gereksiz dağılmasını engellemek için yeteri kadar simit ve su alarak organizasyonu kuvvetli tutmalıdır.
- Taşıyacağımız dövizler TEMAD tarafından temin edilmeli ve kişisel yazılmış dövizlere izin verilmemelidir.
- Aramıza provakatörlerin girmemesi ve girdikleri taktirde çıkarılması için örgütlü bir eğitim almalıyız.
-Herhangi bir assubaya mikrofon tutulduğunda söyleyecekleri kelimeleri dernek belirlemeli gerekirse küçük el notları dağıtılmalıdır.
-Yürüyüş nizamımız çok muntazam olmalı. Herhangi bir polisin gereksiz güç kullanmasına karşı çil yavrusu gibi dağılacağımıza, almış olduğumuz yanaşık düzen eğitimine göre hareket etmeliyiz.
-Joplara ve hertürlü tacizlere hazırlıklı olmalıyız.
-Yapacağımız eylemin Cumhuriyete, demokrasiye, insan haklarına ve onun kazanımlarına hizmet edeceğini unutmamalıyız.

Ve aklıma gelmeyen bir sürü ayrıntı…..
Maalesef hiçbirinden eser yok. Varsa yoksa sadece toplanacağız. O da lafta kalmazsa. O kadar.
Saygılarımla…
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#950
ery ()
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cvp:MİTİNGE DAVET... 14 Yıl, 12 Ay önce Karma: 3  
Düzenlenecek olan toplantı ve yürüyüş nasıl olacak? Kitleler nasıl yönlendirilecek,tertip komitesi nasıl bir çalışma yapıyor? Bilinmiyor!
Ya da planlamalar yapılıyor, sızma ve karşı istihbarat gereği kamu oyuna duyrulmuyor.(ne kadar duyurmamaya çalışılsada muhakak duyulur.)
Şimdi Ankara'da Abdi İpekçi parkında,Konur,Karanfil gibi sokaklarda,Sakarya caddesinde,hemen hemen her hafta sonu kesitisiz eylem yapılır. Böyle bir sosyal yapısı olan devlet yönetimlerinde(gelir dağılımındaki adeletsizlik,sosyal sınıfların statü farklılığı, kültürel alandaki farklılıklara anlayışsız yaklaşım vb.)bu kaçınılmazdır.
Bu eylemleri yapanlardan bazıları geniş kitlelere ulaşıp,başarılı olurken, bazıları 100 yılda eylem yapsa;sadece eylemciler,cadde tıkayıcılar,yaygarıcılar diye nitelendirilir.
Başarılı olanlar şu anda yazılı ve görsel iletişimi(medyayı)iyi kullanan, aylar öncesinden yazılı açıklamada bulunan,konuyla ilgili ilgisiz, tüm devleti yöneten, hükümete ait bakanlıkları gezen,kamu kuruluşularını ziyaret eden,sosyal toplum derneklerinin desteklerini alan,destek almasa bile, medyada ses getirmek için ziyarette bulunan,mitingin hemen öncesi alt birimleri ile ses getirecek bir kaç eylem yaparak dikkatleri üzerine toplayan örgütlü eylemciler olmaktadır.
35 sene sonra yapılacak olan bu mitinge; şu an görev de olanlar katılamıyacağına(tabi olunan kanunlar gereği)göre tüm yük TEMAD merkez ve şubelerinin kooordinasyon ve planlamalarına kalıyor.
Dernek üyesi değilim ama ölmez de sağ kalırsam, eylemin yapıldığı gün inşallah ordayım.
Hadi hayırlısı...saygılarımla
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 25/04/2009 12:17 tarafından ery.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#955
Cvp:MİTİNGE DAVET... 14 Yıl, 12 Ay önce Karma: 8  
GÜR BİR SESE İHTİYAÇ VAR...

Ülkede acilen kıvırmadan, eğilip bükülmeden, gereçekleri haykıracak, biz de varız diyecek, bu ülke bizim diyecek bir sese ihtiyaç var.
Bu camiada gerçekleri haykıracak önderlere ihtiyaç var. Yasal derneğimiz Temad'ı yönetenler içinde gür, kararlı ses çıkarabilecek kişilere ihtiyaç var. Bir dernek düşünün ki miting kararı almış, ama yurdun dört bir yanından, mitingin sesimizi yeterince duyurabilmesi, katılımın artırılabilmesi için, sıkı bir organizasyonun yapılmadığı konusunda, dernek şubelerinden gerekli sesin çıkmadığı konusunda eleştiriler yükseliyor. Şubelerden hiç ses çıkmıyor değil, çıkıyor. Bu konuda bir tek benimde üyesi olduğum Antalya Temad Şube Başkanlığından ses çıkıyor. Ama Şube başkanın sesi de, normal bir üyenin naçizane fikrini belirtmesi gibi çıkıyor. Çıkarılan ses mitingin yapılmasını değil mitingi ne zaman yapılacağı belli olmayan bir güne erteleyelim diye çıkıyor. Bu derneğin şubeleri ile aralarında yazışmayı, haberleşmeyi sağlaması için site mesaj panolarından başka kanal yok mudur? İster istemez insanın aklına ayak sürünerek alınan miting uygulanması konusunda tavşana kaç tazıya tut türü bir oyun mu oynanıyor acaba sorusu geliyor? Hani Temad yönetiminin bir kanadı zoraki miting kararı verirken, diğer bir Temad yöneticisi, fikirlerini söylemek adı altında, kamuoyu önünde mitingin bilinmeyen bir güne ertelenmesi, yapılmaması konusunda fikir beyan ediyor.
