cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoþgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriþ ya da Kayýt.    Kayýp Parola?
Cvp:REFERANDUM ! (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beðenilen: 4
BAÞLIK: Cvp:REFERANDUM !
#2330
REFERANDUM ! 13 Yýl, 9 Ay önce Karma: 1  
Sayýn üyemiz Mithat Türetken'in ( Bu mail adresi spam botlara karþý korumalýdýr, görebilmek için Javascript açýk olmalýdýr ) mesaj panomuza gönderdiði yazý gelecek fikirlerle bütünlük saðlamasý için "Forum" köþemize taþýnarak yayýnlanmýþtýr. Saygýlarýmýzla.
Bölüm Yöneticisi
---

REFERANDUM !

Önümüzde güzel iki seçenek oluþtu.

-Anayasa deðiþiklik maddelerini kabul veya ret oylamasý

-Önümüzdeki sene yapýlacak olan genel seçimler

Ne yapacaðýz, birinci þýktaki oylamaya ne diyeceðiz. TEMAD bu konuda bizlere yasa gereði yardýmcý ve yön gösterici olamayacaðýna göre, çözüm bizlere düþer sanýrým.

Onun için diyorum ki, TEMAD dýþýnda kendi aramýzda bir referandum da biz yapalým. Gerekirse meslektaþlarýmýzý kapý-kapý dolaþarak ziyaret edelim. "Bu Anayasa deðiþikliliðine evet mi diyelim, hayýr mý diyelim" sorusunu soralým arkadaþlarýmýza. Çoðunluðumuz ne karar alýrsa oylarýmýzý birleþtirerek o yönde kullanalým. Varlýðýmýzý hissettirelim.

Bu konuyu nasýl organize ederiz diye siz meslektaþlarýmdan, öneri ve tavsiyelerde bulunmanýzý bekliyorum. Bunun haricinde ne yapabiliriz. Öneriniz lütfen.


Ýkinci konuya gelince,

Bu sitenin ve E.Asb.Güçbirliði Platformunun gayretleri dýþýnda onur mücadelesine gerekli destek olmadýðýndan; varlýðýmýzla tertemiz bir mazimiz, yüz binleri aþan mevcudiyetimizle ne hikmetse bir yerlere gelemiyor, fikir birliðine varamýyoruz. Yahut dayanýþmayý beceremiyoruz. Bu iþte bir arýza var demektir. Bu arýzayý tespit edip gidermek, bizlerin asli görevidir. Aslýnda teþhis konulmuþtur da, tedaviye ihtiyaç vardýr. Gücümüzün farkýnda olduðumuz an, bu arýza anýnda giderilecektir.

Her meslektaþýma, bu konuya eðilmelerini, ne yapmamýz gerekir, yine anket þeklinde fikirlerini beyan etmelerini "nasýl birlik oluruz" gibi bu konudaki önerilerini açýkça söylemelidirler. Yüz binlere varan gücümüzün ne olduðunu anlatamadýðýmýz sürece, havanda su dövmekten öteye gidemeyeceðimizi bu güne kadar öðrenemediysek, boþa geçen bu kayýp yýllarýmýzý, sonsuza kadar bizlere yaþatýrlar arkadaþlarým.

Onun için diyorum ki, geçmiþe bir sünger çekelim, bu günden baþlayarak varlýðýmýzý ispat etmenin yolu ne ise, haklarýmýzý almak için ne yapmamýz gerekir, onu araþtýralým. Dayanýþma nasýl olur, ne yapýlmasý gerekir o konuda inceleme yapalým.

Seçimlerde oylarýmýzý hangi partiye verelim?

Parti tercihimiz olmaz ise, hangi baðýmsýz milletvekiline oy verelim?

Vekil adayýmýzý bizler belirleyip ve destekleyerek onu mu teþvik mi edelim?

Bizlerin hakkýný savunacaðýna inandýðýmýz meslektaþlarýmýzdan birini mi destekleyelim?

