GÜR BİR SESE İHTİYAÇ VAR...
Ülkede acilen kıvırmadan, eğilip bükülmeden, gereçekleri haykıracak, biz de varız diyecek, bu ülke bizim diyecek bir sese ihtiyaç var.
Bu camiada gerçekleri haykıracak önderlere ihtiyaç var. Yasal derneğimiz Temad'ı yönetenler içinde gür, kararlı ses çıkarabilecek kişilere ihtiyaç var. Bir dernek düşünün ki miting kararı almış, ama yurdun dört bir yanından, mitingin sesimizi yeterince duyurabilmesi, katılımın artırılabilmesi için, sıkı bir organizasyonun yapılmadığı konusunda, dernek şubelerinden gerekli sesin çıkmadığı konusunda eleştiriler yükseliyor. Şubelerden hiç ses çıkmıyor değil, çıkıyor. Bu konuda bir tek benimde üyesi olduğum Antalya Temad Şube Başkanlığından ses çıkıyor. Ama Şube başkanın sesi de, normal bir üyenin naçizane fikrini belirtmesi gibi çıkıyor. Çıkarılan ses mitingin yapılmasını değil mitingi ne zaman yapılacağı belli olmayan bir güne erteleyelim diye çıkıyor. Bu derneğin şubeleri ile aralarında yazışmayı, haberleşmeyi sağlaması için site mesaj panolarından başka kanal yok mudur? İster istemez insanın aklına ayak sürünerek alınan miting uygulanması konusunda tavşana kaç tazıya tut türü bir oyun mu oynanıyor acaba sorusu geliyor? Hani Temad yönetiminin bir kanadı zoraki miting kararı verirken, diğer bir Temad yöneticisi, fikirlerini söylemek adı altında, kamuoyu önünde mitingin bilinmeyen bir güne ertelenmesi, yapılmaması konusunda fikir beyan ediyor.
Askerlikte olsun, diğer tüm kurumlrda olsu benim bildiğim gerekli tartışma yapılmaz değil yapılır ama, tepe noktadaki komutan veya yönetici kişi kararı açıkladıktan sonra, diğer birimlere komutanın, tepe yöneticinin kararını tartışmaya açmak değil, eğer siz o mekanizmanın bir parçasıysanız, size o kararı sonuna kadar savunmak, kararın arkasında durmak düşer. Tartışma yapılacaksa, karar alacak kişilercekarar öncesi yapılmalıdır. Örneğin; bir hukuk devleti olan ülkemizde yasalar üzerine tartışma yapmanın yeri, karar almanın yeri, polis karakollarI, mahkemeler değil,TBMM'dir. Bir şube başkanın alınan kararla ilgili çekincesi varsa bunu belirtmenin yeri site mesaj panoları olmaması gerekir. Mitinge katılım yeterli olur mu acaba diye herkesin endişe edip üzerine titrediği bir dönemde, Temad Genel Merkezi'nin aldığı miting kararınin aksine, yine bir Temad yöneticisi tarafından fikir beyan edilmesi, belirsizlik ve kaos yaratacağı, mitingimizi baltalyacağı, bir erteleme yapılacaksa, bu kamu oyu önünde tartışılıp, üyler arasında, olayı, ben de taraftarım, ben karşıyım, ertelensin şeklinde anket seçeneği haline getirmek yerine, kararın genel merkezce yapılması taraftarıyım.
Madem eylemleri mesaj panolarında tartışmak geçerli bir yol, aynı hatayı bilerek ben de tekrarlıyorum. Benim cep telefonuma, 6 Mayıs'ta düzenlenecek, hıdırellez yat turu ile ilgili mesaj geldi ama, henüz miting ile ilgili bir mesaj gelmedi. Çevremde rastladığım Temad üyesi meslektaşlarıma sorduğumda, çoğunun Temad öncülüğünde miting yapılacağından kimsenin haberi yok. Miting gününe bir aydan kısa bir süre kaldığını herkese hatırlatırım.... Saygılarımla...
|