Askerlikte olsun, diğer tüm kurumlrda olsu benim bildiğim gerekli tartışma yapılmaz değil yapılır ama, tepe noktadaki komutan veya yönetici kişi kararı açıkladıktan sonra, diğer birimlere komutanın, tepe yöneticinin kararını tartışmaya açmak değil, eğer siz o mekanizmanın bir parçasıysanız, size o kararı sonuna kadar savunmak, kararın arkasında durmak düşer. Tartışma yapılacaksa, karar alacak kişilercekarar öncesi yapılmalıdır. Örneğin; bir hukuk devleti olan ülkemizde yasalar üzerine tartışma yapmanın yeri, karar almanın yeri, polis karakollarI, mahkemeler değil,TBMM'dir. Bir şube başkanın alınan kararla ilgili çekincesi varsa bunu belirtmenin yeri site mesaj panoları olmaması gerekir. Mitinge katılım yeterli olur mu acaba diye herkesin endişe edip üzerine titrediği bir dönemde, Temad Genel Merkezi'nin aldığı miting kararınin aksine, yine bir Temad yöneticisi tarafından fikir beyan edilmesi, belirsizlik ve kaos yaratacağı, mitingimizi baltalyacağı, bir erteleme yapılacaksa, bu kamu oyu önünde tartışılıp, üyler arasında, olayı, ben de taraftarım, ben karşıyım, ertelensin şeklinde anket seçeneği haline getirmek yerine, kararın genel merkezce yapılması taraftarıyım.
Madem eylemleri mesaj panolarında tartışmak geçerli bir yol, aynı hatayı bilerek ben de tekrarlıyorum. Benim cep telefonuma, 6 Mayıs'ta düzenlenecek, hıdırellez yat turu ile ilgili mesaj geldi ama, henüz miting ile ilgili bir mesaj gelmedi. Çevremde rastladığım Temad üyesi meslektaşlarıma sorduğumda, çoğunun Temad öncülüğünde miting yapılacağından kimsenin haberi yok. Miting gününe bir aydan kısa bir süre kaldığını herkese hatırlatırım.... Saygılarımla...
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 26/04/2009 21:02 tarafından tedbir33.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#957
Cvp:MİTİNGE DAVET... 14 Yıl, 12 Ay önce Karma: 1  
Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü(TEMAD bu miting planına önceleri karşı çıkarken, niye birden bire karar verdi.)Hiç olmazsa sevdasını birazcık olsun gösterebilirdi.(Eylem kararını tartışır, bir konsensus ile geniş destek sağlayabilirdi).Olsun demekki iyi bir niyeti var deyip bozmadık niyeti;Açıkladık kendi hayellerimizi bekledik sonradan gelecek ciddi teklifleri.(Derin bir sessizlik alternatif eylem planlarını duymamak,değerlendirmemek kendi planlarını açıklamamak, ısrarla susma karşısında şaşırıp kaldık).Bir şey sorma sadece kayıtsız şartsız destek ver dedi.Desteğimiz devam etti.Neredeyse eylem günü geldi çattı hala mitinğ in organizasyonu,eylem planları ile ilgili birşey yok bir-iki şube dışında doğru dürüst ses yok.Hareket yok.Bir arkadaşımın dediği gibi;Ölüm sessizliği var.
Kaçtır sesleniyorum:" Hey kimse yok mu?".................. Bakın bunada cevap yok.
Sahi siz bu mitinği düzenlerken/düzenleyicisi iken en başta kendiniz, Böyle davranarak, gerçekten başarılı olunacağına inanıyormusunuz ???????
Bazı arkadaşlarım bu derin sessizliğe anlam veremeyip "fırtına öncesi sessizlik " gibi yakıştırmalar yapıp kendini rahatlatmaya çalışıyor.Lakin bizim durumumuza daha uygun düşen başka bir söz daha var:"Cumartesinin gelişi cumadan belli olur"
Bazı arkadaşlarım acaba benim bilmediğim birşeylermi var ? Diye yazarken;Sözün sahibi sessiz kalınca dedikoducular boş durmuyor.Bu eylem bir yerlerden istendi ve onun için yapılacak deniyor.
Eğerki öyleyse bu eylemle benim onurum öne sürülürken; Kim, kimin onuruna veya haklarına sahip çıkacak ?