Yoksa bizlerin haklarýný savunacak olan bir partiye toptan üye mi olalým?

Deðerli can dostumuz Sn. Umur Talu beyefendiye rica edersek,kabul ederlerse adaylýðýný koyduðunda oylarýmýzý Sn. Talu'ya verme konusunda da önerilerinize ihtiyacým var.

Araþtýrýlmasý gereken konular çok arkadaþlarým.

Deðerli meslektaþlarým, bunlar benim aklýma gelen konular.

Siz deðerli kardeþlerimin bu çerçeveyi daha çok geniþleteceðine inancým tamdýr.

Yüz binleriz diyor yerimizde sayýyoruz!

Daðdaki beþ on bin zibidinin yaptýklarýna bakarak, siyasilerin onlara verdikleri tavizleri göz önüne alýp deðerlendirdiðimizde, kendi varlýðýmýzýn eksikliklerinin ne kadar (-)dayanýþma içinde olduðumuzu, eðitimli varlýðýmýzla, Vatanseverliðimizle kendimizi anlatamýyorsak yazýklar olsun bizlere...

Kim veya kimseleri suçlamak haddime düþmez. Ancak TV kanallarýna çýkan bazý kuruluþ temsilcilerinin, "BÝZ YÝRMÝ BEÞ BÝN KÝÞÝLÝK ORDUYUZ" dediklerinde, yüz binlerle var olan varlýðýmýzý anlatamamak, ne kadar acizlik içerisinde olduðumuzu görmek, beni kahrediyor.

Varsak varlýðýmýzý ispat edelim, yoksak yokluðumuzu kabul edelim. Seçenek bizlerin.

Saygýlar.
 
Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
#2332
Cvp:REFERANDUM ! 13 Yýl, 9 Ay önce Karma: 0  
Sitemizde bu konularý içeren bir anket düzenlenemezmi? Teþekkürler
 
Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
#2333
Cvp:REFERANDUM ! 13 Yýl, 9 Ay önce Karma: 1  
arkadaþýmýza sonuna kadar katýlýyorum.bizi gerçekten mecliste temsil edebilecek birisini ortak olarak seçip gönderelim...

ve bu seçtiðimiz arkadaþýmýza hem maddi hem manevi sonuna kadar destek olalým

gerek emekli büyüklerimiz gerek çalýþan arkadaþlarýmýzýnda desteði ile ben büyük yol katedebileceðimize eminim
 
Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
#2335
Cvp:REFERANDUM ! 13 Yýl, 9 Ay önce Karma: 1  
Sayýn üyemiz Hulusi'nin ( Bu mail adresi spam botlara karþý korumalýdýr, görebilmek için Javascript açýk olmalýdýr ) mesaj panomuza gönderdiði yazý konu ile bütünlük saðlamasý amacýyla ilgili Forum'a taþýnmýþtýr,saygýlarýmla.
Bölüm Yöneticisi
--
DON-SON KALE-ÇINAR YAPRAÐI...!
Sayýn Genelkurmay Baþkanýmýz Uður DÜNDAR ile yaptýðý söyleþide "bir yýlýmý çaldýlar" buyurmuþ.
Eðer sadece bir yýl kayýpla kurtulduysa, kendisini badem býyýklý müteahhit ve ihalecilerden sonra bu ülkenin en þanslý vatandaþlarýndan biri olarak görebilir.Çünkü 60 yýldýr Türk Halký'nýn EMEKLERÝ,GELECEKLERÝ,UMUTLARI,HAYALLERÝ ve en sonunda da ÖZGÜRLÜKLERÝ siyasiler tarafýndan çalýnmýþtýr.
Genelkurmay Baþkanýmýz karargahýna girerken denk geldiði birkaç meslektaþýmýzla konuþsa veya taþradaki birliklere gittiðinde yanaðýný okþadýðý Mehmetçiðin kulaðýna eðilip "evladým ailen kaç lira harçlýk gönderiyor" diye sorabilse ülkedeki hýrsýzlýðýn ne boyuta geldiðini ve halkýn k....da bir tek donunun kaldýðýnýn farkýna varýr.
TÜRK HALKI Eylül ayýnda yeni bir sýnava hazýrlanýyor. Þimdi kaderimiz kendi ellerimizde. Ya Usta NESÝN'Ý haksýz çýkaracaðýz,ya da direnç gösteren tek kurum olan Yargýyý da bunlara teslim edip k......daki dondan da olacaðýz.
Öyleyse;
HAZIRLAYIN ÇINAR YAPRAKLARINI.
 
Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
#2336
Cvp:REFERANDUM ! 13 Yýl, 9 Ay önce Karma: 1  
Sayýn üyemiz Nuri Kara'nýn ( Bu mail adresi spam botlara karþý korumalýdýr, görebilmek için Javascript açýk olmalýdýr mail adresi spam botlara karþý korumalýdýr, görebilmek için Javascript açýk olmalýdýr ) mesaj panomuza gönderdiði yazýlar bütünlük saðlamasý için konu ile ilgili Forum'a taþýnmýþtýr.Saygýlarýmla.
Bölüm Yöneticisi
-
BÖYLE DÜÞÜNÜYORUM VE DÝKKAT EDÝLÝRSE DAHA ÝYÝ OLUR DÝYORUM

Ben düþünüyorum da bu referandumdan evet çýkarsa benim kaybým ne? Hiç bir þey. Peki bu referandumdan evet çýkar korkusu kimi sardý? Ýmtiyazlý subay ve paþalarý sardý; çünkü sivil mahkemelerde yargýlanacaklar.Beni zaten subayý da mahkemesi de rahat rahat yargýlýyordu, þamar oðlan gibiydim. Benim haklarým konusunda duyarsýz kalan,Astsubay lafýný aðzýna dahi almayan paþalarýn yargýlanmasýndan bana ne. Yargýlanacak ceza alacak gerektiði yerde zekat keçisi olacak hep ben mi olacaðým biraz da onlar yargýlansýnlar bakalým canlar nasýlmýþ. AKP'ye sonuna kadar hayýr kere hayýr. Ama bu referandumda sýrf bu yüzden evet kere evet diyeceðim.

Deðerli meslektaþlarým AKP'ye karþý olmak baþka bu referanduma Anayasa'ya EVET ya da HAYIR demek baþka. Bence haklarýmýzý engelleyen bize her türlü acýyý reva gören Subaylarýn ve Paþalarýn oyununa geliyoruz. Bu kurnazlýðý hep yapýyorlar. Lütfen çok iyi düþünelim. Hayýr çýkmasý onlarýn hegemonyasýný sürdürmesi için. EVET çýkmasý durumunda artýk onlarýn da yaptýklarý her þeyin yanlarýna kar kalmayacaðý ve sivil mahkemelerde hesap verecekleri anlamýna gelir. Bu referandumda Anayasa'ya EVET ama AKP'ye hayýr kere hayýr diyorum.
 
Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
#2337
Cvp:REFERANDUM ! 13 Yýl, 9 Ay önce Karma: 2  
Saygýdeðer Türetken

Son derece iyi niyetle kaleme aldýðýnýzý düþündüðüm yazýnýzdan dolayý teþekkürlerimi sunarým. Referandum ve gelecek yýl yapýlacak genel seçimlerle ilgili kýsaca ben de görüþlerimi açýklamak isterim.

Türk Halký'nýn birleþimde özellikle çaðdaþ, ilkeli, bilgili ve birikimli insanlarýn en hassas ve kýrýlgan olduðu noktanýn siyasi fikirleri olduðunu biliyoruz. Genelde ilkesiz,yoksul , bilinçsiz ve de çýkarý için hareket edenlerin de ne kadar deðiþken olduklarýný biliyoruz!

Toplumumuzda son derece etkin görevlerde bulunan kiþilerin dahi siyasi bir çatý etrafýnda toplanamadýklarýný hayret ve ibretle izliyorum. Örnekler çoktur, tek bir örnek vermek gerekirse ilkeli,çaðdaþ, aydýn ve yurtseverlikleri asla tartýþýlamayacak kiþilerden olan Sayýn Yekta Güngör Özden ve Sayýn Mümtaz Soysal bile siyasi fikirleri birbirlerine yakýn olsa da yine de bir siyasi parti altýnda buluþamamýþlardýr. Bu nedenle aþaðýda deðiþiklik maddelerini içeren link'i arkadaþlarýmýzýn çok iyi incelemeleri gerektiðine inanarak ;

-Anayasa deðiþiklik maddelerini kabul veya ret oylamasý için yapýlacak Referandum'da sýnýfýmýzda da ortak çýkarlarýmýz için dahi olsa, ortak noktada buluþulmasý bence çok zor, hatta imkansýzdýr. EVET ya da HAYIR oylarýný kiþilerin ilke ve siyasi fikirlerinin, bilgilerinin belirleyeceðini düþünüyorum.

-Önümüzdeki sene yapýlacak olan genel seçimler için de ayný düþünceyi taþýsam da yine de öneriniz üzerinde önemle durulmasý gerektiði kanýsýndayým. Özveri çok önemlidir. Kiþisel ikballerini düþünenleri deðil de, sýnýfýmýzýn çýkarlarý doðrultusunda mecliste hizmet edebilecek arkadaþlarýmýzýn seçtirilmesi elbette çok önemlidir, ancak bunlarý kim, nasýl hangi kriterlere göre belirleyecektir, öncelikle bu önem taþýmaktadýr. Bence -dernek içi veya dýþý- tabandan tavana kadar ön seçimle adaylarýn belirlenmesi çok önemlidir. Parti veya baðýmsýz aday durumu da,özveri ve önemle belirlenmelidir.
Sitemiz ve üyelerine muhalif gözü ile bakan, karþý karþýya býrakýldýðýmýz adaletsizlikler hakkýnda dahi bilgi ve donaným eksikliði bulunan, bu güne kadar sýnýfýmýzýn haklý taleplerinin kazanýmý için hukukla hiçbir giriþimde bulunmayan derneðimizin içinde olan bazý yöneticilerinin iktidar olabilecek partilerce tepeden inme aday gösterilmeleri ve akabinde seçilmeleri dahi bizlerin uðratýldýðýmýz adaletsizliklerin çözümü yönünde fayda saðlayabileceði konusunda endiþelerim olduðunu belirtmeliyim.

Deðerli Arkadaþlarým
Referandum oylamasýný salt paþalarýn yargýlanmasýna indirgemenin de uygun olmayacaðýný düþünüyorum. Referandum oylamasý yapýlmadan dahi býrakýn emekli askerleri bir çok muvazzaf asker dahi halen yargýlanmýyor mu?
Saygýlarýmla.

Anayasa Deðiþikliði Ýçin Yapýlacak Olan 12 Eylül 2010 Tarihindeki Referandumda, Anayasa'nýn bazý maddelerinde deðiþiklik öngörülüyor.

http://www.e-referandum.com/

REFERANDUM ÖNCESÝ DEÐÝÞEN MADDELER
Anayasa Mahkemesi'nin verdiði karar sonrasý,12 Eylül'de yapýlacak referandumda kýsaca þu düzenlemeler oylanacak:

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1260641&Date=14.07.2010&Kategori=siyaset&b=REFERANDUM%20ONCESI%20DEGISEN%20MADDELER
 
Yetkiliye Raporla   Kayýt Tutuldu Kayýt Tutuldu  
  Herkesin yazý yazmasý yönetici tarafýndan engellenmiþtir.
EN ÜST Cevapla