|
SAHA ADAMINDAN KURMAYA BİLİNCE FSİ ÖNERİSİ 14 Yıl, 9 Ay önce
|
|
İLGİ : Haber Türk Gazetesi yazarı Umur TALU nun Gazetecilik ve insanlık gereği (3) 28 Nisan 2010 Çarşamba, 14:23:33 TSG . Köşe yazısı..
Tipik Kazanılmış / Edinilmiş statü farkını vurgulayan, 15 Yıllık Kurmay meslektaşımın, Astsubaylara uygulanan yaptırımların, akademisyenliğin uzun yıllarca süren planlamalarının tezahürü olduğunu savunduğu, eleştirilerini okudum.
Sayın Binbaşımın eleştirilerine hak verdim ve irkildim..İnsanların neler yapacağının tebellüğ edilip sonuçlarına katlandığını iddia ettiği bu yaşama aykırılığı hayal etmemle beraber halimize şükrettim.. Akabinde etkisi ile rüyamda rüyamda gördüğüm ülkeyi ve mizansenini nakletmek ihtiyacı hissettim. Tüm samimi hislerimle RÜYAMI anlatayım. Benzerlikler olsa olsa tesadüftür...
Rüyamda, Turaya ülkesinde bir Astsb. Varmış..Bir büyük akrabaları o ülkenin Büyük liderine Atğm.iken yaverlik bile yapmış Kurtuluş savaşı gazisi ünlü bir Turaya Subayıymış. Pek çok akrabası da Asker imiş. 3 Dayısı da büyük bir bir boğaz savunmasındaki şehitlikte yatıyormuş..Bir gün Muharip Astsb. olmuş. (Bak sen..)
bir atamasında 1980 li yıllarda 1100 kişilik Eğt. Birliğinin (4 Sb.8 Astsb.kadrolu) Eğitim Komutanlığını tek başına yapmış..!!
Yetmez demişler..Sen bu birliğin Mu.Tk.K.lığını (1 Sb.2Astsb.) Mu.Astsb.lığını (1 Astsb.) ve Mu.Mutemetliğini (1 Astsb.) Tls.Ks.K.lığını (1 Astsb.) da yap. Arada da törenlerde tüm hazırlıklarını yap ve Tören birliğine Tk.K (1 Sb.kadrosu) olarak da çık demişler yapmış. (Diğer 2 Tk.k. da Astsb imiş..)
Sonra bu birlikte bir gün emir tebellüğünde Adı ve Rütbesi yazılıp Makamına Tk.Astsb. yazılarak yapılan tebellüğe itiraz edip Adını ve Soyadını ve Rütbesini yazıp Makamına. X Bl.1,2,3,4,ncü Tk.lar K. Ve 8 Tk Astsb.,Mu.Tk.K. vs.(6 Sb.11 Astsb.) olarak tüm görevlerini yazıp ( Vekaletin hukuki haddi belli, kime vekalet ediyorsam işlerinin başına dönsünler de ben de MAAŞIMI hak edeyim ) dediği için hapis yatmış..Adam lazım diye göz hapsine çevirmişler. (1 Astsb.maaşı almış..)
Bir diğer atamasında ne ilginçtir ARMANISTAN denen bir ülkenin sınırında görenlerin Allahüekber dedikleri dağın üzerindeki Hd.Tk.K. lığı görevine atanmış. (1 Sb.2 Astsb.Müfrez kadrosu) . Oralarda nedense bekar Astsb lar Tk.K. ymış. Aynı zamanda eski ataması sırtından inmemiş Mu.Asb.ve Mutemetliği ve Uçs.Tk.K.lığı devam etmiş.. Malum o ülkelerde de MANŞ atışları var.2 yıl bekar ailesiz yaşamış..(1 Astsb.maaşı almış..)
Bir diğer atamasında (Atama Yönergesine aykırı olarak) Yine BULGURYA ülkesi sınırında Hd.Tk.K.lığına (1 Sb.1 Astsb.Müfrez kadro ) tayin olmuş. Ataması şehir merkezi olduğu halde..Amirlerin (Şikayet dilekçesi yazana ayrıca emre itaatsizlikten işlem yapılacağı- emrine * hukukta bir suça ikinci bir ceza uydurulamaz adli müşavirlik koordinesi yok başvuru hakkı engellenemez * dediği için 1 ayda 16 nöbet tutmuş..).Daha sonra Büyük depolarda Tk.K.lığı (1 Sb.1 Astsb.Müfrez kadro ) yapmış. Çok çekmiş ideallerinden. (1 Astsb.maaşı almış..)
Bir diğer atamasında ülkesinin yanlarında terör varmış..Oraya (150 kişilik 1 Yzb.Kadrosu olan Kh.ve Ds. Bl.Müf.K.lığına ) Müf.K. olarak atanmış. Epeyi şehit yaralı görmüş, mantar tabancası atmadan emekli olunan ülkede epeyi silah taşımış. 2 yılda epeyi Tb.K.emrinde çalışmış....(1 Astsb.maaşı almış..)
Bir diğer atamasında ölçüm tahmin Astsb.!!! olmuş..ama demişler bu sana az . Sen Arazi Bölge Kararlarından Kadastro ölçümü ve hukuki ve değerlendirmesinden sorumlu ol. Ama aynı zamanda X Kadrolarını da düzenleme Proje Sb. Ol demişler..( O ülkede bu hizmetin bu konuda o ordu tarafından verilen eğitimi ve müfredatı yokmuş. ) Hatta dönemsel meslek imtihanında (şimdi beni kim imtihan edecek ?) diye sormuş sınıfından imtihan etmişler. (Övgü gören ve bilgisine güvenilen 3 kadro görevi 1 Sb.2 Astsb.yapmış) . (1 Astsb.maaşı almış..)