Eğer yinede doğru düzgün bir cevap vermiyecek olursanız;Demek ki siz "başarısız" bir Assubay eylemine koşullusunuz yada Assubay eylemi arkasından başka amaçlar kotarma peşindesiniz demektir.
Böylede olursa, hiç olmazsa kendisine saygısını korumaya çalışan bir Assubay emeklisi olarak: Benim ne olduğunu bilmediğim bir eyleme destek vermem mümkün değil.saygılarımla.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#958
Cvp:MİTİNGE DAVET... 14 Yıl, 12 Ay önce Karma: 3  
Böyle mitingide,mitingimiz var deyipte hiç bir çaba Göstermeyip, hiçbir kimseye duyurmayanında,bilerek ve isteyerek mitingi kaosa dönüştürüp, kenara çekilip kıs kıs gülecek yöneticilerinde diyeceğim... ammaaa velakin, emir komuta altındakiler kadar ,duyarsız değiliz.

ŞUBELERİE BİLE DUYURMAYAN BU YÖNETİMİN AMACI NE???? HİÇBİR HAZIRLIK ÇALIŞMASI VE DUYURU YAPMADAN ,ASSUBAYLARI HAZIRLIKSIZ YAKALATIP,DOSTA DÜŞMANA REZİL ETMEK Mİ???...RESMEN BU İŞTE BİRİLERİNİN EMRİ İLE ASSUBAYLARI TERS KÖŞEYE YATIRMA TUZAĞI OLDUĞUNU HİSSEDİYORUM...,BİLEREK VE İSTEYEREK TUZAĞA DÜŞÜRECEK BİR YÖNETİMLE KARŞIKARŞIYAYIZ... YOKSA BU KADAR DUYARSIZ OLUNURMU??? ,ASSUBAYLAR HERGÜN MÜ MİTİNG YAPIYOR,UMUR TALU KÖŞESİNDE YAZMASA YİNE KİMSENİN HABERİ OLMAYACAK,
YÖNETİM SEÇİM ÖNCESİ YAPTIĞI MEDYADAKİ BOY GÖSTERİSİNİ VE REKLAMI ŞİMDİ MİTİNG İÇİN, ÖZLÜK VE SOSYAL HAKLARIMIZI ALMAMIZ İÇİN,YAPACAĞIMIZ EYLEM İÇİN KULLANSIN. YADA ÇEKİP GİTSİNLER.ASSUBAYLARA DAHA FAZLA ZARAR VERMESİNLER.ŞUBELER OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURULLA BU YÖNETİME DERSİNİ VERMELİ.
KOŞULSUZ DESTEK MESAJIMI BU GÜNE KADAR DUYARSIZ KALAN VE TUZAK KOKAN,HİÇBİR İŞE YARAMAYACAK OLDUĞU APAÇIK ORTADA OLAN EYLEM VE MİTİNGE KATLMAMAMIZ KONUSUNDA DÜZELTİYORUM.BU İŞE GÖNÜL VEREN BİR AVUÇ KİŞİNİN DUYGU VE İSTEKLERİ İLE OYNANMASINA MÜSADE ETMEYELİM.HİÇBİR HAZIRLIK YOK.BİZ BİR AVUÇ ASUBAY SEVDALISI PLANLI EYLEM DÜZENLESEK ŞUANDA NE OLACAĞI BELLİ OLAN MİTİNGTEN DAHA ÇOK SES GETİRİRİZ.ŞUANDA MLESEF GNL MERKEZ YÖNETİMİ BAŞINI KUMA GÖMMÜŞ,HİÇBİR PROFESONEL DESTEK VE ÇALIŞMA OLMADAN CAMİAYI BÜYÜK BİR MUTSUZLUK VE UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLÜYOR...PLANLI PROĞRAMLI GÜMBÜR GÜMBÜR SES GETİRECEK YÜZBİNLERİ MEYDANA TOPLAYACAK E.ASSUBAYLAR EYLEMİNE SONUCU NE OLURSA OLSUN VARIM.ANCAK BÖYLE YASAK SAVMAK,DOSTLAR ALIŞ VERİŞTE GÖRSÜN TARZINDA BİR GİRİŞİM BİLE OLMAYAN,BAŞI SONU BELLİ OLMAYAN,SONUÇ ALINMAYACAK VE ALMAK İSTEMEDİĞİ BELLİ OLAN KİŞİLERİN AYAK OYUNLARINA ARTIK KARNIMIZ TOK.SADECE KOSKOCA CAMİANIN BÖYLE TEMSİL EDİLMESİNE ÜZÜLÜYORUM.BERGAMALI KÖYÜLER KADAR SES GETİRMEYECEK BİR OLAYA VE OLAYIN KAHRAMANI OLMAK İSTEYEN KİŞİLERE ALET OLMAYACAĞIZ!!!
SAYGILARIMLA
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 27/04/2009 07:46 tarafından EMEKLİASSUBAY.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla