cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:Dertlerimizin ilacı sadece hukukmu ? (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Cvp:Dertlerimizin ilacı sadece hukukmu ?
#511
Dertlerimizin ilacı sadece hukukmu ? 15 Yıl, 1 Ay önce Karma: 1  
Hukuk Örümcek Ağı Gibidir;Güçlüler Deler Geçer,Zayıflar Takılır Kalır.....

Sitede yazılan okuyucu yazılarından takip ettiğim kadarıyla, sorunlar herkesce malum.. bu sorunlar bizi kanunen temsile yetkili olduğu söylenen kurum tarafından çeşitli ortamlarda , parlemento, genelkurmay,milli savunma, basın vb. defaten dile getirilmiş.

bu girişimlerimizin sonucunda şimdiye kadar kazanımlarımız neler olmuştur....

1. Falanca şahıs veya kurum tarafından sorunlarımızın zaten bilindiği, emeklilerin veya çalışanların maaşlarına şu kadar zam yapılması için filanca kuruma yazı yazıldığı..

2. Halihazırda muvazzaf personel için ... kursların açılacağı, subaylığa geçiş için gerekli rütbenin şu rütbeye düşürüldüğü.

3. Çeşitli giyim kuşam aksesuralarının şu şekilde değiştirildiği.....

4. Kahraman assubaylarımızın ordumuzun belkemiği olduğu, özlük haklarının iyileştirilmesi için çeşitli yasa teklifleri hazırlandığı.bu yasa tekliflerinin halihazırda ihtisas komisyonlarında görüşüldüğü.

ve meslektaşlarımızın gazını almaya yönelik , diğer içi boş söylemler... kanımca yapılan hukuki girişimler, beraberinde eylem olmadığı sürece..sadece başkalarının bizler için birşeyler yapmasını beklemek , olacaklara körükörüne katlanmak demektir.artık bıçak kemiğe dayanmış, sahalara inmenin , manşetlere toplantı yürüyüşleri ve diğer eylemlerle çıkmanın, toplu eylemlere başvurmanın zamanı gelmiştir. HUKUKİ HAK ARAMA PROSEDÜRLERİ, EYLEMLERLE DESTEKLENMEDİKÇE ,BASIN ARKAYA ALINMADIKÇA , EGEMEN GÜÇLER TARAFINDAN ÖLÜ METİNLER OLARAK BIRALIKMAYA MAHKUM OLMAKTADIR.

Benim ilk önerim ise emekli kimlik kartlarımızın , topluca basın önünde genelkurmaya / milli savunmaya iade edilmesi için gönderilmesidir.amaca ulaşmaya yaklaşmak için dozu artan ve ses getirecek eylemlere girişmekte şart olmuştur.

Sitemizin değerli üyeleri bu konuda yanlışlarım varsa lütfen beni düzeltsinler... fikirlerimizi bir araya getirerek , sinerji oluşturalım. Saygılarımı sunarım.

Reha KORKUT
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#512
Cvp:Dertlerimizin ilacı sadece hukukmu ? 15 Yıl, 1 Ay önce Karma: -2  
sayın Reha KORKUT,
sizin aklınızdan geçenleri biz defalarca burada tartıştık,dile getirdik.sizden farklı düşünen,eylem yapmayalım.ne verirlerse ona razıyız düşüncesini taşıyan bir meslektaşımıza rastlamadık.hepimiz, birazda artık taşmakta olan sabrımızı da zorlayarak defalarca eylem diye haykırdık.ben hala böyle düşünenlerdenim.hukuksuzluk almış başını yürümüş hukuk mücadelesiyle çok fazla yol katedeceğimize inanmıyorum açıkçası.ama yine de bu girişimi destekliyorum.

gelelim eylem düşüncenize.eylemi kiminle yapacağız ?

a) emekliassubaylar.org sitesi olarak mı ?

sizce kaç kişi toplayabiliriz.sesimiz medyada ne kadar yankılanır.belki sayın Umur TALU yine köşesinde yer verir.onun haricinde medya susturulur,eylem olsada destek versek diye bekleyen binlerce assubay ve yakını haberdar olamaz.TEMAD tanımıyoruz,bizden değiller gibi bir açıklama yapar

b)TEMAD olarak mı?

artık TEMAD diyene gülmeye başladım nerdeyse.bir camianın temsilciliğine soyunupta,gelişmelere bu kadar kayıtsız kalan başka bir örgüt yapısı görmedim,duymadım.bende sizler gibi yasal temsilcimiz TEMAD diyorum.ama hali hazırda ki yönetimle böyle bir eylem beklentisinde olmayın.malesef assubaylar mevcut yönetimi değiştirmeyi,daha agresif, tuttuğunu koparan ve bu davaya gerçekten inanmış kişileri yönetime getirmeyi başaramamıştır.

c) kişisel olarak mı ?

inanın ne yazsam diye düşünüyorum.sadece komik olur sanırım.



yani saygıdeğer meslektaşım.sizden çok farklı düşünmüyorum.ben hiç zaman kaybetmeden,onu da bekleyelim,şu adımıda atalım demeden,hemen yarın ankara,izmir,istanbul,antalya gibi büyük şehirlerimizde bir kaç yürekli emekli assubayın imza çadırları açarak,ilerde belirlenmiş miting tarihine kadar imza toplaması,eyleme birazda medyanın dikkatini çekecek magazinsel bir hava verilip akabinde gerekli mesajların verildiği basın toplantıları düzenlenmesi kanaatındayım.bu faaliyein devam ettiği günlerde bir taraftan siyasiler zi,yaret edilip imza kampanyasına dikkatler çekilebilir,bir kaç demokrat yazar/aydın imza çadırlarına davet edilebilir.

sanırım ilk başlarda TEMAD eylemi sahiplenmeyecektir.ama tabandan gelen baskılara dayanamayacak ve en azından miting ve toplanan imzaların meclise götürüleceği yürüyüşümüzü sahiplenmek zorunda kalacaktır diye düşünüyorum.kolay olmayacaktır ama etkili olacağını tahmin ediyorum.böylesi bir ortamda genel kurmayda içinde yaşayacağı hareketlilikten hoşlanmayacağı için bir takım yasal haklarımızı vermek konusunu en azından daha ciddi düşüneceke,hükümet üzerindeki etkisini kaybedecektir.

saygılarımla.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 13/03/2009 22:46 tarafından asbhüseyin.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#514
Cvp:Dertlerimizin ilacı sadece hukukmu ? 15 Yıl, 1 Ay önce Karma: 56  
Saygıdeğer Arkadaşlarım
Ben nacizane 40 yıldır bu mücaadelenin içindeyim ve 3 yıldır umutlarım artmıştır.İletişim çağı ve bu site birçok taşı yerinden oynatmıştır, yılların önyargılarını birkaç yıl içinde yıkmak çok zor ama imkansız değil. Taleplerimizi yasal dayanakları ile tavizsiz takip etmeliyiz her platformda sesimizi bilinçli bir şekilde duyurmalıyız. Zaman,zaman gazetelerin haberlerine yaptığımız çarpıcı yorumlar bile etkili oluyor. üç yıl öncesine kadar sorunlarımızı tartışabiliyormuyduk? Basın tabuları yıkmak adına bunları yayınlıyormuydu? yeterlimi? Elbette değil biz imtiyaz ve ayrıcalık değil adalet ve eşitlik istiyoruz bu nedenle taleplerimizin karşılanmaması mümkün değil yeterki inanarak birlikte hareket ederek,bizi ilgilendirmeyen ama arkadaşlarımızı ilgilendiren sorunları da kendi sorunumuz olarak kabul ederek tekyürek olarak mücadele etmeliyiz Umutsuzluk adamsendecilik gömleğini mutlaka ama mutlaka çıkarmalıyız arkadaşlarımızın katılımını sağlamalıyız. TEMAD'ın desteğimizi eleştirimizi önemsiyerek daha bilinçli,kararlı özverili çalışmalar yapması halinde mutlaka başarıya ulaşacağız. Hukuk ta çalacağımız kapılardan biri sesimizin etkili duyurulması için eylemlerde, gereklidir Daha birçok farklı eylem ve mücaadele tarzı bulunabilir ama örgütsüz mücaadele hiçbir zaman başarıya ulaşamaz Kişisel eylemler kamuoyunda yeterli ses getirmez ve çabuk unutulur.
TEMAD şuan sessiz beklemede sanıyorum genelkurmay açıklamalarındaki iyileştirmeleri bekliyor ama hiçbir STK üyelerine rağmen ne başarılı olabilir nede iktidar olabilir Bizler buradan TEMAD'a ve davamıza destek veriyoruz bu kadar inanan herhalde yanlış düşünüyor olamaz TEMAD yönetimi bizim eleştirilerimize,önerilerimize değer vererek desteğimizle hareket etmek ve başarmak zorundadır Çünki ne zamanımız neda sabrımız kalmadı. Adalet,eşitlik ve insan onuruna saygının gerçekleşeceği günler temennisi ile esenlikler diliyorum.