Bir diğer atamasında hizmetlerine teşekkür olarak ülkenin 3 ncü doğusuna gitmiş. Havacılık avionik ve yedek parçası İKMALİ kadrosuna tayin edilmiş desem..(Yok artık Le Bron JAMES..??? Şuta bak. Adam Piyade...). Orada akademisyenler böle kadrolama da yapıyorlarmış. Ayrıca persone Sb.lığı (1 Sb. ve 1 Astsb .kadrosu) ile İdari İşler Ks.A. liği (1 Astsb.maaşı almış..)
Bir diğer atamasında (Bnb) rütbesinde kadroya atanmış , ama bakılmış ki olmuyor (Atanan kişinin rütbesi kadronun rütbesidir ) mealinde açıklama yazmışlar kadrolara. Birliğinde mesleki eksiğini zul gören aldığı parayı hak etmeye çalışan biri olarak görev yapmış. Sakatlık raporlarına aykırı görevlendirmeye üzülüp bir gün kimseye bir şey demeden emekli olmuş gitmiş.28 yıla yakın hizmetinin 10 yıl kadarı evden ayrı geçmiş.. (1 Astsb.maaşı almış..)
AYRICA O ÜLKEDE :
80 li YILLARDAN BERİ MUHARİP SINIF OKULU VE KITA MÜFREDATI ( LİDER EĞİTİMİ BL/TK SEVİYESİNDE SB.ASTSB. ORTAK TEMEL KONULAR) KONSEPTİNDE VERİLİYORMUŞ. AMA AKADEMİSYENLERİNİN HABERİ YOKMUŞ.
Desem mesela….Asla inanmazsınız tabii . Adam akıllı bir ülkede olurmu bunlar..? Rüyadan uyandığımda şükrettim hemen..
Sayın Umur TALU nun yazısında beyan ettiği gibi, Astsb.a Komuta ve strateji belirleme formasyonu olmadan Tk. / Bl. seviyesinde K.lık veren (kurmay stratejisi ve planlama) ancak böyle HAYALİ ve kendini KAST sistemi ile temsil eden katmanlarda / ülkelerde olur..Türkiyede ne arasın? Varsa eğer bu eleştirileri yapan konuyu iyi sorgulamalıdır..
Hamdolsun ki TÜRKİYE de yaşıyoruz ve böylesi hayali uygulamaların Türkiyede olmasına Akademisyenler / Kurmaylar (Milli birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz günlerde ) müsaade etmezlerdi ki gördüğünüz gibi etmiyorlar.Epeyi hassalar. Gördüğüm kadarıyla bu sözler 1283 yaka numarası söylendiğinde İÇİMİZDE diye haykıran bütünleştirici bir ruhun ( başarılı sürecin FSİ sinde) tahlil ve dışa vurumu. Getirisinin de olumlu olacağı muhakkaktır.Yinde de FSİ yeniden irdelenmelidir....NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
|
|
|
|
|
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
|
|
Cvp:SAHA ADAMINDAN KURMAYA BİLİNCE FSİ ÖNERİSİ 14 Yıl, 9 Ay önce
|
|
Bizlerin Silahlı Kuvvetlerdeki çalışma ortamlarını en güzel şekilde ifade etmişsiniz. Ben istihkam Temel Astsubayı idim.Emekli oluncaya kadar 1 yıl istihkamcı olarak Tk.Astsb.lığı yaptım, sınıf okulunda eğitimini almadığım halde Tb. ve Alay Personel Subaylığı, Hrk. ve Eğt.Astsb.lığı, Per.Ş.İd.İşl.Astsb.lığı, Tümen Mrk.Ş. Sicil Astsb.lığı, Ordu İs.Bşk.lığı Pl.hrk.Astsb.lığı, Ordu Sicil Astsb.lığı ve son olarakda İnş.Eml.Bşk.lığı mal sorumluluğuna atandım. Bu görevleri yaparken de kursa tabi tutulmadım. Kara Kuvvetlerinde astsubaylarda branşlaşma ve kadrolaşma olmadığı için istedikleri göreve atama yapıyorlar, astsubay olduğun içinde mesleki ehliyetin olmasada atandığın her görevi ve verilen her görevi yapmak zorundasın. Subay atamasında ise rütbe ve kadro görevleri esas alınır, FSİ'ler kimin umurunda.
|
|
|
|
|
|
|
Cvp:SAHA ADAMINDAN KURMAYA BİLİNCE FSİ ÖNERİSİ 14 Yıl, 9 Ay önce
|
|
Muhterem arkadaşım..TSK ya kötü beyanda bulunmak benim için zuldür..Burada yasal olarak veya gizlilik açısından beyan edemeyeceğim epeyi hizmetim var.Velev ki sevgili kurmayımız bu alanda hakimiyetini beyan etmekte ise de Faaliyet Sonu başarı ortadadır.Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
Zaten bu zihniyet gereksiz katmanlaşmaya sebep olup kaliteli sistem kurmayı engellemekte. Verilen emeğe ve bilgiye saygısı olmayan insanlar hala KAST sistemi kurmaya çalışıyor. Siyasetini beğenmesem de Başbakan Erdoğan ın kendini geliştirmiş bir astsubayı MİT Müsteşar Yardımcısı yapması birilerine CEVAPTIR..Kendilerini ARTIK DÜRÜSTÇE sorgulamalıdırlar..Madem meyvayı yerken sahiplenen kim ise kusulan(?) da onundur..Allahüekber dağlarında 110.000 şehit de strateji denemesinin eseridir. Ve en kızarak beyan edeceğim tek şey şudur. 90 yıla yaklaşan cumhuriyet ordusunda (Yahu şurada da HATA ETTİK densin..)Yeter artık..
|
|
|
|
|
|
|