cnnturk.jpg
haberturk.jpg
astsubaylar-yuruyor.jpg
videotalu.jpg

Kimler Sitede?

FORUM
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Cvp:Mak.Taz.Yarar.Hariç Kamu Per.Yapılan Maaş Artışı (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: Cvp:Mak.Taz.Yarar.Hariç Kamu Per.Yapılan Maaş Artışı
#2018
Mak.Taz.Yarar.Hariç Kamu Per.Yapılan Maaş Artışı 14 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
Değerli Arkadaşlarım,

Siteleri takip eden duyarlı arkadaşlarımızın bildiği gibi, özellikle son 3 yıldır TEMAD Genel Merkezinin normal çalışmalarını yapacağına, muhalefet takıntısı ve TEMAD’I bölüyorlar panaroyası ve sanal Mahmutlarla boşa geçirdikleri yıllarda; bizim dışımızda temsil ve görev tazminatından faydalanalar hariç kamuda çalışan Müdür, Müdür Yardımcısı ve teknik(Müh.) personele, hatta MSB de görevli 657 tabi müdür ve yardımcılarına yapılan zamları sizlerle paylaşmak istiyorum.

01 Ocak 2010 itibarı ile basında yer alan maaş artışlarından anlaşılacağı üzere, MSB de görevli sivil memur kökenli yazı işleri ve diğer müdür kadrolarında görevli 657 tabi memurlarında maaşları 326 TL artırılmıştır. Ancak MSB de görevli memurlara işlerine geldiği gibi 926 sayılı kanundan faydalandırılarak tayin bedeli, hem de 657 verilen maaş artışları verildiğine göre,631 sayılı KHK ile temsil ve görev tazminatı verilmeyen Assubaylarda pekâlâ verilebilir. Yeter ki Genkur.Bşk.lığı istesin. Bütçe vb. konular bahaneden başka bir şey değildir. 2001 yılı emsal alınarak, o günden bu yana diğer kamu personeli ile bizim maaşlarımıza yapılan artışları aynı seviye getirilmesi talep edilmelidir. Assubayların her gün giderek eriyen ve tüm kamu memurlarından düşük maaş almalarının tek sebebi Genel Kurmay başkanlığıdır. Bizleri temsil ede TEMAD Genel Merkezi, biz hariç kamu personeline Ocak 2010 yılında yapılan maaş artışlarından bir haber olduğu ortadadır. Artık bundan sonra somut şeyler üzerinde çalışma yapmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Hatırlanacağı gibi hâkim ve savcılar sendika kurmak için konuyu dillendirdiklerinde son yıllarda maşlarına 5/6 kez zam yapıldığı bilinen bir gerçektir. Yine hatırlanacağı gibi Eski Adalet Bakanı M.Ali Şahin hâkimleri kast ederek gözlerine dizlerine dursun maaşlarına hükümet olarak % 70 zam yaptık sözleri basında bir hayli yer almıştı.

Bahse konu kamu personelini maaş artışı şöyle gelişmiştir.

1.Karayollarında çalışan bir mühendisin Başbakana maaşı ile dert yanmasından sonra, Başbakan kamuda çalışan mühendislerin maaşlarını 2009 yılında artırmış. Bu durumda normal mühendisler, mühendis kökenli şube müdüründen fazla maaş alır hale gelmiş.
2.Tekrar bir düzenleme ile 2009 yılında mühendis kökenli şube müdürlerin de maaşları artırılmış.
3.Daha sonra kamu sendikalarıyla 2009 yılında yapılan toplu görüşmelerde sağlanan uzlaşma çerçevesinde, Toplu görüşmede; taraflar, “Aynı unvanlı teknik kökenli yöneticiler (müdür yardımcısı ve daha üst görevler) ile teknik kökenli olmayan yöneticiler arasındaki ek ödeme farklılıklarının giderilmesi” konusunda anlaşmaya varılmış ve 12 Ocak 2010 Tarihli ve 27460 Sayılı Resmî Gazete bakanlar kurulunun 2010/7 no’lu kararı ile kamuda çalışan bütün (MSB dâhil.) Müdür, müdür yardımcılarına temsil ve görev tazminatı verilmiştir.

Sevgi ve saygılarımla,


(Kâtipler Net den alınmıştır.)
MÜDÜR VE YARDIMCILARINA % 100 EK ZAMMI 2010
Makam tazminatından yararlananlar hariç, bölge ve il müdürleri, müftü, daire başkanı ve yardımcıları ile diğer bazı memurlara 15 Ocak’tan geçerli olmak üzere 212 lira ile 254 lira arasında ek ödeme zammı geldi.
Bakanlar Kurulu’nun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan maaş düzenlemeleri, bir grup memurun ek ödeme tutarlarını da yükseltti.
Teknik kökenli olmayanlara zam. Ek ödeme düzenlemesi, kamu sendikalarıyla 2009 yılında yapılan toplu görüşmelerde sağlanan uzlaşma çerçevesinde gerçekleştirildi. Toplu görüşmede, taraflar, “Aynı unvanlı teknik kökenli yöneticiler (müdür yardımcısı ve daha üst görevler) ile teknik kökenli olmayan yöneticiler arasındaki ek ödeme farklılıklarının giderilmesi” konusunda anlaşmaya varmıştı.
Toplu görüşme masasına getirilen düzenlemede, ek ödeme oranı, mühendis, mimar, veteriner, bölge plancısı ve şehir plancısı kadrolarında görev yapıp, müdür ve üstü idari görevlere atanan yöneticiler için yüzde 100 olarak uygulanıyordu. Söz konusu oran, diğer bazı unvanlar için yüzde 51 ile 53 arasında belirlenmişti.

KİMLER ZAM ALACAK?
Bakanlar Kurulu, toplu görüşmede varılan uzlaşma çerçevesinde ek ödemede köken ayrımına son verdi. Yeni düzenlemede, müdür yardımcısı ve daha üst görevlerde bulunan yöneticilerin köken ayrımına bakılmaksızın aynı oranda ek ödeme almalarına imkân tanındı.
Bu çerçevede, makam tazminatından yararlananlar hariç olmak üzere, bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, il müdürü, il müdür yardımcısı, il müftüsü, il müftü yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı, başkan, başkan yardımcısı, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, savunma sekreteri, fakülte sekreteri, enstitü sekreteri, yüksekokul sekreteri, ilçe müftüsü, müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında bulunanların ek ödeme oranı, yüzde 53′ten yüzde 100′e çıkarıldı.
Buna göre, bu gruptaki memurların Aralık ayında 287 lira olan ek ödeme tutarı, 15 Ocak’ta 541 liraya yükselecek.
Adalet Hizmetleri tazminatından yararlanan müdür ve müdür yardımcılarının ek ödeme oranı da, yeni düzenlemede yüzde 51′den yüzde 90′a çıkarıldı. Bu şekilde bu gruptaki kamu görevlilerine de 15 Ocak’tan itibaren 278 lira yerine 490 lira ek ödeme verilmeye başlanacak.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2020
Cvp:Mak.Taz.Yarar.Hariç Kamu Per.Yapılan Maaş Artışı 14 Yıl, 2 Ay önce Karma: 4  
Nerede ise 5 yıldır Temad'ı takip ediyoruz,her yıl tamam bu kez olacak söz aldık gerçekleşecek,yada söz verdiler ama yapmadılar yollu yakınmalar ile yıllar geçti geldiğimiz yer kuyunun dibi,gerimizden gelen tüm emekliler bizi solladı ve geçtiler gerçi bagajdan bakanlar bunu pek anlamamıştır ya neyse.Artık şunu anlamalıyız Temad'ın bu konuda yapacak ,sonuç alacak bir tavır ve eylemi yoktur gazete ilanının bile nasıl verildiğini yakınen bildiğimden yapabilecekleri birşeylerin olmadığınıda biliyorum,hal bu olunca tıpkı Tekel işçileri tarzı bir çalışma gerektiği aşikardır,onlar malum önce yerelde kıpırdandılar sendikalarıda mecbur kaldı ,hatta Türk-iş ancak Ankara ya geldiklerinde mecburen sahip çıktı,işte asıl sorun da burada başlıyor,bizim hangi teşkilatımız otobüs dolusu gelerek bir girişim başlatacak siz hiç böyle bir teşkilatımız olabileceğinden bahsedebilirmisiniz,mümkünmü,hem bu kış günü kim oyunu bırakıp Ankara ya gelecek te yıllardır bekliyoruz ne oluyor diyecek ,işte böyle bir teşkilatınız yoksa herşey hayaldir zatende böyle bir teşkilatın olmasını Yönetim ve Sabret Gönül dahil kimsede istemez,şairin dediği gibi"herkes memnunki yerinden dönen yok seferinden"tek memnun olmıyan biz ve bizler gibi düşünen GAYRİMEMNUNLAR olduğundan ,buradan bir sonuç çıkmaz.Dar alanda paslaşarak kendilerine hak üstüne hak alanlar TSK yı artık gerçekten artık Türk Subay Kuvvetlerine çevirdiklerine göre yapacak ne kalmıştırki.

sonsöz:toplumlar hakettikleri şekilde yönetilirler.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#2029
Cvp:Mak.Taz.Yarar.Hariç Kamu Per.Yapılan Maaş Artışı 14 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
KAMUDA TEMSİL VE MAKAM TAZMİNATI ALMAYAN TEK MESLEK GURUBUYUZ.

( Sn. Genel Başkan siz hala 100 177 TL artışı sağlayamadınız. Şimdi kamuda Md. ve Md. Yrd. ları ocakta 2010 da, en az 278- 326 TL artış aldılar. Adalet sınıfında ise, artış 541 TL oldu.)
(Kamuda normal memurlardan 1500 TL nin altında alan kalmadı. Yeni mezun Polis Memuru 1.980 TL, Assubay Çavuş 1620 TL alıyor.Hatırlatmak istedim.)

Değerli arkadaşlarım,

Bilindiği gibi Kamuda çalışan memurlarımız 5 / 6 yıl kıdemleşince veya kendisine yakın siyasi düşünce iktidar geldiğinde hemen müdür, daire başkanı ve hatta genel müdür yapıldığına hep tanık olmuşuzdur. Bu nedenle düz memurlarda eninde sonunda müdür olacağından bu tazminatları,(TSK da her Teğmen Yarbay olup tazminat alacağı gibi) çoğu memurlar da alabileceklerdir. TSK da Assubay kadrolarının da bir müdür ve müdür yardımcılarından daha hafif görevler olmadığı bir gerçektir. Ne yazık ki Çoğu kadrolarımızın görev yönü ve zimmet sorumluluğu kamuda hiçbir görevle kıyaslanamayacak kadar zor olduğu aşikârdır.

Üzülerek söylemek gerekiyorsa ülkemizde hak, adalet eşitlik ve hatta adil bir yargılamanın da doğru dürüst yapıldığına inanmıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Değerli bir müzisyenin Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete sözü gibi, ülkemizde son günlerde yaşanan olumsuzluklar her yönden bu kötü gidişin bir göstergesidir. Kamu kurumlarının tamamında eskisi gibi liyakat, bilgi, tecrübe gibi kırı terlere göre terfi ettirilmediğini de sıkça görebiliyoruz. Kamuda çalışan memur ve işçilerin maaşları ve özlük hakları ideolojik yakınlıklarına göre yapıldığını sadece seyrediyoruz.

TEMAD Genel Başkanımız ülke genelinde AKP teşkilatlarına siyah çelenk koyacaklarını ifade etmişler. Yapılacaksa planlanarak biran önce yapılamalı. Muhalif ve malum bu sitenin üyesi olarak, bizler de bu çalışmanın için de olmaya her zaman hazırız. Bu yapılmadan son defa Genelkurmay Başkanı ve Başbakanla görüşüp en azından tüm kamu personelinde Müdür ve müdür yardımcılarına yapılan temsil ve makam tazminatını Assubaylarda verilmesini Konusunda ısrarcı olabilirler. Bir sonuç alamazlarsa hem Genelkurmay Başkanlığına, AKP Genel merkezine ve ülke genelinde AKP İl Başkanlıklarına siyah çelenk koyma işlemi başlatılmalı ve son günlerin moda tabiri ile seçimler yaklaşmakta, bizde ideolojimizi gözden geçirip yerimizi ve safımızı belirlemeliyiz.

Sevgi ve saygılarımla,
NOT:Temad web sitesine de gönderilmiştir.
 
Yetkiliye Raporla   Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
EN ÜST Cevapla