NOT. Emeklilerimiz için hukuk konusunda birçok konu zaman aşımındadır bu konu hukukçularımız ve arkadaşlarımız tarafından araştırılıyor ama görevdeki arkadaşlarımız örneğin yüksek okul bitirip intibakları birçok memurdan daha alt kademeden başlatıldığı an veya şahsi hürriyeti kısıtlayan ceza aldığı an dava açılabilir yeni yasalarda hak kayıplarımız olursa dava süreci içersinde hukuka başvurma kararlığını 400 arkadaşımız göstermiştir bunu yeni katılanların da olacağından şüphemiz yoktur HUKUK YOLUNU DA DENİYECEĞİZ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacaktır
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 14/03/2009 00:09 tarafından Ersen Gürpınar.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#515
Cvp:Dertlerimizin ilacı sadece hukukmu ? 15 Yıl, 1 Ay önce Karma: 1  
Daha önce eylem konusunda ki değişik ortamlarda yaptığım önerilere istinaden sorumlu bir insan olarak kendimi yazmak zorunda hissediyorum.Belletilmiş çaresizliği hukukla aşalım önerisi bu konuda yapılabilecek girişime destek olurmusunuz,"Anket yada kamuoyu yoklaması"na(bazıları buna bile çeşitli anlamlar yüklesede)kadar bende derhal en sert şekilde eylem yapalım önerisini yapıyordum.Lakin anketin(ısrarla anket diyorum hala anlayamamış olan bazıları için)bizim sorunlarımız çözümünde kritik bir dönemeç olduğuda aşikar.Hukuk yönteminin atılabilecek tek somut adım olarak önümüzde durmasına rağmen bize ğösterdiği bir gerçek te yapılabilecek herhangi bir eyleme en fazla 400 kişi nin katılabileceği de ortaya çıkmış oldu.Çünkü gerek benim hukuksal çözüm anketine olumlu katılım için davet ettiğim arkadaşlarımın gerekse bu siteye üye olan 2000 civarındaki üyenin hiç olmazsa korkuyorsa başka isim yada rumuz ile, parası yoksa 20 ytl ile bile ankete olumlu katılmamış olması bize Assubayların henüz kitlesel bir hak arama eylemine hazır olmadığını gösteriyor.Bunu yapamayanlardan olası ceremelerine katılarak eylem yapabileceğini düşünmek en azından kendi adıma saflık olur.Başarısız bir eylem sürecide Assubaylara kazanım getirmeyeceği gibi umutlarında kaybolmasına yol açar.Ama hukuksal çözüm yöntemi maddi külfetine katlanılabilirse 400 kişi ile de olur 4 kişi ile de.Ve de ne kadar az kişi hukuğa gitmiş gibi bir kötü görüntüde oluşturmaz.Hukuğa gitmenin (korkanlar için!) cezai bir sorumluluğu da yoktur.Risk yok,nema önünde duruyor öyleyse ne duruyoruz helva yapsak ya.Pardon öncelikle hukuğa gitsek ya!Ha sonra yapılabilecek tek eylem öncelikle kendi meslekdaşlarımıza şöyle bir seslenmek;Korkma,Haydi sende katıl,onur mücadelen seni bekliyor,yarın dünürünün karşısında,torularının yanında utanmamak için bu mücadeleyi vermek zorundasın.Saygılarımla...
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#1629
Cvp:Dertlerimizin ilacı sadece hukukmu ? 14 Yıl, 6 Ay önce Karma: 1  
yedi ay evvel yazdığım bu yazıyı ve gelen kıymetli cevapları tekrar okudum ve güncel duruma bakarak kıpırdanmanın azar azar başladığını ve milli mücadelenin ilk kurşununun atıldığı şehrimizden bazı dernek şubelerinin de kıpırdanma ve hak arama mücadelesine ertık eylem bazında da destek verdiğini görmekten memnun oldum. meslektaşlarıma saygılarımı sunarım.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla